İnegöl Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Küçük Sanayi Sitesi Ağaç İşleri Bölümünde genel bir temizlik yapıldı.

Temizlik çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu yaptığı açıklamada, “İnegöl Belediyesi olarak Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde şehrin her noktasında çalışmalarımızı yoğun bir şekilde yapmaya devam ediyoruz. Bugünde 25 kişilik bir ekiple Küçük Sanayi Sitesi Ağaç İşleri Bölümünde genel bir temizlik seferberliği başlattık. Yaptığımız tespitlerde ve uygulamalarda Ağaç İşleri bölümünün çok kötü olduğunu ve gelişigüzel bir şekilde sunta parçaları, endüstriyel ve tehlikeli atıkların yeşil alanlara, boş alanlara atıldığını tespit ettik. Mevcut alanda bulunan konteynırın içine bu atıkların atılmadığını, konteynırın içinin boş olduğu ve hatta yakıldığını tespit ettik” şeklinde konuştu.

Atıkların bertarafı hakkında esnafa seslenen Kansu, “İş adamlarımızdan, esnaflarımızdan rica ediyorum. Lütfen çevreye saygılı ve duyarlı olun. Bu çevre bize ve gelecek nesillere lazım. Sadece imalat ederek, ihracat yaparak İnegöl´ümüze ve çevremize sahip çıkamayız” dedi.

Kansu ayrıca, “Firmalarımız endüstriyel atıkları ile tehlikeli atıkları kontrollü bir şekilde geri dönüşüm firması ile anlaşarak bertaraf etmek zorunda. İnegöl Belediyesi olarak kanuni hükümlülükler çerçevesinde endüstriyel ve tehlikeli atıkları toplamak zorunda değiliz. Sadece evsel atıkları toplamak ile hükümlüyüz. Ama biz buna rağmen esnaflarımıza ve iş adamlarımıza yardımcı olmak amacıyla bu temizleme işini yapıyoruz. Hatta bulunduğunuz bu bölge Küçük Sanayi Kooperatifine ait olmasına rağmen, İnegöl Belediyesi temizlik seferberliği kapsamında bu bölgenin temizliğini gerçekleştiriyor” dedi.

Kansu konuşmasının sonunda, “Esnaf ve iş adamlarımızdan tekrar rica ediyorum, endüstriyel ve tehlikeli atıkları gelişigüzel bir şekilde yeşil alanlara ve boş alanlara atmayalım. Çevreye saygılı ve duyarlı olalım. Bu konuda bize yardımcı olun. Bundan sonra kanuni hükümlülükler çerçevesinde davranılacağını belirterek, bu konuda bizlere yardımcı olacak esnaf ve iş adamlarımıza şimdiden teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim