AK Parti’de İnegöl Belediye Başkan adayı Alper Taban’ın gösterilmesinin ardından, şimdi tüm gözler MHP’yle yapılacak ortak listelere çevrildi. İktidar partisi seçimlere güçlü girmek için sürpriz hamleler yapmaya hazırlanıyor. Öncelikle Belediye Meclis üyesi aday belirlemelerinde ilk kez farklı bir strateji izleyecek. 

MHP’YE JEST YAPILACAK
MHP’yi ziyaret ederek seçim startını veren AK Parti, belediye başkan yardımcılık kontenjanından en az bir ismi MHP’ye ayırması kuvvetle muhtemel. Bu isimler arasında öne çıkanlar ise MHP’den İnegöl Belediye Başkan adaylığı başvurusunda bulunan Uğur Bayram veya Hakan Ergül yer alıyor.
Belediye Meclis üyeliği için ise yine partinin vefakar isimlerinden olan Emin Özdemir’in de içinde yer aldığı 5’e yakın ismin AK Parti’ye önerilmesi bekleniyor.

DENGELERİ BOZACAK HAMLE
Ancak AK Parti esas hamlesini daha önce farklı siyasi partilerde belediye başkanlığı yapmış ya da farklı siyasi partilerle ismi anılan bazı isimleri gündemine alarak yapacak. Bu isimlerden bazılarının belediye başkan yardımcılığı, bazılarının da belediye meclis üyelikleri için değerlendirilmesi ön görülüyor.
AK Parti’nin diğer bir hamlesi ise Saadet Partisi olacak. Aldığımız kulis bilgilerine AK Parti içinde Saadet Partisi’yle görüşülmesi teklifinin konuşulduğu, belediye meclis üyesi listelerinde Saadet Partili bazı isimlere yer verilmesinin faydalı olabileceği konuşuldu. 
Kısacası AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan idaresinde parti kurmayları çok titiz ve hummalı bir çalışma temposuna girerken, seçimlerde tüm dengeleri bozacak hamleler yapacak gibi görünüyor. Bizde zaman zaman bu gelişmelerden sizleri haberdar edeceğiz.

MİLLET İTTİFAKINDA 
SON DURUM

Gelelim Millet ittifakında yaşanan gelişmelere…
İnegöl’de Alper Taban’a karşı yarışması beklenen kuvvetle muhtemel en büyük adayı işadamı Hakan Özdemir olacak. CHP ve İYİ Parti arasındaki ittifak görüşmelerinin sonucunun bugün belli olması bekleniyor. Kulislere yansıyan bilgilere göre İYİ Parti’nin Bursa’da Osmangazi ve İnegöl’ü istediği, CHP’nin ise önce Osmangazi’ye sıcak baktığı ancak daha sonra vazgeçtiği gelen bilgiler arasında. Kanaatimizce Millet İttifakı İnegöl’de İYİ Parti adayıyla çıkacak. Tabi siyaset sürprizlere gebe…

ARTIK AN MESELESİ
CHP-İYİ Parti ve DP işbirliğini göreceğimiz seçimlerde işadamı Hakan Özdemir başkan adayı olarak kamuoyuna açıklanacak.
Millet ittifakı görüşmelerinde en dikkat çeken görüntü ise eski Doğru Yol Partisi’nde uzun yıllar siyaset yapmış ilçe başkanları, parti yöneticileri, yine eski belde belediye başkanları var. İşadamı Hakan Özdemir’in bu isimlerle sürekli kontak halinde olduğu ve birçok kesimle de istişarelerde bulunarak, olası adaylığı konusunda fikir alışverişinde bulunduğunu görüyoruz.

KÜSKÜNLERLE KONTAK 
KURULACAK

Özdemir’in belediye başkanlığını kazanabilmek için daha önce seçim tecrübesi yaşamış isimlerle bir yandan görüşmelerini sürdürürken, diğer yandan AK Parti’de daha önce siyaset yapmış küskün isimler ve AK Parti’ye yakınlığı ile bilinen bazı isimlere de “benimle ol” dediği öğrenildi.

MECLİS ÇOK RENKLİ OLACAK
Millet ittifakının sorunsuz yapılması durumunda İnegöl Belediye Meclisi’nde ilk kez çok renklilik yaşanacak. Uzun yıllar sonra CHP ve DP’nin belediye meclisine girmesinin önü açılacak. Mecliste yer alacak parti sayısı 5 ya da 6’ya çıkacak.