Bu günkü yazımda bir önerimden söz etmek istiyorum.
Nüfusu 300 bine ulaşmış bir kente eksikliklerin de mutlaka çok olması doğaldır. Ancak gözle görülür eksiklerin başında gelen ve ilçemizde yoğun bir trafik akışının olması nedeni ile bazı yerlerde yayaların karşıdan karşıya geçmeleri hayli zor bir iş. Yayalar için alt veya üst geçit yapılması gereken yerlerden biri olan AVM´ye geçmekte zorlanan yayalar için Ahmet Akyollu Caddesi ile Altay Caddesi üzerine yaya alt veya üst geçitlerinin yapılması gerekmez mi? Özdilek alışveriş merkezi Bursa Ankara karayolu üzerine yaptırdığı alt geçit gibi AVM işleticileri tarafından bu geçitlerin yapılmasını bekliyoruz... Yoksa ileride bu iki Cadde üzerine de üzücü bir olay yaşanabilir.

Özellikle Altay Caddesi AVM girişi tarafında Kız İmam Hatip Okulu karşısında yayalar sürekli karşıdan karşıya geçmekte, otoların yayalara yol vermeleri hayli güçleşmekte, her an bir kazaya davetiye çıkaracak durum arzetmektedir. Oysa buraya bir alt geçitin elzem olduğu kanısındayız. Neden alt geçit? Buraya yapılacak alt geçite karşılıklı dükkanlar yapılabilecek şekilde yapılması halinde artı bir kazanç ta sağlanabilir. Hatta bu geçit yap işlet devret metodu ile bile düşünülebilir.

Değerli okurlarım, bizim gözlemlediğimiz ve dile getirmeye çalıştığımız bir çok eksikliklerimizi bu sütunlarda paylaşmaya çalışacağımızı geçen hafta ki yazımda belirtmiştim. Amacımız sorunsuz ve güzel bir yörede yaşamak. Gün geçtikçe büyüyen ve gelişen ilçemizde trafik sorunu hat safhaya ulaşmış durumdadır. İlçemizin muhtelif yerlerdine katlı otoparkların yapılması ile ilçede ki trafik akışını rahatlatacak çarelerin başında gelen park sorunu mutlak surette çözümlenebilir. Bunun için de yine yap işlet devret metodu projesi devreye sokulmalı diye düşünüyorum. Ayrıca Ahmet Akyollu Cadesi ile Atatürk Bulvarının birleştiği kavşağa bir bat - çık yapılması ile burada ki yoğunluğun da ortadan kalkacağını düşünüyoruz. Böylece ilçe merkezindeki önemli arterin rahatlayacağını tahmin ediyoruz. Şu anda söylediklerimiz belki sizce afaki olabilir. Ancak İnegöl artık bu tür geçitlerin yapılmasına kesinlikle ihtiyacı olduğunu hatırlatmak isteriz. Bu vesile ile ana arterleri rahatlatmak adına bu çalışmalara başlaması gerektiği düşüncesindeyiz.

İlçemizde oto park sıkıntısının yanı sıra trafikte de bir keşmekeşlik yaşanmaktadır. Yaya kaldırımlarında motosikletlilere ve bisikletlilere rastlamanız mümkün. Hatta bazı otolar park yeri bulamayıp kaldırımlara park etmekte, yayaların geçişlerini engellemektedirler. Bu hafta ilçemizin trafik sorununa kısaca bir değindik. Tabi ki sorunlar bu kadarla kalmıyor. İnegöl büyüdükçe sorunlarda buna paralel olarak iki kat artarak büyüyor. Şu anda İlçemiz en şanslı dönemi yaşamaktadır. Bursa Büyükşehir´inde büyük desteği ile bu sorunların kısa sürede çözümlenebileceğine inanmaktayız. Haftaya buluşmak umuduyla sağlık ve esenlikler dilerim...