İlk yarıyı 28 puanla 6.sırada play-off sınırına çok yakında bitiren temsilcimiz İnegölspor, devre arası tatilini Antalya kampı ile değerlendirmiş ve bu arada oynadığı hazırlık maçları ile 2.yarıya başlayacağı ideal kadroyu belirleyerek Cumartesi günü evinde 2.yarıya Kırklareli maçı ile merhaba derken, maçın sonunda beklenmeyen bir sonuç olan beraberlikle sahayı şaşkın ve üzüntü ile terk etti. Maçın başından sonuna kadar rakibinden daha atak olan İnegölspor maalesef bu saha ve seyirci avantajını avantaja çevirecek baskıyı kuramadığı, Cengiz’in 2. yarıda sahneye çıkarak attığı galibiyet golü ve ardından sağ kanattan altı pasa kadar getirip Tayfun’un önüne al da at dercesine bıraktığı topta gelen penaltıyı Tayfun’un ısrarı üzerine Tayfun’un ters köşeye giden kaleciye rağmen topu ters taraftan auta atmasıyla kaçan penaltının ardından atamayana atarlar sözü bir kez daha gerçekleşti ve Kırklareli’nin beraberlik golü geldi. Böylece İnegölspor evindeki bu maçta iki defa öne geçmesine ve birde penaltı kaçırmasına rağmen, 21 puanla 13. sıradaki Kırklareli’ne karşı 2 puanı çimlere gömerek play-off yolunda derin bir yara aldı.

Rakip Kırklarelispor, son yıllarda aynı gruplarda mücadele ettiğimiz ve son yıllarda sürekli küme düşme potasından son maçlarda sıyrılıp kümede kalmayı başaran mütevazi kadrolu zayıf bir takım. Topladığı puanlar ve fikstürdeki yeri de bunu kanıtlıyor. İlk yarıda berabere kaldığı temsilcimizden puan veya puanlar almak için özellikle bir puan için sahaya çıkıp hem oyunu kendi sahasında kabul etti. Hem de yan ve geri paslarla İnegöl sporun hızını kesmeye çalıştı. Tayfun penaltıyı atsaydı bu planı alt üst olacaktı. Ancak olmadı. Kalecisi evlere şenlikti. Geleni içeri aldı. Bu kaleci ile fikstürdeki yeri örtüşüyor. Bir iki tane tecrübeli ve iyi top çeviren oyuncusu vardı hepsi o kadar. İnegölspor’dan altın değerinde 1 puan çıkardılar.

İnegölspor’a gelince teknik heyet maça kalede Şener, geride Enes-Bilal-Gökhan-Abdullah, ortada Ömer Faruk-H.Mustafa-Selimcan, ileride Niyazi-Tayfun-Cengiz tertibiyle çıktığı maçın 2.yarısında Tayfun’un yerine A.Hakan, Ömer Faruk’un yerine Raif’i oyuna aldı. Yapılan değişiklikler takımımızı ateşlemeye yetmedi. Maça iyi başlayan ve rakibine her alanda üstünlük kuran temsilcimiz rakibin kendi sahasında kabul ettiği oyunu hızlandırarak ve kanatlardan yüklenerek çok kısa bir sürede atacağı gollerle maçı farka taşıyabilecekken maalesef bunu yapamadı. Erken bulduğu bir frikik golüne dayanarak temposunu yükseltmedi. Bu durum ağır oyunculardan kurulu rakibinin ekmeğine yağ sürdü. İlk yarıda orta alanımız Cengiz’le yeteri kadar oynamadığı için rakibi bitirecek ataklar yapamadı. 2. yarıda sahneye çıkan Cengiz Her zaman olduğu gibi aldığı her topta rakip müdafaayı hallaç pamuğu gibi atarken birde iğne deliğinden misali bir kafa golü attıktan sonra yine Altı pasa kadar taşıyıp Tayfun’un önüne alda at dercesine bıraktığı ve penaltı olan bu pozisyonda penaltıyı atmak istemesine rağmen Tayfun’un ısrarı sonucu kendisinin attığı penaltıyı tabelalara vurunca farklı kazanacağı maçı bu sürpriz beraberlikle bitirmek zorunda kaldı. Kalede Şener’e her maçtan sonra methiyeler düzdüm. Galiba nazar değdirdik. Kaptanımız ve kaledeki sigortamız Şener’e bu maçta yediği goller bence yakışmadı. Umarım bundan sonra olmaz. Geride müdafaamıza fazla iş düşmemesine rağmen gelen 4 topun 2.si gol oldu. Rakip takımın 4 ve 7 numaralı oyuncuları müdafaamızı bir hayli zorladılar. Kısaca müdafaamız gününde değildi. Yediğimiz ikinci gol sağ kanadımızdan geldi. Yediğimiz müdafaa hatası goller hiç yakışmadı. Orta alanımız özellikle ilk yarıda topa sahipti. Ancak bu topları forvetimizle doğru bir şekilde buluşturamadılar. Cengiz’i ilk yarıda unuttular. İleride Niyazi hep aynı nakarattı. Maçın başında rakip kalecinin ikram ettiği frikik gölünden sonra her topun başına o gitti. Ancak golden sonra attığı frikiklerde havaları dövdü. Tayfun ilk yarının son maçında son derece iyi işler yaptı. Doğal olarak ilk 11 de başladı ancak bu maçta devre arasını bomboş geçirdiğini gösterdi. Umarım düzelir. Sol kanatta Cengiz her zamanki gibi müthişti. İlk yarıda orta sahamız Cengiz’le oynamadı. 2.Yarıda adeta coştu aldığı her topta rakibi sürklase etti. Bu etili oyununu bir gol ve bir asistle süslemesine rağmen Kaçan penaltı bunu gölgeledi. Oyuna sonradan alınan A.Hakan kale çizgisinin hemen önünden öyle bir gol kaçırdı ki maç çekimlerini izlediğinde bunu oradan dışarıya nasıl atmayı becerdiğine kendisi de inanamayacak. O nasıl dokunuştu inanmak zor. Teknik heyet son 10 dakikada Raif’i oyuna aldı. Bu saatten sonra Raif’ten ne beklediğini merak ediyorum. Bunu bana maç çıkışı onlarca maçı izleyen kişi sordu. Bu sorunun cevabını ilerleyen haftalarda izleyerek göreceğiz.

Sonuç olarak İnegölspor, 2.yarıya bu beklenmeyen beraberlik ile iyi başlayamadı. Çimlere gömdüğü bu 2 puan play-off yolunda önemliydi. Lig devam ediyor. Bu haftaki rakibimiz Çorum’da yenildi. Çorum’u yenerse Play-off sınırından içeri girebilir. Teknik heyetimiz bu maçta pasif kaldı. Maçı tek golle kazanabileceğini düşündü. Maçta değişikliklerde geç kaldı. Rakibi ilk 15 dakikada görünce oyunu rakip sahaya taşıyabilirdi. Taşımak istediyse de belki oyuncularımız bunu yapamadı. Ancak gerçek olan şu ki çok önemli 2 puan kaybetti. Bu kadar ağır ve zayıf bir ekibe bu kadar top yapma imkanı vermemeliydi. Yine açıkça gördük ki Cengiz İnegöl sporun en önemli silahı. Cengiz’i topla buluşturmak gerekiyor. İdmanlarda bu yolda özel idmanlar yapmak gerekiyor. En önemlisi İnegöl sporun Cengiz olmadan da maç kazanmayı öğrenmesi gerekiyor. İnegöl sporun önümüzdeki 2 maçı Y.Çorum ve Sancaktepe ile deplasmanda olacak. Kalan 16 maçın 7 si içeride 9 u deplasmanda olacak. Çorum ve Sancaktepe zorlu 2 maçı olacak. Geniş ve Alternatifli bir kadromuz var. Aynı zamanda tecrübeli oyunculardan oluşuyor. Y.Çorum ve Sancaktepe maçlarını kazanabilir. Deplasmanda Manisa’ya ilk mağlubiyeti tattıran takımımız Y.Çorum ve Sancaktepe’yi neden yenmesin. İnanmak başarmanın yarısıdır.2.Yarıda fikstür dezavantajı var. Bunu iyi değerlendirip ona göre oynamalı. İnegölspor’un Y.Çorum maçı başarılarını yazmak dileğiyle…