Türkiye geçen gün Irak´ın kuzeyinde oluşturulmaya çalışılan PKK/YPG devletine büyük bir darbe vurdu. 2.kandil olma yolunda ki Sincar ve Karaçok operasyonlarında PKK/PYD´ye vurulan ağır darbeye birçok ülkeden tepki gelmişti. Bunlardan biri binlerce km uzaktan ABD´den diğeride bu topraklara uzak bir yerden Rusya´dan..Neymiş neden sormamışık.. Neden haber vermeden bombalamışık.. 

Tabi sen kalkıp kendi topraklarında hiç bir terör tehdi olmadığı halde binlerce km öteden gelip teröristlerle iş çevireceksin.. Rusya gelip iş çevirecek.. Sınır ülkesi olan, 4 milyon Suriye´li ve Irak´lı mülteciyi ağırlayan bir de buradaki kimi örgütlerden (pkk/ypg/daeş) teröre maruz kalan Türkiye karışamayacak, giremeyecek öyle mi!? Bir de sizden izin alacak.. Öyle mi !?

Söyleyin.. Rusya taa Hazar´dan füzeleri atarken, uçakları ile gelip sivilleri bombalarken kimden izin alıyor? America Toma Hawk´ları atarken, uçakları ile gelip sivilleri bombalarken kimden izin alıyor? Bu çifte standart iki yüzlü politikanın artık Türkiye´ye sökmediğini bir türlü anlamak istemiyorlar.

***

NEFES ALAMIYORUZ ARTIK !

Her geçen gün yaşam alanlarımız daralıyor... Çayırlar ve top koşturduğumuz arsaların yerini 3,5 kat çift daire lüx binalar alıyor.. Ben çocukken hayal meyal hatırlarım evimizin mutfağından doğan güneşin doğuşuna şahit olurduk.. 

Güneş direk evimizde doğardı adeta.. Şimdi arkamızda 4 katlı koskocaman bina var. Öğlenleri bir kaç saat güneşi görebilirsek şükrediyoruz... Her yer asfalt, arsalar bina oldu.. Topraktan koparıldık.. Gökyüzünü göremez olduk... Görmek için sokak ortasına dikilip kafamızı yukarıya çevirmemiz gerekiyor.. Tabi o sırada yoğunlaşan trafikten mütevellit gelip bir araba çarpmazsa iyi günündesindir demek... Güneşimizi çaldılar.. Sularımızı sattılar... Sanayi şehri olmamız hasebiyle havamız zaten zehirli... Oksijen yerine karbonmonoksit ile yaşayan uzaylı yaratıklara döndük... Tabi buna yaşamak denirse.. Bursa Onkoloji hastanesinde İnegöl´lü hastalar en başı çekiyor... Allah sonumuzu hayr eylesin... Parayı bulursam Cerrah ya da Tahtaköprü´ye taşınmayı düşünüyorum. 

***

İKİ TARAFA ÜFLENEN ZEHİRLİ NEFES

“Araplar Osmanlıyı arkadan vurdu” yalanı ile “Türk´ler sizi sömürdü” yalanı iki farklı topluma aynı kaynaktan üflenen nefesin farklı “ti” sesi. Arap baasçılarıyla Türk baasçılarının zihniyet ikizi olmasında en büyük katkı bu zehirli nefestir. Almışsınız ırkçı dolmaları yutmuşsunuz.. Afiyet olsun..! Ayrıca Peygamber efendimiz de arap.. N´olacak şimdi? Kendinize Türk peygamber mi bulacaksınız !? Yoksa Kur´an´da buyurulan “inananlar kardeştir” düsturunu nefsinize ağır da gelse sindirecek misiniz!?

***

TAZİYE

İnegöl Belediye Başkanımız Alinur Aktaş´ın annesinin vefatıyla, İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Fatih Bilican´ın eşlerinin vefatlarını aynı gün üzüntüyle öğrendim. Kendilerine Allah´tan rahmet geride kalan yakınlarına sabr-ı cemil diliyorum..