2. Küme : Bu hafta ilk defa yenilen lider İsaörenspor, İnegöl’de lig üçüncüsü Akpınar İdman Yurdu’nu 6 – 2 yenerek en zorlu olarak gözüken maçı rahat kazanmış oldu. Cemal Hocanın talebelerinin puan kaybı pahalıya patlayabilirdi. Şampiyonluk için kalan maçların garantisi yok ancak pek zorlanacaklarını sanmıyorum. Ligdeki tek namağlup takım olan Osmaniyespor bir derbi maçını daha kazandı. 50. yılını kutlayan Osmaniyespor, Ilgarspor’u Cerrahspor deplasmanda Sırameşelerspor’a konuk olacaktı. Ancak rakip ligden çekildiği temsilcimiz 3 – 0 hükmen kazanmış oldu. Lider son üç maçını puantajda sonda yer alan üç takımla oynayacak. İsaörenspor bu hafta lig sonuncusu olan temsilcimiz Ilgarspor ile karşılaşacak. Osmaniyespor bu hafta 3 – 0 hükmen kazanıp liderin puan kaybetmesini bekleyecek. Cerrahspor evinde İvazpaşaspor’u misafir edecek. Yeşil Beyazlılar ilk maçı deplasmanda 4 – 2 kazanmıştı.

Alt Yapılar: Kafkasspor U 18 Yalova’da oynanan Türkiye Şampiyonası 1. Kademe maçlarında finalde Bursa ekibi Zaferspor’u 5 – 1 yenerek tur atladı. Yalova Stadı bu kez Kafkas Kartalına uğurlu geldi. İlk defa şampiyonaya katılan yavru Kafkas Kartallarını tebrik ederiz. Kafkasspor 26-29 Mayıs tarihlerinde Kütahya’da finale kalma mücadelesi verecek. Kafkas Kartalının rakipleri Manisa temsilcisi Salihli Belediyespor, İzmir temsilcisi Buca Efelerspor, İzmir temsilcisi Gültepe Gençlikspor, Ankara temsilcisi Gölbaşı Belediyespor ve Konya temsilcisi Selçuklu Belediyespor oldu.

U-11 yaş gruplarının heyecanı Kurtuluşspor Sahasında devam ediyor. 12 takım Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri kıyasıya mücadele ediyor. Bu hafta da U 12 yaş grupları başladı.

Anılarla Futbol :

Ufukspor - Yeni Rüzgarspor karşılaşması devam etmektedir. Ufuksporlu bir yönetici maçın başlamasıyla gerek hakeme, gerek kendi oyuncularına bağırıyordu.

-İsmail topu uzaklaştır. Metin topu ileri at. Hakem bu faul değil mi? Yusuf şu 8 numarayı tut boş kalmasın, Faruk fazla ileri çıkma…

Yakınında oturan ve bu durumdan rahatsız Yeni Rüzgarspor‘un zengin başkanı dayanamaz ve o yöneticiye laf atar.

-Yeter be kardeşim, bir sus da rahat rahat maç izleyelim.

-Ben yöneticiyim, o kadar para veriyorum konuşurum.

-Verdiysen verdin. Her şeye karışılmaz ki. Hem kaç para veriyorsun be?

-5 bin Lira verdim, hem sana ne be.

-Al şu 100 Lirayı da bugün sus bari.

Yöneticilik özellikle de amatör kümelerde epey zordur. Yönetici akşam evine gitmek yerine kulübün sorunlarıyla ilgilenir, eksiklikleri gidermeye çalışır, futbolcuları memnun etmek için elinden geleni yapar. Yani idarecilik; özveri, emek harcama, zaman ayırma gerektirir. Yöneticilerimiz kulüp için fedakarlık yapmaktadır. Yöneticiler olmasa birçok güzellikler olmaz, futbol için gerekenler yarım kalır. Ancak nadir de olsa yukarıdaki anıda olduğu gibi aşırıya kaçanlar maalesef oluyor.