Geçtiğimiz hafta deplasmanda zorlu rakibi Bayburt’u tek golle geçerek savrulduğu bu ligde yeni bir sayfa açma umudu ile evine döndükten sonra Pazar günü evinde ağırladığı yıllardır aynı gruplarda mücadele ettiği ve artık ezberlediği rakibi Sarıyer’i zor da olsa maçın son yarım saatinde yaptığı değişikliklerle tek golle de olsa geçmeyi başararak aldığı bu 3 altın puanla Play-off’a göz dikti.

Rakip Sarıyer süper lig tecrübesi olan ülkemizin istikrarsız takımlarından biri. Bu sezon lige iddialı başlayıp daha sonra aldığı istikrarsız sonuçlarla fikstürün altlarında dolaşmaya başladı. İnegöl deplasmanından puan veya puanlarla dönebilirdi. Ancak mevcut kadrosu buna inanmadığı için başarılı olamıyor. Tecrübeli bir teknik direktör getirmelerine rağmen dikiş tutmuyor.

İnegölspor’a gelince teknik heyet maça kalede Gökhan, geride Y.Emre-İbrahim- Samet- Serkan, ortada Mustafa-Emir-Bahadır, ileride H.İsmet-Ömer Faruk-Furkan Mızrak tertibiyle çıktığı maçın son yarım saatinde yaptığı değişikliklerle maça ağırlığını koyarak Ömer Faruk’un yerine alınan Gülhan’ın golü ile 3 Puana uzandı. Maça tutuk başlayan, ancak müdafaada temkinli oynayıp açık vermeyen temsilcimiz, orta alanda kart cezalısı mücadeleci Selimcan’ın olmadığı oyunda orta alanda yavaş oynayınca beklenen gol ilk yarıda gelmedi. Bunun en büyük nedeni maalesef bu sezon Ersel’den yoksun oynayan forvetimizde gol umutlarımız adeta başını kuma gömerek yakaladıkları pozisyonları değerlendirememesidir. İnanılmaz pozisyonları çimlere gömmekten ve ağır hareket etmekten bıkmadılar. Nitekim Şaban hocamızda bunu gördüğü için son yarım saatte ileride gol umudu olarak sahaya sürdüğü 3 oyuncuyu da dışarı alarak yaptığı değişikliklerle maçta aradığı golü oyuna giren genç Gülhan’la buldu. Bu gol altın değerinde 3 puan daha getirdi. En önemlisi İnegölspor artık golü bulduğu dakikalardan sonra attığı gollerin üzerine yatmasını öğreniyor. Bu kadar yaşlı ve tecrübeli bir takım için komik bir değerlendirme oldu ancak maalesef böyle. Sezon başından beri öyle saçma goller geldi ki amatör takımlarda bile böyle ucuz ve hatalı goller yenmez. Son 2 haftadır temsilcimiz yeni teknik heyeti ile 4 maçlık bir başarısızlıktan sonra iki zor rakipten 6 puanı almasını bildi. Bu 6 puan camianın yüzünü güldürmeye başladı. Kaleci Gökhan ve müdafaamız asli görevlerini hatırlayıp yerine getirmeye başladı. Orta sahamız daha iyi mücadele etmeye başladı. Buna bir de forvetimiz biraz katkı yapsa beklediğimiz başarılar gelecek.

Sonuç olarak İnegölspor büyük umutlarla başladığı bu ligde kabus dolu haftalardan sonra üst üste 2 maç kazanarak büyük bir moral depoladı. Sarıyer maçını kazanan başta teknik heyetimizi ve oyuncularımızı kutluyor, önümüzdeki hafta çok zorlu bir deplasman olan Çorum maçında başarılar diliyoruz. Çorum maçının seyircisiz oynanması temsilcimiz için müthiş bir avantaj. Son iki haftada yakaladığı çıkışı Çorum’dan koparacağı puan veya puanlarla devam ettirebilir. Mağlubiyet hiç hoş olmaz. Yakaladığı bu havayı devam ettirip Çorum’dan da eli boş dönmemeli. Bunu bu tecrübeli kadrosuyla rahatlıkla yapabilir. Çorum’dan alacağı 3 puanla Play-off umutlarını iyice arttırabilir. Ersel sakatlık sonrası yavaş yavaş takıma ısındırılıyor. Umarız bu hafta formasına kavuşur. İnegölspor’un Çorum maçı zaferini yazmak dileğiyle…

“BAŞKA İNEGÖL SPOR YOK”.