Uzmanlar çok şaşırtıcı özelliklere sahip olan, Korona virüs hakkında araştırma yapmaya devam ediyorlar.

Yaptıkları araştırmalar sonucunda ise, hiç bilmedikleri şeylerin ortaya çıktığını ve çok şaşırdıklarını söylüyorlar.

Bu yapılan önemli araştırmalardan bir tanesi de sigaradır.

“Sigara ve Korona” Bu ikilinin nasıl önemli olduğuna gelince: Sayısız zararlarının olduğunu bildiğimiz sigaranın, Korona virüs üzerinde de etkisi olduğunu söylüyorlar.

Korona virüs damlacık ve hava yolu ile bulaştığı için, sigara içilen bir ortamda asılı kalmasını etkileyen faktörlerden birisinin de duman olduğuna işaret ediyorlar.

Vatandaşların, Korona virüsün daha hızlı yayıldığını ortaya çıkarmıştır. Sigara içenlerde üflemenin daha fazla olması sebebiyle dumanı çok daha ileriye üfleyebiliyorlar.

Böyle ortamlarda fiziki mesafeyi, iki metre daha fazla tutulmasının sağlıklı olacağını, tütün ürünlerinin tüketildiği ortamlarda, fiziki mesafenin en az dört metreye kadar çıkarılmasının gerektiğini söylüyorlar.

Eğer işimiz yok ise böyle ortamlara hiç girmememiz ve uzak durmamız çok önemli. Ayrıca, sigara yüzünden, sigara izmariti ve dumanından pasif içiciler de enfeksiyona yakalanabiliyorlar.

Bu yüzden, fiziki mesafe, maske ve temizliğe ne yazık ki bu illetten kurtuluncaya kadar devam etmemiz gerekiyor!

Aksini yaparsak, adını bile duymak istemediğimiz, hepimizin başımızın püsküllü belası bu illet bizleri birer, birer sevdiklerimizden ayırmaya bıkmadan devam edecek.