Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Bursa Ata Atlı Spor Kulübü Başkanı Maksut Güler ve kulüp yöneticileri, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Kulüp Başkanı Maksut Güler, “Bursa Ata Atlı Spor Kulübü olarak İnegöl Belediye Başkanımızın ziyaret ederek, kulübümüzün formasını kendilerine hediye etmek istedik. Başkanımızın arzusuyla ve ilçe halkımızın talebi doğrultusunda İnegöl´de bir gösteri yapmak istiyoruz. Kendine has olan cirit oyununu, güzel bir ortamda İnegöllü vatandaşlarımızla buluşturmak istiyoruz. Başkanımıza bu anlamda çok teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Bursa Ata Atlı Spor Kulübümüzün çok değerli Başkanı ve yönetimine, İnegöl Erzurumlular Dernek Başkanımıza da hoş geldiniz demek istiyorum. Maksut Başkanımızın da ifade ettiği gibi ata sporumuzun, cirit sporumuzun gelişmesi adına kulüp olarak Bursa´da faaliyet veriyorlar ve bu manada Bursa´da tek kulüpler, bununla alakalı bir lansman yaptılar, sunum yaptılar. İnegöl´de cirit sporunun karşılık bulduğunu ifade etmek istiyorum.  İnşallah kulüp Başkanımızdan ve yönetici arkadaşlardan aldığımız bilgileri Kültür Sosyal İşleri Müdürlüğümüze aktaracağım” dedi.

İnegöl´de bu ve benzeri aktivitelerin yapılmasıyla alakalı aracılık etmeye çalıştıklarını belirten Aktaş, “Tabi futbol, voleybol, basketbol çok bilinen sporlar ve ziyadesiyle bu manada çok kulüpler var ve icra ediliyorlar. Ama özellikle ata sporumuzun hem de alternatif sporların şehirde yaygınlaşması adına bu tip faaliyetlerin önemli olduğunu düşünüyorum. Ben özellikle hediye ettikleri kulüp forması için Başkanımıza çok teşekkür ederken, kısa süre içinde değerlendirip, kendilerini bilgilendireceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim