Son iki maçında evinde Afjet Afyon’u deviren ve ardından Manisa’da namağlup lider Manisa FK’nü 2 golle geçen ve namağlup unvanına son veren temsilcimiz İnegölspor, Pazar günü evinde ilk yarının kapanış maçında Amed’i 4 golle geçerek, puanını 27’ye yükseltirken, devreyi Play-off sınırındaki Sancaktepe FK’ne sadece 3 puan kaldı. Kış aylarında az rastlanan mükemmel bir havada ve tribünlerin olağanüstü destek verdiği adeta bir final havasında oynandı. Tribünlerin maçın başından sonuna kadar hiç durmadan desteklediği maçın sonunda 4 gollü bir galibiyetten sonra rakip teknik heyet ve oyunculara gösterilen tepkinin 2. yarıda konuk olacağımız Diyarbakır deplasmanında İnegölspor’a fayda getirmez. İnegölspor son 3 maçta aldığı 9 puanla devre arasına daha rahat ve umutlu başlayacak.

Rakip Amed Spor 20 puanla geldiği İnegöl deplasmanına bir beraberlik umudu ile başladığı maçın ilk 20 dakikasında kendi sahasına kapanıp yaptığı yan ve geri paslarıyla devam etmek istedi. Ancak müdafaasının büyük kademe hatasından yediği gol bu planlarını bozdu. Kadrosu inanılmaz derecede zayıf ve 5-6 tane oyuncusunun amatör kümelerde dahi oynayamayacak kapasitede oluşu, lideri evinde yıkmış motive bir takımdan puan çıkarması çok zordu. Takımda Kaptan Mansur Çalar ve bu maçta müthiş bir performans gösteren, ilk yarıda sağ kanadımızı felç eden 7 numaralı Muhlis göze batan oyuncularıydı. Bu sezon kümede kalırlar. Ancak bu kadro ve bu teknik heyetleriyle başka bir şey yapamazlar.

İnegölspor’a gelince teknik heyet maça kalede Şener, geride Enes-Bilal-Gökhan-Emre, ortada Ömer Faruk-H.Mustafa-Selimcan, ileride Batuhan-Tayfun-Cengiz tertibiyle çıktığı maçın son yarım saatinde Ömer Faruk’un yerine Cumhur, H.Mustafa’nın yerine Emir ve Emre’nin yerine Abdullah’ı oyuna aldı. Maça müthiş bir tribün desteği ile başlayan İnegölspor, rakibini ceza alanına sıkıştırarak, geri ve yan pas dışında bir imkan bırakmadı. Bunun yanında Batuhan ve haftalardır sahanın yıldızı olan Cengiz’le kanatları iyi kullanınca, goller çok daha kolay geldi. Attığı 2 gol ve her akınında Cengiz’in imzası ve katkısı vardı. Cengiz’in bu sezon maşallahı var. Rakipler kendisini kontrol etmekte çok zorlanıyorlar. Kalede Şener sezonun en rahat maçlarından birini oynadı. Kalemize top gelmeyince uzatmalarda bir frikik oldu, onu da kurtaramadı. Geride müdafaamız özellikle eski Kaptan Bilal, son haftalarda sıfır hata oynadığı gibi yanındaki gençleri de iyi idare ediyor. Onları ateşliyor. Bilal iyi olunca, stoper Emre sol beke kaydırıldı. Ortada iki gencin ortasında tecrübeli ve çok teknik H.Mustafa oynadı. H.Mustafa ayağındaki topları biraz daha çabuk çıkarsa müthiş faydalı olacak. Bu maçta yanındaki gençleri iyi yönlendirdi. Hatalarını kapadı. Forvete attıkları toplar sonuç getirdi. Orta sahamız Cengiz’le oynamayı çözerse, İnegölspor 2.yarıda play-offa kolay kalır. Forvette kanatlarda Batuhan ve Cengiz çok etkili oldular. Bu maçta santrafor oynayan Tayfun maçın başında attığı golle perdeyi açtı. Üçüncü golümüzde de kendisi atmayıp oyuna yeni giren Emir’e attırması büyük alkış aldı.

Sonuç olarak sezona iyi başlayamayan yönetim ve teknik heyetlerin değiştiği ilginç bir değişim rüzgarının ardından yeni bir yönetim ve yeni bir teknik heyetle kaybolan Play-off umutlarını ve iddiasını geri getirdi. Bu değişimde Murat Yoldaş ve ekibinin payı çok büyüktür. Murat Yoldaş 2 yıl önce kıl payı kaçırdığı Playoff’u bu sezon yakalayabilir. Bu hedefine çok yakın bir gayret içerisinde olduğunu her hafta izliyoruz. İnegölspor’umuz son 3 maçtan 9 puan çıkararak play-off sınırına dayandı. 2. yarı için çok umutlandık. Amed maçını kazanan başta teknik heyetimizi ve oyuncularımızı kutluyor. 2. yarıda başarılarının devamını diliyorum. Tecrübeli ve alternatifli kadromuzla 2. yarıda playoff’a girebilir. Tüm teknik heyet ve oyuncularımıza devre arası iyi tatiller diliyor, İnegölspor’un başarılarını yazmak dileğiyle…