Son 8 maçın 6’sını galibiyet 2’sini berabere bitiren ve 8 haftadır yenilmezlik serisi ile iyi bir çıkış yakalayan temsilcimiz İnegölspor, maalesef çıktığı Sivas Belediye Spor deplasmanında maçın ilk 70 dakikasında kalesinde tam 4 gol gördüğü maçtan 4-3 mağlup olarak son haftalarda acaba play-off olabilir mi umutlarını çimlere gömdü. Bu kadar tecrübeli ve yaşlı bir kadronun kalesinde 4 gol görmesi beni şaşırttı. Bu maç her iki takım için 6 puanlık bir maçtı. Kazanan iddiasını devam ettirecekti. Sivas kazanınca Play-off sınırı içerisine girerek 4.cü sıraya oturdu.

Rakip Sivas Belediyesi sezona iddialı başlamış ve bugüne kadar sürekli zirveyi veya play-off sınırını zorlamış ciddi bir takım. İyi oyun oynamaya çalışıyor. Zaman zaman sürpriz puan kayıpları da yaşamasına rağmen bugün 4. sırada. Zirvedekiler sürpriz puan kayıpları yaşarsa zirveyi de zorlayabilir. İnegölspor’u iyi etüt etmişler. Çünkü İnegölspor’un müdafaasındaki zaafları ve orta sahasının son derece yetersiz olduğunu bilerek iyi bir taktikle maçın ilk 70 dakikasında kalemize tam 4 gol bıraktılar. Play-off’taki son durumu ne olur bilemeyiz. Ancak sezon sonuna kadar play-off iddiasını sürdüreceğini gösteriyor.

İnegölspor’a gelince teknik heyet maça kalede Gökhani, geride Türker-İbrahim-Samet-Serkan, ortada Bahadır-Furkan Özyapı-Fatih, ileride Ersel-Ömer Faruk-Yusuf tertibiyle çıktığı maçın 2.yarısının hemen başında ilk yarıda kalesinde gördüğü 2 golün etkisiyle müdafaanın iki beki kaptan Türker ve Serkan orta sahadan Fatih Cerlek’i alarak, yerlerine Kadir-Aykut ve Emiri oyuna aldı. Ardından maçın son çeyreğinde Ömer Faruk ve Ersel’in yerlerine Yılmaz ve Gülhan’ı oyuna aldı. Bu değişiklikler maçı kurtarmaya yetmese de yenilen 4 gole 3 golle cevap verildi. Maça inanılmaz derecede etkisiz ve kişisel hatalarla dolu bir tempoyla başlayan ekibimiz bu kötü oyunun faturasını ilk yarıda kalesinde gördüğü 2 golle ödedi. 2. yarıda yapılan 3 değişiklikle toparlanacağı beklenen takımımız kalesinde 3’ncü golü gördükten sonra biraz silkinir gibi olduysa da Ersel’in attığı umut golünün ardından yediği 4’ncü golle yıkılan ve resmen teslim olan takımımız sahadan boynu bükük ayrılmaktan kurtulamadı. Bu mağlubiyet hem 8 haftalık çıkışı durdurdu hem de yenilmezlik serisi bu maçta çimlere gömüldü. Kalemizde bu kadar çok gol görmeyi beklemiyorduk. Son haftaların flaş kalecisi Gökhan bu maçta iflas etti. Müdafaamızın ilk yarıda dökülmesinin bunda büyük payı olmasına rağmen bu goller kalemizde patladı. Teknik heyetimizin ilk yarıda tecrübeli ve sürekli banko oynayan Sağbeki kaptan Türker’i ve sol bek Serkan’ı oyundan alması bu iki tecrübeli oyuncuyu düşündürmelidir. Fatih Cerlek’in alınması sürpriz değil. Kapasitesi zaten bu kadar. Golcümüz Ömer Faruk’tan bu maçta gol sesi çıkmadı. Gollerin 2’sini Oyuna son dakikalarda alınan Yılmaz’ın atması sürpriz oldu. Bu maç diğerlerine benzemeyen ciddi bir maçtı. Bu maça özellikle tecrübeli kadromuz çok daha iyi hazırlanmalıydı. Rakip iyi etüt edilmeliydi. Bu yenen 4 gol iyi etüt edilmeli ve kalan maçlarda gerekli önlemler alınmalıdır. Teknik heyetimizin bunu yapacağına inanıyoruz.

Sonuç olarak 8 haftalık yenilmezlik ve yükseliş Sivas’ta kötü bir oyunla çimlere gömüldü. Geçtiğimiz hafta K.Maraş maçı sonrası köşe yazımda K.Maraş’ın Sivas maçına ölçü olamayacağını , Sivas deplasmanına iyi hazırlanması gerektiğini, kaleci Gökhan ve önündeki müdafaa-orta saha ve forvetimizin hep birlikte çok daha iyi oynaması gerektiğini uygun cümlelerle yazdım. Doğrusu bu maçtan tedirgindim. Tedirginliğimi köşemde 3-0’lık bir galibiyete rağmen anlatmaya çalıştım. Nitekim tedirginliğimde haklı çıktım. Çünkü futbol tecrübem K.Maraş maçındaki oyunun Sivas deplasmanında yetersiz kalacağını gösteriyordu. Bu mağlubiyet play-off yolunda takımımıza büyük bir yara açtı. Bundan sonraki maçlarda kapanır mı bilemem. Futbolda her zaman büyük sürprizler yaşanabilir. Umarım bundan sonraki maçlarda play-off’u yakalar. Ancak fikstüre baktığımızda bundan sonra kalan maçlarımızın çok ciddi takımlarla ve play-off iddiası devam eden takımlarla olduğunu düşününce İnegölspor’umuzun işinin ne kadar zor olduğunu görmek zor değil. Önümüzdeki Pazar günü 8’nci sıradaki 52 puanlı Play-off iddiası devam eden Bayburt Özel İdare ile evimizde oynayacak. Bundan sonraki maçlarda teknik heyetimizin gelecek yıl için umut vadeden gençlere yer vererek lige devam etmesi iyi olur. Umarız bunu yaparlar. Yönetimin de buna istekli olması gerekir. Bayburt maçında İnegölspor’umuzun başarılarını yazmak dileğiyle. Tüm okuyucularımın Ramazanı Şerifleri hayırlı olsun.

“BAŞKA İNEGÖLSPOR YOK”