Süper Amatör Küme:

A Grubu : Lider Doğugücü Gençlik deplasmanda Millet Mahallesi Spor’u 4 -1 yenerek liderliğini sürdürdü. Temsilcimiz ilk defa gol yedi. Böylece süper amatör kümesinde gol yemeyen takım kalmamamış oldu. Zira Doğugücü Gençlik gol yemeyen tek takımdı. Kurtuluşspor bu hafta evinde ligin güçlü takımı Fatihgücü F.K Spor’u misafir etti. Kurtuluşspor bu maçta da geriye düştü. Sarı – Kırmızılı ekip 3-0 geriye düştüğü maçı 4-3 kazanarak tarihi bir skora imza attı. Yaklaşık 50 yıllık kulübün tarihinde böyle bir galibiyet olduğunu sanmıyorum. Takımın hocaları Güray Şengün – Murat Ulu ikilisini tebrik ederim. Tabii ki asıl övgüyü mücadeleyi bırakmayan futbolcu kardeşlerim hak ediyor. Böyle bir skor kolay elde edilmez. Üstelik rakip de güçlü bir takımsa bu daha da zorlaşır. Ancak bu alışkanlık böyle devam etmemeli. Zira her zaman böyle kazanamazsınız. Yani çekirge her zaman zıplamayabilir. Bu hafta İnegöl’de derbi heyecanı yaşanacak. Yaklaşık 615 gün sonra süper amatör kümede derbi maçı izleyeceğiz. En son Gençlergücü - Akhisar Demirspor derbi maçı oynanmıştı. Ligde birinci ve ikinci sıradaki iki temsilcimiz karşı karşıya gelecek. Geçen sene iki karşılaşmayı da Doğugücü Gençlik 4-1 ve 2-1 kazanmıştı.

B Grubu : Akhisar Mahallesinin siyah – beyazlı ekibi Demirspor üçüncü maçında deplasmanda alt sıralardan kurtulmaya çalışan Mimar Sinan Gençlik’i 2-0 yenip yoluna devam etti. Geçen hafta hükmen de olsa 3 puanla tanışan K.Güvenspor evinde lider Kestelspor’a 4-1 kaybetti. Temsilcimiz ligdeki ilk golünü atmış oldu. Akhisar Demirspor evinde orta sıralardaki Yiğitlerspor ile kozlarını paylaşacak. K.Güvenspor deplasmanda Fethiye İdman Yurdu’na konuk olacak.

C Grubu : Geçen hafta dinlenen Gençlergücü bu hafta Çotanakspor deplasmanından puan veya puanlar almaya çalışacak. Temsilcimiz en son oynadığı müsabakadan galip ayrılmıştı.

1.Küme:

3. Grup : Mobilyaspor deplasmanda Namık Kemalspor karşısında 2-1 galip gelip ilerlemeye devam etti. Yenicespor, Bursa’da bir alt sıradaki Değirmenli Kızıkspor’a konuk oldu. Temsilcimiz 3-2 mağlup oldu. Son maçında önemli bir galibiyet elde eden Asırlık Çınarımız Doğanspor evinde İhsaniyespor 3-2 kaybetti. Mobilyaspor - Doğanspor derbi maçı pazar günü bizleri bekliyor. Gruptaki ilk derbi maçında Doğanspor, Yenicespor’a mağlup olmuştu. Yenicespor deplasmanda alt sıralardaki Mutlularspor ile karşılaşacak.

4 .Grup : Bu hafta Orhaniyespor deplasmanda aynı puan ve averaja sahip Panayırspor ile karşılaştı. Müsabaka 1-1 sona erdi. Zor günler yaşayan Alanyurt Gençlik yeni hocası Burhan Hoca ile deplasmanda kendisi gibi alt sıralarda olan Balkanspor ile 1-1 berabere kaldı ve ilk puanını almış oldu. Alanyurt Gençlik evinde grubun iddialı takımı Panayırspor’u konuk edecek.

  Anılarla Futbol :

İnegölspor genç takımı Gürsuspor deplasmanındadır. Gürsuspor o yıl Bursa’nın en iyi takımlarından biri. Tecrübeli ve yetenekli sporculardan kurulu Gürsuspor çoğu maçını alıp ligin tozunu atıyor. İnegölsporlu gençler yetenekli olmasına rağmen üst liglerde oynayan sporculardan kurulu rakipleri karşısında zor anlar yaşar. Karşılaşmanın 70. dakikası, gençlerimiz 4-0 geridedir. Takımın hocası, golcü Oktay‘ı oyuna almadan önce son direktifleri verir.

  • Hadi koçum, gir ve skoru değiştir.

Genç Oktay oyuna girer ve kısa süre sonra maçın skoru değişir. Maç 6-0 olmuştur!

Teknik sorumlu Şinasi Hoca bu sefer diğer yedek oyuncu stoper Selahattin‘i oyuna alacaktır.

  • Selo koçum, gir ve durdur. Selahattin şaşkındır.
  • Neyi durdurayım hocam ?
  • Forvetleri durdur. Ne bileyim 9 numarayı durdur. Skoru durdur skoru!