Yıllar sonra medya sektörüne yeniden başlangıç yapmamız anlaşılan birilerini fena rahatsız etmişe benziyor. İnanın ben durumu bilseydim hiç ara vermezdim bile. Meğerse ne kadar boş bırakmışım meydanları…

Gelelim esas konuya…

İnegöl’de daha önce Belediye Başkanlığı ve üst düzey siyaset yapan birkaç kalemşör şövalye, sosyal medyayı adeta savaş alanına çevirmiş.

Şövalyeler kalemden kılıçlarını kuşanmış, boş meydanlara kılıç sallıyorlar. Hele biri var ki; kılıç sallarken  gazetemize imalı göndermeler yapmış!

Önce kendisini başarılı bulduğum Av. Seda Arık’ı AK Parti’den siyasete sokmaya çalışan ancak teklif gelmedi diye daha sonra MHP’ye meclis üyesi adayı yapan İnegöl Belediye eski Başkanı Cemal Arık’tan bahsediyorum.

İşi gücü bırakmış elinde akıllı telefonla Siyasi Parti Genel Başkanı edasında paylaşımlar yapan Arık’ı bizler vakti zamanında akil insan olarak görürdük. Kendi camiasının ağabeyi olarak bilirdik. Tabi önce makamlar gitti, ardından koltuklar. Siyasi arenada popülerliği kalmayan sayın Arık, bugün muhalefetten daha fazla iktidarı eleştiren kişi. Bu eleştiriler hem de öyle yenilir yutulur cinsten değil. Bir çoğunda ağır ifadelerin olduğu söylem ve yakıştırmalarla sosyal medyada fenomen olmaya çalışan Cemal Arık’ın başka marifetleri de var. Facebook üzerinde tehditvari paylaşımlarla dernekleri dizayn etmeye kalkan Arık, buda yetmezmiş gibi gazetemizin eski sahibi Mehmet Hanefi Yıldırım’la girdiği bir diyalogda, “Gazete kim ya da kimlerin elinde şimdi?” diye suçlamada bulunuyor. Bununla da kalmayıp, “Ya açıkla ya da ben gelip araştıracağım” diyor.

Peki bu sözler ne anlama geliyor? Israrla kendisine sormama ve araştırması için gereken evrakları kendisine göndermeme rağmen cevap vermeyen Cemal Arık’ı kamuoyuna havale ediyorum. Ve kendisinden özür bekliyorum.

Hazır konu Cemal Arık’tan açılmışken birkaç soruda yöneltmenin doğru olacağı kanaatindeyim.

1- Kızınız Seda Arık, AK Parti tarafından davet edilmediği için kime sitem ettiniz?

2- AK Parti’li hangi isme ne dediniz?

3- Bugün Seda Arık AK Parti’de Belediye Meclis üyesi olsaydı, sosyal medyada aynı şövalyeliği yapar mıydınız?

Bunlara eminim ki cevap veremezsiniz. Eğer buna verilecek cevabınız olsaydı size telefonda sorduğum sorulara zaten sessiz kalmazdınız.

Bu gazete bugün menfaat için değil, İnegöl’ü gerçekten sevenlerin elinde.

Bu gazete, katma değer üretmek isteyenlerin elinde.

Bu gazete şehrin kalkınması ve gelişmesi için mücadele verenlerin elinde.

Biz bu bakımdan üreten, katma değer sağlayan, şehrin gelişmesi için taşın altına elini koyan herkesin yanındayız. Menfaat yada makam mevkii verilmediğinde kin kusan değil, gerektiğinde sırasını verenlerin yanındayız. Biz sadece kendisi için isteyen değil, içinde iyilik barındıranların yanındayız.

İnegöl Metropol Gazetecilik Şirketi olarak satın aldığımız Yıldırım Gazetesi’nin kimin ya da kimlerin elinde olduğunu umarım öğrenmişsindir sayın şövalye…