Pazar günü sezonun ilk maçı için Ankaraspor’a konuk olan temsilcimiz İnegölspor, maçın ilk yarısında hazırlık maçlarındaki tutukluğunu üzerinden atamadığı için kalesinde gördüğü ciddi ataklardan ancak birini değerlendiren Erdal Öztürk’ün maçın bitimine 3 dakika kala kalemize bıraktığı golle devreyi yenik kapattı. Devre arasında yapılan değişikliklerle 2.yarıya daha istekli başlayan ekibimiz, stoper İbrahim’in gerilerden gelip attığı golle beraberliği yakalamayı başardı. Ancak beraberlik golünden sonra tecrübeli rakibimizin kalemizi bunalttığı dakikalarda, sahneye ilk yarıda olduğu gibi kalecimiz Gökhan çıktı ve çok ciddi kurtarışlarla bu zora soktukları maçtan 1 puanı kurtaran oyuncuların başında yer aldı. Gökhan’ın bu başarısını önümüzdeki hafta evimizde arka arkaya oynayacağımız Hekimoğlu ve Etimesgut maçlarında devam ettirmesini diliyoruz.

Maça gelince teknik heyetimiz maça kalede Gökhan, geride Türker-İbrahim-Samet-Serkan, ortada Mustafa-Erdem-Ali-Bahadır, ileride Aykut ve Ersel tertibiyle çıktığı maçın 2.yarısında Mustafa’nın yerine Ömer Faruk, Erdemin yerine Furkan, Alinin yerine Selimcan, Aykut’un yerine Hakkı İsmet’i oyuna aldı. 2. yarıda yapılan değişiklikler gole yönelik olunca ve takımımız da 2.yarıya daha ciddi başlayınca beraberlik golü erken geldi. Golden sonra ikinci golü aramak yerine beraberliği koruma telaşı takımımıza pahalıya mal olabilirdi. Bu maç ligin ilk maçı olması nedeniyle her takım için zor geçebileceğini daha önceki yazımda yazmıştım. Nitekim öyle oldu. İlk golü İnegölspor atabilseydi, belki gidişat farklı olabilirdi. Bu maç geride kaldı. Bu maçın değerlendirmesini yaparak bu hafta evimizde konuk edeceğimiz Hekimoğlu maçına hazırlanmak, bu maçta yapılan hataları yapmamak ve evimizdeki bu maçı kazanarak Ankara’dan getirdiği 1 puanı daha değerli hale getirmek için çalışacak. Sezona puanla başlamak iyidir. Bu 1 puan hele deplasmandan gelmişse daha da iyidir. Bu puanı hanemize yazıp Hekimoğlu maçına konsantre olmalı. Uzun bir süreden beri seyircisiz oynanan maçların seyircili oynanacak olması nedeniyle bu maçın çok çekişmeli ve zevkli geçeceğini düşünüyorum. Ankaraspor maçının en göze batan tarafı orta sahamızın sos vermesi. Bu kadar nokta atış, bu kadar tecrübeli oyuncular olmasına rağmen son hazırlık maçında sos veren orta sahamızın bu tecrübeli oyuncuları bu maçta yine sos vermeleri teknik heyeti düşündürmeli. Bir maç düşünün; orta sahasının tamamı maçın içerisinde değiştiriliyor. Bir tanesi 90 dakikayı tamamlayamıyor. Umarız Hekimoğlu maçında daha etkili olurlar. Bir takımın orta sahası iyi çalışmıyorsa, forveti büyük yalnızlık yaşar müdafaası da sürekli açık verir. Oyuncularımız şunu iyi bilmeli; kaleci Gökhan her maçta süper performans gösteremez. Bu konuda müdafaamızda görevini iyi yapacak. Tecrübeli oyunculardan kurulu müdafaamız takımımızın sigortası olabilir. Galiba biraz zamana ihtiyaç var. Umarız önümüzdeki maçlardan itibaren kalemizi daha iyi korurlar. Gol noktalarında ıkıntı yaşanacağı sinyalleri var. Özellikle evimizdeki maçlarda gol atmamız şart. Hedefe gidebilmek için evindeki maçları mutlaka kazanıp deplasmanlardan da asgari puanları toplamak gerekiyor.

Sonuç olarak lig gerçeği başladı. Uzun bir süredir seyircisiz oynanan maçlar seyircili oynanacak. İnegölspor’umuz lige 1.puanla başladı. Bence umutlu bir başlangıç oldu. İlk maçlarda grubumuzda 6 takım 3 puanla başladı. 3 puanla başlayan Hekimoğlu bu hafta İnegöl’e gelecek. Bu maçı kazanmak için takımımız geçtiğimiz haftadan çok daha iyi oynayıp mücadele etmesi gerekiyor. 3 puan ilaç gibi gelir. Ardından Etimesgut Belediye maçı var. Üst üste 2 maç, 6 puan her şeyi yoluna koyar. Taraftarımız bu maçları sabırsızlıkla bekliyor. Taraftarımız İnegölspor’un ikinci kuvvetidir. Ancak bu maçta biraz sabırlı ve sakin olmalı. Tezahürat yaparken takımımızı strese sokmaktan kaçınmalıdır. İnegölspor’umuzun Hekimoğlu maçı başarılarını yazmak dileğiyle.