Geçtiğimiz hafta Ankara’da Hacettepe’ye karşı mağlup durumda iken, son 3 dakikada coşarak attığı 2 golle 3 puanı alıp Play-off sınırı içerisinde averajla da olsa kalmayı başaran temsilcimiz İnegölspor, Cumartesi günü evinde ağırladığı bir maç eksiği ile 39 puanla 4’ncü sıradaki Hekimoğlu Trabzon’u yine 72 dakika etkisiz kalıp, tek golle geriye düştüğü maçın son çeyreğinde uykudan uyanarak etkili oynamaya başladığı maçta, biraz da büyük şansı ile attığı 2 golle maçı çevirerek tribünleri adeta bu galibiyetle şok etti. Aldığı bu 3 puanla play-off sınırında 5’nci sıraya averajsız oturdu. Maçtan sonra rakip takımda maçı çok iyi götürürken teknik heyetin yaptığı 2 yanlış değişiklikle bir anda maçı kaybetmenin verdiği büyük şok, diğer tarafta tribünlerin bu maç gitti dediği bir son çeyrekte gelen gollerin ve alınan 3 altın puanın büyük sevinci yaşandı.

Rakip takım genç ve dinamik bir kadroya sahip. İyi top oynayan ciddi bir takım. Kadrosunda bizim eski oyuncumuz Ersel ve yanında da Taha Balcı gibi gerçekten bu lige fazla gelen bir oyuncu var. Maça çok iyi başlayan ve ne zaman golü atacakları beklenirken, gol 40’ncı dakikada geldi. 2.yarıya yine iyi başlayan ve ikinci golü arayan Trabzon teknik heyeti, iki yanlış değişiklik yaptı. İşte bu hatalı değişiklikler Trabzon’un ipini çekti. Takım iyi oynarken ve ikinci golü kovalarken sen takımını yaptığın zamansız ve yanlış değişikliklerle raydan çıkarıp evine eli boş dönüyorsun. Maalesef ülkemizde herkes teknik direktör. Öyle olunca da böylesine iyi top oynayan takımlar teknik heyetlerin yanlışlarına kurban gidiyor. İnegölspor’da bunları çok gördük ve yazdık. Hekimoğlu iyi bir takım play-off’u ciddi zorluyor ve zorlayamaya devam ediyor. Play-off’u istediği çok açık. Kalecileri Batuhan Ahmet kaleyi dolduramıyor. Maç boyunca inanılmaz hatalar yaptı. Böyle kalecileri olmasa Hekimoğlu fikstürde daha iyi bir yerde olabilirdi.

İnegölspor’a gelince teknik heyet kalede Şener, geride Enes-Gökhan-Bilal-Abdullah, ortada Cumhur-Tayfun-Selimcan, ileride Niyazi – A.Hakan-Cengiz tertibiyle çıktığı maçın 2. yarısında Cumhur’un yerine H.Mustafa, Niyazi’nin yerine Ömer Faruk, Tayfun’un yerine Emir‘i oyuna aldı. Bu değişiklikler takımımızı adeta ateşledi. Özellikle H.Mustafa ve Ö.Faruk oyuna girdikten sonra orta saha üstünlüğü bir anda İnegölspor’a geçti. Orta saha düzelince maç ta geri geldi. Kalede Şener yediği golde biraz daha etkili olabilirdi. Ancak maçın büyük bölümünde iyi oynadı. Geride Müdafaamız rakip forvet karşısında dağıldı. Öyle açıklar verdiler ki, rakip golcüler Taha ve Ersel biraz dikkatli olabilselerdi, maçı farka taşıyabilirlerdi. Tabi ki şans faktörü de İnegölspor’dan yanaydı. Bu dağınıklıkta Kaptan Bilal müdafaamızın açıklarını iyi kapatarak, zaman zaman çok önemli müdahalelerle büyük tehlikeleri de savuşturdu. Orta sahada Cumhur ve Tayfun beklenen performansı gösteremeyince tüm yük genç Selimcan’a bindi. Selimcan‘da tecrübesiz olduğu için bu yükün altında ezildi. H.Mustafa ve Ö.Faruk oyuna girince Selimcan’da etkili olmaya başladı. Teknik heyetin yaptığı değişiklikler yerindeydi. Nitekim böyle olunca da giden maç geri geldi. İleride Batuhan’ın ne yapmak istediğini anlayamadık. Hep aynı nakarat oynuyor. Oyundan çok önce de alınabilirdi. A.Hakan ilk yarıda sahada yoktu. Ancak H.Mustafa ve Ö.Faruk’un oyuna girmesiyle bir anda coştu. Son 20 dakikada çok etkili toplar taşımaya başladı. Bu toplardan birinde altı pasa kadar girdi. Yakın mesafeden iyi vuramadığı top kalecinin kucağına giderken yandan gelen rakip sol bek topu dışarı çelmek isterken yönünü değiştirerek kaleciyi kontrpiyede bırakarak, kendi kalesine gol oldu. Bu gole rakip çok üzüldü ve müdafaa içerisinde bunu tartışırken soldan Tayfun girdiği topla avuta çıkmasın diye son anda yaptığı orta büyük bir şans eseri doğrudan kaleye girdi. Bu gol gerçekten sürpriz bir goldü. Bu gol tribünleri ayağa kaldırdı. Müthiş bir son 10 dakika oynandı. Kalemiz adeta abluka altına alındı. Ancak tecrübeli Şener başka gole izin vermedi. Futbol işte böyle bir şey. Bunun için de dünyanın en popüler ve en çok izlenen oyunu. Böyle giden maçlar bir anda geriye dönüyor. Son dakika ve son saniyelerde gelen goller bazen sevindiriyor, bazen üzüyor. Bu maçta rakip üzüldü. Zonguldak maçında İnegölspor üzüldü. Bu maçta orta sahadan istediği topları alamayan Cengiz H.Mustafa ve Ö.Faruk oyuna girince eski hüviyetine büründü taşıdığı toplar etkili oldu.

Sonuç olarak İnegölspor, ilk 70 dakika etkisiz kaldığı ve 1-0 geriye düştüğü maçı, 2.yarıda doğru değişikliklerde ve de büyük şansı ile döndürerek 3 altın puan aldı. Bu galibiyet çok ciddi bir rakipten geldi. Ayrıca temsilcimizi play-off sınırı içerisine puan farkıyla soktu. Bu sınırı korumalı ve yukarıya doğru taşımalıdır. Bu çok önemli galibiyeti alan başta teknik heyetimizi ve oyuncularımızı kutluyor, İnegölspor’un Urfa’da küme düşmesi kesinleşen -14 puanlı Şanlıurfaspor maçında farklı galibiyetini yazmak dileğiyle, başarılar diliyoruz…