İnegöl İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (İHMED) Yönetim Kurulu, kongreden sonra protokol ziyaretlerine başladı. İHMED yönetimi ilk olarak İlçe Kaymakamı Ali Akça´yı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan İHMED Başkanı Ahmet Taştan, “Pazar günü yapılan genel kurulda İHMED yeni yönetimi seçildi. Tüm camiamıza bu açıdan teşekkür ederiz. Şimdi tüm ayrılıkları kıyıya bırakılacak, herkes bir İmam Hatipli ruhu ile kucaklanacaktır. Çiçeği burnunda yeni yönetim olarak İnegöl´ün mülki amiri yani İlçe Kaymakamı Ali Akça´yı ziyaret ediyoruz. Kendileri ile fikir alışverişinde bulunmak ve önerilerini dinlemek üzere buradayız” dedi.

YÖNETİM TANITILDI

Ziyarette, İHMED yönetimi tek tek tanıtıldı. Yönetim kurulu üyelerinden Atanur Balcı, kurumsal bir hafıza gibi kurulduğu günden beri yönetimde bulunduğunu, belediye görevlisi olarak aynı zamanda Bem Bir-Sen ilçe Başkanı olarak görev yaptığını söyledi. Belediyede memur olarak görev yapan 1995 İmam Hatip Lisesi mezunu Kibar Özalp, bu dönemde ilk defa yönetime seçildiğini belirtti. Yönetiminde bulunan İHL Meslek Dersleri Öğretmeni Abdülvasih Duran´da, yönetime davet edildiğinde kıramayıp, onların yanında yer aldığını belirtti. Ömer Kaban´da bu sene ilk kez yönetime katıldığını kaydetti.

PROJE İHL İHTİYAÇ

Ziyarette, İnegöl´de proje İmam Hatip Lisesine ihtiyaç olduğunun altı çizildi. Zira, altı tane İmam Hatip Ortaokulu var ve bu sene ilk kez sekizinci sınıfta TEOG sınavına girecekler ve mezun olacaklar. Bu okullardan çıkan zeki öğrenciler proje İmam Hatip Liselerinde üniversiteye hazırlanacaklar. Proje İmam Hatipler eğitimde kalite sorununa bir çözüm olacaktır. İHMED olarak bu konuda gerekli açıklamaların yapılacağını ve yetkili makamların teşvik edeceği belirtildi. Mezunlar arası dayanışmanın artırılması ile buradan doğacak sinerji ile İmam Hatiplerin ihtiyacına cevaplar üretilecek.

Kaymakam Ali Akça ise, İHMED yeni yönetimine yapacakları çalışmalarda başarılar diledi.

ESKİ BİR İHL´Lİ

İHMED Yönetim Kurulu, Akça´nın ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican´ı da makamında ziyaret etti. Bilican, eski bir İmam Hatip Lisesi Müdürü olarak yeni seçilmiş yönetime çalışmalarında başarılar diledi. Bilican, İHMED´in evveliyatını bildiğini ve bazı yanlış anlaşılmaların merkezinde bulunduğunu işaret etti. Müdür Bilican, olağan genel kurula davet edilmesinden dolayı teşekkür ederken, kongrede dile getirilen önemli eksikliklerin giderileceğine inanarak, yeni yönetime başarılar diledi.

Editör: TE Bilişim