Süper Amatör Küme:

A Grubu : Lider Doğugücü Gençlik ile hiç galibiyeti bulunmayan sonuncu sıradaki Hacivatspor’un maçında favori olan Doğugücü Gençlik 4-0 galibiyetle yeni bir rekora ulaşmnış oldu. Kurtuluşspor sahasında Merinos 1938 Spor’u 4-1 yenip tekrar lig ikinciliğine yükseldi. Doğugücü Gençlik bu hafta evinde Gürsu Yenidoğanspor ile karşılacak. Kurtuluşspor deplasmanda ligde kalma mücadelesi veren Orhangazi 1893 Spor’ a konuk olacak.

B Grubu : Lig üçüncüsü Akhisar Demirspor ilk haftayı bay geçti. Antrenör Beytullah Mete ve genel kaptan Sadullah Kaldırım ile yeni bir sayfa açan K.Güvenspor ilk maçında üstelik deplasmanda Yiğitlerspor ile 1-1 kalarak tam 740 gün sonra puan almış oldu. Bu sürece hükmen kazanılan puanlar dahil edilmemiştir. Karadeniz Güvenspor 20 maç sonra puan kazanmış oldu. En 29 Aralık 2019 tarihinde Gemlikspor’u 5-3 yenip üç puan almıştı. Bu maçta ayrıca K.Güvenspor’un eski futbolcusu, başkanı, antrenörü Şota’nın oyuna girmesi de ilginçti. Akhisar Demirspor ikinci yarının ilk maçında evinde İznik temsilcisi Elbeyli Üzümspor ile kozlarını paylaşacak. Siyah Beyazlılar tam üç haftadır resmi maça çıkmadı. Genelde bu durum takımı olumsuz etkiler ancak yılların tecrübesi İzzet Kaya bu konuda sporcularını defalarca uyarmıştır. Geçen hafta ilk puanını alan K.Güvenspor bu haftayı bay geçecek.

C Grubu : Gençlergücü kendisi gibi düşmemeye oynayan köklü kulüp Duaçınarıspor’a konuk oldu. Karşılaşma başladığı gibi 0-0 bitti. Gençlergücü bu maçı kesinlikle yenilmemeliydi. Gençler İnegöl’ deki 2022 yılının ilk maçında play – off hesapları yapan Şükraniyespsor ile karşılaşacak.

1.Küme:

MOBİLYASPOR’DAN SÜPER BİR GALİBİYET

3. Grup : Mobilyaspor, bu hafta Gürsu’da Kazıklıspor’u 3-2 yenip çok önemli bir avantaj elde etti. Temsilcimiz böylece zorlu deplasmanda 3 puan alıp çok önemli bir virajı atlatmış oldu. Tebrikler Mobilyaspor. Yenicespor deplasmanda şampiyonluk hesapları yapan Çalıspor ile karşılaşıp müsabakayı 1-0 kazandı. Bu galibiyete Yenicespor’dan daha çok Mobilyasporlular sevinmiştir. Doğanspor evinde bir alt basamakta bulunan Mutlularspor’u 5-0 yenerek moral buldu. Bu grupta ilk defa aynı haftada üç temsilcimiz haftayı galibiyetle kapatmış oldu. Liderliği ele geçiren Mobilyaspor evinde Namık Kemalspor ile karşılaşacak. Yenicespor sahasında Değirmenlikızık Gençlik’i konuk edecek. Geçen hafta Mobilyaspor’a kıyak yapan Yenicespor bu maçı da kazanırsa temsilcimizin şampiyonluğuna büyük bir katkı sağlamış olacak. Doğanspor bir alt basamağında bulunan İhsaniyespor ile Bursa’ da puan mücadelesi verecek.

4 .Grup : Orhaniyespor deplasmanda ligin zayıf takımı Balkanspor ile karşılaştı. Kırmızı Beyazlılar maçı 3-0 kazanıp gün saymaya başladı. Alanyurt Gençlik deplasmanda Yenişehir Söylemiş Başakspor’u 2-0 yenerek hayat buldu. Lider Orhaniyespor en yakın takipçisi Panayırspor ile İnegöl’de karşılaşacak. Rekor bir prim bağışı Orhaniyespor’un kazanması sürpriz olmaz. Alanyurt Gençlik evinde Balkanspor ile karşılaşacak. Bu moralle temsilcimiz rakibini yenip bir alt sıraya itebilir.

Anılarla Futbol :

Rüzgarspor o sezon eski futbolcu kasabanın son yıllardaki en golcü ismi Rummenige İsmail ile anlaşmıştı. Rüzgarspor lige fırtına gibi giriş yapmak istese de ilk 3 maçta sadece 1 puanda kalmış ve rakip ağları hiç havalandıramamıştı. Rüzgarpor dördüncü maçında deplasmanda ligin en zayıf ekibiyle karşılaşır. Artık 3 puan gelmeliydi. Rüzgarspor iyi oynuyor ama bir türlü istediği golü bulamıyordu. Yönetim ve oyuncular gergindi ama teknik ekip çıldıracak vazifettedir. Maçın 83. dakikasında Rüzgarspor penaltı atışı kazanır. Teknik direktör Lütfü Hoca, Rummenige İsmail’ in penaltı vuruşunu izleyemez ve sırtını döner. Sadece yardımcısı Murat Hocaya bakar. Penaltı kullanılır ve nihayet beklenen gol gelir. Yardımcı hoca da gole pek tepki vermez, yani sevinmez. Maç galibiyetle biter. Oyuncular soyunma odasında duşunu alırken hocalar dışarda onları beklemektedir. Takımın hocası Lütfü, yardımcısına şöyle der ;

  • Murat Hocam, penaltıda hiç tepki vermedin. Ben de gol olmadı sandım. Murat Hocanın cevabı çok ilginçtir.
  • Hocam, haftalardır gol atamıyoruz ya, gol sevincini de unuttuk be!