Lige deplasmanda Ankaraspor beraberliği ile başlayan temsilcimiz İnegölspor, Cumartesi günü ikinci maçında evinde ağırladığı ve yaklaşık 70 dakika 10 kişi oynayan Hekimoğlu’nu pozisyon bulmasına rağmen yenemedi. Bu beraberlikle 2 altın puanı daha çimlere gömen takımımız, ligin başında evinde yara aldı. Bu yaraları sarmak için önümüzdeki hafta yine evinde oynayacağı Etimesgut Belediyesini yenerek yoluna devam edecek. Aksi halde evinde kaybedeceği puan veya puanlar sezon başı olmasına rağmen camiamızın motivasyonunu olumsuz yönde etkiler. 2 haftada 2 puan tatmin edici değil. Futbola çok elverişli bir havada ve tribün desteğinin güzel olduğu bir havada oynanan bu maçta her iki tarafta maçı kazanacak pozisyonları buldu. Ancak bu pozisyonları gole çeviremediler.

Maça gelince teknik heyetimiz maça kalede Gökhan, geride Türker-İbrahim-Samet-Serkan, ortada Mustafa-Bahadır-Erdem Aykut-Ersel-Hakkı İsmet tertibiyle çıktığı maçın 2.yarısında Aykut’un yerine Gülhan, Hakkı İsmet’in yerine Ali Kılıç ve Erdem‘in yerine Selimcan’ı oyuna aldı. Maça her iki tarata temkinli başladı maçın ilerleyen bölümlerinde Hekimoğlu takımı daha baskılı ve daha etkili olmaya başladı. Ancak rakip takımın orta sahasında etkili oyun kurucusu Hakan Yavuz ilk 21 dakikada artarda gördüğü sarı kartlarla oyundan atılınca, rakip takım kazanmaya geldiği maçta 1 puana razı olmaya başladı. Bu dakikadan sonra kalecisinden solaçığına kadar zaman çalmaya, yere yatan ayağa kalkmamaya başladı. Orta hakemin de buna tavizkar davranması bunun tuzu biberi oldu. İnegölspor müdafaası istekli başladığı maçın ilerleyen bölümlerinde birkaç tane çok önemli ve affedilmez açıklar verdi. Bunların en önemlisi geçtiğimiz haftanın başarılı oyuncusu kaleci Gökhan’ın rakip santraforun önüne bıraktığı topu bu oyuncunun boş kale yerine auta atmasıydı. Bu pozisyon kaleci Gökhan’ın büyük hatası, aynı zamanda çok büyük şansıydı. Müdafaamız gol gelmeyince rakip kaleye özellikle geçtiğimiz haftanın golcüsü stoper İbrahim’le yan toplardan gol aradı. Samet ve İbrahim’in bu ileriye çıkışlarından geriye çabuk dönememeleri kalemizde bir iki tane fazla tehlike yaşamamıza neden oldu. Orta alanımızda tecrübeli Bahadır’ın forvete attığı akıllı ara paslarını forvet iyi kavrayamadığı için çok akıllı paslar heba oldu. Boşa giden bu toplara üzüldük. Bu takımın santraforu mevcut şartlara göre Ersel gözüküyor. Ömer Faruk’a geçmiş olsun diyoruz, inşallah karantina süresi biter bitmez formasına kavuşur. Aykut ilk yarıda etkili başladı. Çok güzel toplarda kesti. Ancak 2. yarıda durdu. Hakkı İsmet’te bekleneni veremedi. Zamanla ağırlıklarını koyarak etkili olmalarını bekliyoruz. Aslında orta alanımız oturmadı. Orta sahada etkili olmaya başlasa sonuçlar gelmeye başlayacak.

Sonuç olarak İnegölspor evinde 10 kişi kalan, ancak ciddi bir rakip olan Hekimoğlu’nu yenemedi. Maçı kazanacak az da olsa önemli pozisyonlar buldu. En önemlisi maçın son çeyreğinde soldan Hakkı İsmet’in ortaladığı topu 1 metreden kafa ile kaleye sokamayan stoper Samet’in pozisyonu vardı. Rakip takımın bence daha net pozisyonları vardı bunları gole çeviremedi. Bu maç 3 ihtimalli bir maç oldu. Golsüz bitti. İlk 2 maçta alınan 2 puan ve kayıp hanesinde tam 4 puan. Bu oyunlara ve sonuçlara bakıldığında iyi bir başlangıç olmadı. Umarız önümüzdeki hafta konuk edeceği Etimesgut maçıyla çıkışa geçer ve tecrübeli takım avantajını lige yansıtarak zirveyi zorlar. Zorlayabilmesi için daha etkili oynaması ve skorların meyvesi olan golleri atması gerekiyor.

İnegölspor’un Etimesgut maçı başarısını yazmak dileğiyle.