Binlerce vatan şehidinin yattığı Çanakkale 57. Alay mıntıkasından aldıkları toprak ile Türk Bayrağını Ankara`ya götürmek üzere yola çıkan 10 engelli, İnegöl’e geldi. Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şubesi tarafından Çanakkale Savaşları`nın 100`üncü yılı dolayısıyla hazırlanan "Yüzüncü Yıl Seferberlik Çağrısı, Büyük Yürüyüş Projesi" kapsamında, Çanakkale Şehitliğinden aldıkları toprak ile Türk Bayrağını Ankara`ya götürmek üzere yola çıkan 10 engelli, yürüyüşlerine dün İnegöl’den devam etti.

8 Ekim’de başlayan proje kapsamında çeşitli etnik kökenlere sahip, 4 engel grubuna mensup 10 kişi, İnegöl AVM’den İnegöl Belediyesi merkez binası önüne kadar yürüdü. Çanakkale savaşlarındaki askerlerin giydiği özel kıyafetleriyle dikkat çeken engellileri, İnegöl Belediyesi merkez binası önünde, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, Belediye Başkan Yardımcıları Alper Taban ve Adil Kansu, AK Partili bazı belediye meclis üyeleri ile vatandaşlar karşıladı.

253 BİN GELİNCİĞİN TORUNLARI OLARAK BUGÜN BURADAYIZ

Belediye önünde kurulan kürsüye çıkarak bir konuşma yapan Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı İbrahim Batdal, 8 Ekim 2014 Çarşamba günü sabah namazının ardından 57. Alay’dan aldıkları vatan toprağını Ankara’ya götürmek üzere yola çıktıklarını belirterek, “100 yıl önce bu vatan için Edirne’den Kars’a Çanakkale’de tek yumruk ve tek bilek olmuş, dünyanın demir yumruklarına karşı yürekleri iman dolu 253 bin gelinciğin torunları olarak bugün buradayız. 8 Ekim 2014 Çarşamba günü sabah namazının ardından 57. Alay’dan almış olduğumuz vatan toprağını Ankara’da, ‘15 Ekim Dünya Baston Görme Engelliler Güvenlik Günü’nde Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza teslim edeceğiz. Bu, sıradan bir emanet olmayacak. Bu, kardeşliğin, milli beraberliğin, tek bayrak altında, barış içinde yaşadığımızın ülkemize, bölgemiz coğrafyamıza ve dünyaya ciddi bir mesajı olacaktır. Ankara’ya doğru devam eden yürüyüşümüz, insanların gönül sevgisini alarak devam ediyor. Lapseki müthişti. İnsan seli karşıladı, insan seli bizi uğurladı. Biga’da öyleydi. Pazar yerindeki vatandaşlar Pazar alışverişini bırakıp bu gönül kervanına katıldılar. Bandırma’nın girişinde ise engelli vatandaşlarımız bizi karşıladı. Bize güzel misafirperverlik sağladılar. Bursa Kent Meydanı, bizden 1 gün önce TOMA ve biber gazlarına ev sahipliği yapmışken, bizim geldiğimiz anda coşkuya ve gönül sevgisine ev sahipliği yaptı. Bursa’da zihinsel engelliler mehteran ekibi bizleri karşıladı. Bugün de İnegöl’deyiz. İnegöl’de de aynı sevgi, aynı mutluluk ve aynı coşku bizleri karşıladı” dedi.

HİÇBİR GÜÇ BU VATANI BÖLDÜREMEZ  

Milli birlik ve beraberliğin çok önemli olduğuna ifade eden Batdal, “15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Güvenlik Gününde, ‘bu vatan bölünmez, bu millet birlikte yaşamayı 100 yıl önce beceriyordu, şimdi de beceriyor. Hiçbir güç bu vatanı böldüremez  ve milleti bir birbirine düşüremez’ mesajını vereceğiz. Çünkü, yüreği sevgi dolu bir ecdadın torunlarıyız. Bu kutlu yürüyüşte İnegöl’de bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Batdal, toprak ile bayrağı, Bozüyük, Eskişehir ve Polatlı güzergahından Ankara`ya ulaştıracaklarını sözlerine ekledi.

GİDECEKLERİ YERLERE İLÇEMİZDEN SELAMLAR İLETMELERİNİ İSTİYORUZ

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise, “4 engel grubundan, çeşitli etnik kökene mensup toplam 10 engelliyi İnegöl’de ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Biz kendilerini buradan güzel bir şekilde uğurlamak istiyoruz. Gidecekleri yerlere ilçemizden selamlar iletmelerini istiyoruz. Özellikle Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza İnegöllü hemşerilerimizin kucak dolusu selamlarını iletmelerini istiyoruz. Organizasyonu hazırlayan Derneğin Başkan ve Yöneticilerini tebrik ediyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Yardımcısı Alper Taban, Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı İbrahim Batdal’a bir çini hediye ederken, Batdal ise Alper Taban’a, Çanakkale savaşlarındaki askerlerin taktığı sembolik kep hediye etti.

Editör: TE Bilişim