Sezonun 5. haftası geride kalırken ilk kan değişikliği gerçekleşti. Alanyurt Gençlik’te Selami Hoca görevi bıraktı. Yerine takımın eski oyuncusu ve eski antrenörü Burhan Çavdar geldi. Ayrıca Alanyurt Gençlik ve Mobilyaspor maçlardaki tatsız olaylar bizleri üzdü. Ne olursa olsun bu tür olaylar bize yakışmıyor.

Süper Amatör Küme:

A Grubu : Doğugücü Gençlik sahasında galibiyeti olmayan ancak aslında iyi bir takım olan İsmetiyespor’u 2-0 yenip yoluna devam etti. Temsilcimiz henüz gol yemedi. Doğugücü Gençlik tüm gruplarda gol yemeyen tek takım olarak kaldı. Kurtuluşspor ise zorlu İznikspor deplasmanından 1 puan ile döndü. İlk iki maçında yenik duruma düşüp maçı kazanan Sarı – Kırmızılılar bu sefer öne geçmesine rağmen galip gelmedi. Lider Doğugücü Gençlik deplasmanda Millet Mahallesi Spor’a 3 puan mücadelesi verecek. Kurtuluşspor bu hafta evinde ligin güçlü takımı Fatihgücü F.K Spor’ u eli boş göndermeye çalışacak.

B Grubu : Akhisar Demirspor kendi evindeki ilk maçta Yavuz Selimspor ile 1-1 berabere kaldı. İlginçtir sahada 7 tane oyuncu eski takımlarına karşı forma giymiş oldu. Altısı eski Yavuz Selimsporlu ,biri Akhisar Demirsporlu futbolcu vardı. K.Güvenspor rakibi lig sonuncusu Odunlukspor ligden çekildiği için 3-0 hükmen kazanmış oldu. Siyah – Beyazlı ekip Demirspor üçüncü maçında deplasmanda alt sıralardan kurtulmaya çalışan Mimar Sinan Gençlik ile oynayacak. Geçen hafta hükmen de olsa 3 puanla tanışan K.Güvenspor evinde lider Kestelspor’u misafir edecek.

C Grubu : Gençlergücü ligin üçüncü haftasında İnegöl’de lig sonuncusu Emekspor’a karşı oynayıp müsabakayı 2-0 kazanarak üç puanla tanışmış oldu. Gençler gerçek gücünü göstermiş oldu. Orta sıralardaki temsilcimiz Gençlergücü bu hafta dinlenecek.

1.Küme:

3. Grup : Lider Mobilyaspor evinde en yakın takipçisi Kazıklıspor’u konuk etti. Maalesef temsilcimiz 4-1 kaybetti. Sezonun ilk derbi galibiyetiyle moralli olan Yenicespor evinde Çalıspor’a 4-2 kaybetti. Doğanspor deplasmanda aynı puana sahip Mutlularspor’u 2-1 yenmeyi başardı. Bu kazanılmış 3 puan çok önemliydi. Bir mağlubiyetle üçüncü sıraya gerileyen Mobilyaspor deplasmanda Namık Kemalspor karşısında yarasını sarmaya çalışacak. Yenicespor, Bursa’da bir alt sıradaki Değirmenli Kızıkspor’a konuk olacak. Son maçında önemli bir galibiyet elde eden Asırlık Çınarımız Doğanspor evinde İhsaniyespor ile karşılaşacak.

4 .Grup : Orahniyespor, Balkanspor maçını 4-0 kazanarak keyfini sürdürdü. Henüz puanı olmayan Alanyurt Gençlik sahasında Yenişehir temsilcisi Söylemiş Başakspor ile karşılaştı. Karşılaşma konuk ekip 2-0 öndeyken yarım kaldı. Temsilcimiz muhtemelen hükmen yenik sayılacak. Ligin bitmesine daha çok var ancak bu mağlubiyet takımı zora sokabilir. Bu hafta Orhaniyespor deplasmanda aynı puan ve averaja sahip Panayırspor ile karşılaşacak. Zor günler yaşayan Alanyurt Gençlik yeni hocası Burhan Hoca ile deplasmanda kendisi gibi alt sıralarda olan Balkanspor ile karşı karşıya gelecek.

Anılarla Futbol :

Futbol ilginç bir oyundur. Bazen futbolcu maçta hiç gözükmez yani takıma katkısı olmaz ancak son dakikada yaptığı müdahale ile takımına puan veya puanlar kazandırır. Bunun tam tersi de olur. Futbolcu maçta çok koşar, mücadele eder ama son saniyelerde birinci bölgede çalım atayım derken topu kaptırır ve takımı mağlup olur. İşte yazacağım anı da buna benzer bir olay. Takım Kafkas Gençlik, antrenör Köksal Demiral.

Takımın yaşlı, tecrübeli oyuncusu ''Kara Murat'' o gün sahada pek varlık gösterememiştir. Kara her zaman etkili oynayacak değil ya. Hücumda pek katkısı olmadığı gibi defansta da kademeye girmeye geç kalır, arkadaşlarına yardıma gelmez.

Maçın 89. dakikası. Skor 1-1. Rakip, İnegöl takımını abluka altına almış, defans yıpranmış. Saha kenarında Köksal Hoca heyecanlı. Rakip sağdan gol pozisyonuna giriyor, kaleciyi geçiyor ve topu boş kaleye plaseliyor. Top tam çizgiye geçerken Kara tecrübesi ve çabukluğu ile kademeye girer, topa kayar ve topu çıkarır. Antrenör yedek oyunculara döner ve şöyle der;

 - Bravo be Kara. İşte Murat abinizi görüyorsunuz değil mi? Sonra yardımcı antrenörüne yanaşır, kulağına fısıldar.

 - Kara nihayet göründü.:)