İnegölspor, geçtiğimiz Pazartesi günü 1.Lig hedefiyle gittiği Antalya’dan Play-off’un daha ilk maçında rakibi Manisa FK’ye inanılmaz derecede kötü ve etkisiz bir oyunla farklı yenilerek evine döndü. Böylece temsilcimiz İnegölspor için bu sezon bitti. Daha doğrusu hayalleri ve umutları bu maçla bitti.

2019-2020 sezonu dünyadaki tüm sosyal ve sportif organizasyonlar için tam bir hayal kırıklığı ve ŞOK ile bitti. Covid-19 salgını dünyayı her yönden delik deşik ettiği gibi sporu da aynı şekilde sarstı. İşte bu salgın öncesi Play-off iddiasını sezon sonuna taşımak için mücadele eden temsilcimiz İnegölspor, Mart ayından itibaren tüm sportif faaliyetlerin durdurulması ile yaklaşık 4-5 ay belirsiz bir bekleyişten sonra, önce Süper Lig ve 1. Ligin seyircisiz maçlara başlamasından sonra, 2. Lig için yapılan çok değişkenli ve kritik toplantıların ardından Play-off’lara karar verildi. İşte bu karardan sonra 4 ay önceki fikstüre bakılarak Play-off oynayacak 4’er takım tescil edildi. İşte bu karardan sonra İnegöl’ümüzü müthiş bir play-off heyecanı sardı. İlçemizin her köşesinde ve en etkili ağızlarda 1.Lig hedefi dillendirilmeye play-off hazırlıklarıyla birlikte başladı. Antalya’ya futbol kafilemiz çok büyük umutlarla uğurlandı. 20 Temmuz 2020 Pazartesi günü ulusal kanalın birinde naklen verilen maçımız İnegöl’ümüzde büyük ilgi ve heyecanla izlendi. Ancak maçın başlaması ile birlikte bu heyecan ve umutlar maçın daha ilk 10 dakikasında azalmaya ve kısa sürede sönmeye başladı. Maalesef İnegöl spor camiasının beklediği oyunu, mücadeleyi ve isteği göremedik. Kısacası Manisa oynadı, İnegölspor seyretti. Maçın özeti buydu.

Rakip Manisa FK lige güzel bir kadro kurarak 3. Ligden gelen kadrosunu inanılmaz derecede takviye ederek direk 1. Lige çıkma hedefi ile başladığı ligi, puan kaybetmeden zirvede devam ederken, evinde İnegölspor’a çok sürpriz bir şekilde yenilerek geriye gitmeye başladı. Bunun faturası İsmail Ertekin yönetimindeki teknik heyete kesildi ve yollar ayrıldı. Ancak bu değişiklikler zirve rakibi Samsun olunca tutmadı ve ancak 2. olabildi. Play-off’a gelirken İnegölspor’a evinde kaybettiği maçın hırsı ve heyecanı ile maça çıkan Manisa hiç ummadığı ve beklemediği şekilde maçın daha ilk 10 dakikasında turu getirecek golleri buldu. İnegölspor’un bu tek maçlık finalde bu kadar tecrübesiz genç ve yanlış 11’le sahaya çıkacağını beklemiyorlardı. Doğrusu bende beklemiyordum. Ama sahaya çıkan 11’i görünce maalesef bu acı gerçeği gördük. Murat Yoldaş’ın sahaya sürdüğü bu inanılmaz yanlış takım, Manisa’ya çok kolay teslim oldu.

İnegölspor’a gelince teknik heyet maça kalede Şener, geride Enes-Gökhan-Bilal-Abdullah, ortada Selimcan-Ömer Faruk-Hacı Mustafa, ileride Niyazi-A.Hakan-Yasin tertibiyle çıktığı maça öyle kötü, öyle etkisiz başladı ki, kalemize gelecek golleri tahmin etmek zor olmadı. Murat hocanın sahaya sürdüğü bu sürpriz ve çok çok yanlış kadro, orta sahadaki 2 gencimiz Ömer Faruk ve Selimcan bu maçın heyecanını doğal olarak kaldıramayınca, sahada kayboldular. Birde ardı ardına kart görünce atılma korkusuyla hiçbir şey yapamadılar. Böylece orta sahamız sadece tecrübeli Hacı Mustafa’ya kaldı. Oda tek başına bu görevi kaldıramadı. Bunun yanında geri dörtlümüzdeki oyunculardan tecrübeli Bilal hariç 3 oyuncumuz inanılmaz derecede hatalı oynayınca, buna kaleci Şener’inde ayak uydurması ile sonuç hüsran oldu. Maçın ilk yarısında hiçbir varlık gösteremeyen takımımız, 2. yarıda yaptığı tecrübeye dayalı doğru değişiklikler maalesef kalesinde gördüğü 3 saçma sapan hatalarla dolu gollerle giden maçı kurtarmaya yetmedi. Takımımızın bu maçta oynadığı kötü ve etkisiz oyununda hatalardan başka yazacak bir şey olmadığından Murat Yoldaş’ın sahaya sürdüğü tecrübesiz ve hatalı kadroyu yazmak gerekiyordu. İnegölspor’umuz böylesine önemli ve tek maçlık mücadeleyi böyle oynamamalıydı.

Sonuç olarak İnegölspor, 2019-2020 sezonunda bir hayli iyi mücadele ederek play-off sınırı içerisine girmeyi başardı. Covid-19 salgını olmasaydı kalan maçlarında Play-off’a kalabilir miydi? Bunu bilemiyoruz. Federasyonun bu kararı ile play-off’u yakalayan temsilcimiz, maalesef bu finallere gerektiği gibi hazırlanamamış. Halbuki bu play-off’lara hazırlanırken, başta sayın Belediye Başkanımızın büyük prim jesti, işadamlarımız, eski yöneticilerimiz, sanayi kuruluşlarımızın prim jestleri teknik heyetimizi ve oyuncularımızı anlaşılan heyecanlandıramamış. Play-off’tan çıksaydılar, çok şey kazanacaklardı. En önemlisi İnegölspor’umuzu 1.lige taşıyan ve isimleri İnegölspor’un tarihine altın harflerle yazılacaktı. İnegölspor bu sezon iyi maçlar oynadı. İyi şeyler yapmaya çalıştı. Teknik heyetimiz genç oyunculara çok yer verdi. Bunlar sezon içerisinde yapılması gereken güzel şeyler. Ancak tek maçlık play-off finallerinde olmaz. Olmadığını, olamayacağını Murat Hoca ve yönetimin iyi bilmesi gerekiyordu. Bu nedenle, bu istenmeyen ve hiç beklenmeyen sonuçtan ben öncelikle takımın teknik sorumlusu Murat Yoldaş’ın olduğunu yazıyorum. AH HOCAM AH! Bu maça duygusal veya baskılardan uzak durup sağ bekte pandemi öncesi olduğu gibi Uğur’la, orta sahada gençlerimiz Selimcan ve Ömer Faruk’un yerlerine tecrübeli Tayfun ve Cumhurla, ileride Niyazi’nin yerine herhangi bir tecrübeli oyuncu ile başlasan şimdi yarı finaldeydin. Bunu sezon içerisinde önemli maçlarda birkaç kez yapmıştın. Bu maçta niçin yapamadın? Anlaşılır gibi değil. Yıllarca futbolun içerisinde olduğunu biliyorum. Bu kadar önemli ve stresli bir finalde, bu tecrübesiz gençlerden ne beklediğini anlamak çok zor. Selimcan benim okul takımımda 4 yıl oynattığım ve ciğerinin rengini bildiğim bir öğrencim. Ligin son maçlarında ilk 11’e almıyordun. Böylesine önemli ve tecrübe gerektiren maçta Selimcan ve Ömer Faruk’tan ne bekliyordunuz. Bu çocuklar bu maçları kaldıramaz.

Bu maçta yediğimiz gollere baktığımızda müdafaada göklere çıkardığınız, bu maçta ayağındaki 10 topun 8’ini rakibe teslim eden bir gencimizin yanlış pası ile gelişen rakip atakta ceza sahası içerisinde 3 müdafaa oyuncumuzun burunlarının dibindeki topa müdahale yerine seyredince ilk gol geldi. Bu hatanın şaşkınlığını üzerinden atamadan bir frikikte barajdaki 27 numaralı gencimizin inanılmaz bir şekilde rakip topa vurmadan barajı terk edince rakip oyuncu bu boşalan yerden Şener’i doğal olarak aciz bırakan ve ipimizi çeken 2.ci gol geldi. Bu gol çöküşümüzü imzaladı. Bu gollerin ardından kalemize dalga dalga gelen akınlardan birinde istikrar abidesi ve tecrübeli kalecimiz Şener kendisine yakışmayan bir gol daha yiyince, sonuç hüsran oldu. Böylece 2019-2020 sezonu ilginç bir şekilde tamamlandı.

Her şeye rağmen bu taşın altına elini koyup çalışan ve takımımızı play-off’a taşıyan başta yönetim kurulu, teknik heyet, oyuncular ve İnegölspor’un 2.ci kuvveti olan taraftarlarımıza geçmiş olsun diyorum. Acısıyla tatlısıyla bir sezonu daha geride bıraktık. Bu sezonun güzel tarafı play-off’a kalmamız ve tribünlere pandemi öncesi güzel ve heyecanlı maç seyrettirmeleri oldu. Ancak bu sezonun bir maliyeti var. Bence en önemlisi kulübümüzün mali durumu, kongrede ne kadar borçla alındı, bugün itibariyle kulübümüzün ne kadar borcu var? Bu bilanço açıklandığında İnegölspor’un gelecek sezon hedefi belirlenebilir. İnegölspor, İnegöl’ümüzün tek profesyonel takımı. Markamız. İnegöl’ümüz 52 vilayetten büyük. Mobilyası, köftesi, Oylat’ıyla ve ihracatıyla, ülkemizin gülen yüzüyle 50 yıldır futbolun içerisinde ve 28 yıldır köşemde İnegölspor’umuzu yazan birisi olarak İnegölspor’umuzun artık 1.Ligi hak ettiğini düşünüyorum. Umarım önümüzdeki yıllarda bu yönde bir faaliyet başlar. Bu duygu ve düşüncelerle önümüzdeki sezonlarda öncelikle bu Covid-19 belasından kurtulup sağlıklı, mutlu ve başarılı günleri Allah’tan niyaz ediyorum. İnegölspor’un yeni sezon da başarılarını yazmak dileğiyle, iyi tatiller.