Süper Amatör Küme:

A Grubu : İkinci yarının ilk haftasında hiç puan kaybetmeyen lider Doğugücü Gençlik ile hiç galibiyeti bulunmayan sonuncu sıradaki Hacivatspor Bursa’da karşılaşacak. Kurtuluşspor sahasında Merinos 1938 Spor’u konuk edecek.

B Grubu : Lig üçüncüsü Akhisar Demirspor ilk haftayı bay geçecek. İlk yarıda istediği sonuçları alamayan K.Güvenspor orta sıralardaki Yiğitlerspor‘dan puan almaya çalışacak. K.Güvenspor Antrenör Beytullah Mete ve Genel Kaptan Sadullah Kaldırım ile yeni bir sayfa açtı.

C Grubu : Grupta tek İnegöl takımı olan Gençlergücü ikinci yarıya Bursa’da başlayacak. Kendisi gibi düşmemeye oynayan köklü kulüp Duaçınarıspor’a konuk olacak Gençlergücü bu maçı kesinlikle yenilmemeli.

1.Küme: İki grupta yer aldığımız 1. Kümede iki grubun lideri de bizim temsilcilerimiz oldu. Umarız lig sonunda da bizim takımlar şampiyon olur.

3. Grup : Bu hafta Mobilyaspor 3-0 hükmen kazanacak ve rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecekti. Temsilcimizin bu beklentisi tam da istediğimiz gibi oldu. Çalıspor maçı kaybedince Moilyaspor liderliği ele geçirmiş oldu. Yenicespor kendi sahasında Doğanspor ile 2-2 berabere kaldı. 2-0 öne geçmesine rağmen Yenicespor yenemese de rövanşı vermemiş oldu. Maç sonrası her iki takım birlikte yemek yediler. Bence ne güzel bir görüntü olmuştur. Bir saat önce top için mücadele ediyorsun, belki istemeden rakibine sert giriyorsun, sonra aynı lokantada yan yana yemek yiyiyorsun. Sporcular böyle olmalı. Her iki takımın yöneticilerini ve takımın antrenörleri Abdullah Alkuş, Sadettin Soydan ve Ömer Bakay’ı tebrik ediyorum. Mobilyaspor, bu hafta Gürsu’da Kazıklıspor ile puan savaşı verecek. Temsilcimiz zorlu deplasmanda 3 puan alırsa çok önemli bir virajı atlatmış olacak. Yenicespor deplasmanda şampiyonluk hesapları yapan Çalıspor ile mücadeleye çıkacak. Doğanspor evinde bir alt basamağında bulunan Mutlularspor’ u yenme hesapları yapacak.

4 .Grup : Orhaniyespor evinde Yenişehir temsilcisi Söylemiş Başakspor’u konuk etti. Köksal Hocanın talebeleri farklı kazanır diye bekledik. Müsabakayı temsilcimiz 2-1 kazandı ve maç fazlası ile liderlik koltuğuna oturdu. Ligde kalma mücadelesi veren Alanyurt Gençlik, İnegöl’ de Arabayatağıspor’ a 3-1 kaybetti. Her mağlubiyet ligde kalma umutlarını azaltıyor. Lider Orhaniyespor deplasmanda ligin zayıf takımı Balkanspor’ a misafir olacak. Alanyurt Gençlik sezonun en önemli maçına çıkacak. Alanyurt Gençlik kendisi gibi ligde zorlanan Yenişehir temsilcisi Söylemiş Başakspor maçını kazanması halinde yarış tekrar hız kazanacak.

Anılarla Futbol :

Genç Birlikspor‘un antrenörü Mehmet Hoca orta zayıf rakibi karşısında takım kaptanının hafif sakatlığını düşünerek onu yedek oturtmuş, onun yerine sağ bekte genç Murat’ı oynatmıştır. Kaptan Ali hafif sakatlığına rağmen yine de oynamak niyetinde olduğu için yedek kalmasına biraz şişinmiştir.

Maçın bitmesine artık son 10 dakika kalmış ve genç oyuncu Murat sarı kart görmüştür. Antrenör, Murat’ı sıkça dikkatli olup kart görmemesi için onu uyarmaktadır. Zira haftaya önemli bir maç vardır ve maça tam takım çıkmak istemektedir. Murat rakibine bir kez daha faul yapınca antrenör çok hızlı bir şekilde kaptan Ali‘yi oyuna alır. Kaptan Ali‘nin morali bozuktur, üstelik oyuna ısınamadan girmiştir. 3-4 dakika sonra Ali iyi ısınamadığından sakatlanır, acı içinde kendini yere bırakır ve istemeden şanssızlığına kötü kelimelerle söylenir. Bunu duyan hakem Ali‘ye kırmızı kart verir. Antrenör, yardımcısına döner ve şöyle der:

  • Ulan, biz genç oyuncu Murat kart görüp oyundan atılmasın diye oyundan aldık, kaptan hem kendini sakatladı, hem de kırmızı kart gördü.