İnegöl’de faaliyet gösteren Psiko Tiyatro Derneğinin iki aydır hazırlıklarını sürdürdüğü ‘Tangramım Nerede?’ adlı oyunun galası için gün sayıyor. Prof. Dr. Üstün Dökmen’in yazarlığını yaptığı oyunun Galasının 25 Ekim tarihinde gerçekleştirileceği belirtildi.

Aile içi iletişim ve anne-baba tutumları ile ilgili çok sayıda projeye imza atarak Tiyatrolu Aile Eğitimleri ile bu eğitimleri destekleyen Psiko Tiyatro Derneği, yeni bir ‘aile içi iletişim’ konulu oyuna daha hazırlık yapıyor. Prof. Dr. Üstün Dökmen’in yazarlığını yaptığı ‘Tangramım Nerede?’ adlı oyuna iki aydır hazırlık yapan Psiko Tiyatro Derneği ekibi, 25 Ekim’de oyunun galasını gerçekleştirecek.

EBEVEYNLERİN İLGİ GÖSTERMESİ BEKLENİYOR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Psiko Tiyatro Derneği Güzel Sanat Yönetmeni Volkan Derman, “Psiko Tiyatro Derneği olarak iki aydan bu yana ‘Tangramım Nerede?’ adlı oyuna hazırlanıyoruz. Oyunun yazarı Prof. Dr. Üstün Dökmen’dir. Kendisi aynı zamanda kişisel gelişim uzmanıdır. Psiko Tiyatro Derneği’nin kuruluş amacı bilindiği gibi tamamen anne-baba ve çocuklar üzerine olduğu gibi bu tür oyunlar oynuyoruz. Oyunumuz aile içerisindeki iletişimi anlatıyor. Hem yönetmenliğini hem de oyunculuğunu yaptığım oyunda Tolga Örnek, Esra Üzüm, Esra Akpınar, Şükran Sefer, Abdurrahman Özturan, Mehmet Sarı ve Semih Sünger arkadaşlarımız rol alıyorlar. Biz bu oyunu oynadıktan sonra İnegöl ve Bursa civarındaki birçok bölgede bu oyunu sergilemeyi düşünüyoruz ve bu yönde talepler de var. Çünkü günümüzün en büyük sorunlarından bir tanesi olan aile içi iletişim ve ilgiyi anlatıyor. Allah nasip ederse 25 Ekim’de yine Prof. Dr. Üstün Dökmen hocamızın katılımı ile oyunumuzun galasını gerçekleştireceğiz. Gala büyük bir ihtimal ile Küçükçalık Anadolu Lisesi’nde yapacağız. Galanın ardından periyodik olarak ay içerisinde İnegöl’ün muhtelif okullarında, salonlarda veya Küçükçalık Anadolu Lisesi’nin salonunda oyunumuzu oynamaya devam edeceğiz. Amacımız ve beklentimiz bu oyuna özellikle anne ve babaların katılımlarını sağlamaktır. Onlar da bu oyunu izledikten sonra ne kadar yanlış yaptıklarının farkına varacaklardır. Bunun öncesinde zaten Psiko Tiyatro Derneği olarak Tiyatrolu Aile Eğitimlerimiz vardı ve bunun çok büyük geri dönüşümünü aldık. Yine aile içerisindeki anne-baba tutumlarını anlatan bir çalışmamızdı. İnegöl halkını, İnegöl’deki anne-babaları veya anne-baba olma adaylarını oyunumuza bekliyoruz” dedi.

‘MADDE BAĞIMLILIĞI’ SAVAŞINA TİYATRO DESTEĞİ

‘Tangramım Nerede?’ oyununun haricinde yeni bir oyun için daha hazırlık yaptıklarını hatırlatan Derman, “Dernek olarak günümüzün vebası, en büyük sorunlarından ve İnegöl’de şuan gündemde olan madde bağımlılığı ile alakalı bir oyun hazırlıyoruz. Nasip olursa iki ay sonra o oyunumuzu İnegöl halkına sergileyeceğiz. Bunların dışında Tiyatrolu Aile Eğitimlerimiz devam edecek, çocuk oyunlarımız devam edecek. Bu konuda bize desteklerini sağlayan Küçükçalık Anadolu Lisesi idaresine, Özgür Çiçekçilik’e, Kayaoğlu Ticarete ve Küçük Şeyler Anaokulu’na desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim