2. Küme : Bayram sonrası grubun en önemli maçı oynandı. Grup lideri İsaörenspor ile en yakın takipçisi Osmaniyespor derbi maçı kalabalık seyirci ve taraftarın önünde oynandı. Müsabaka biraz geç başladı. Cemal Hocanın takımı İsaörenspor 4 puan önde olduğu için kısmen rahattı. Murat Kışkan’ın öğrencileri mutlaka 3 puana ulaşma amacındaydı. Maçı galibiyete daha çok ihtiyacı olan Osmaniyespor 1 – 0 kazanarak lider ile puan farkını bire indirdi. Karşılaşma 2. Küme maçından daha çok iddialı iki Süper Amatör Küme maçıydı. Maça ilgi çok fazlaydı. Müsabaka emniyet güçlerine takviye gelmesiyle biraz geç başladı. Aynı gün bir derbi maçı daha vardı. Cerrahspor - Ilgarspor derbi maçı da oynandı. Cerrahspor müsabakayı 2 – 1 kazanarak rövanşı vermemiş oldu. İlk maçı da Cerrahspor 2 – 1 kazanmıştı. Bu hafta ilk defa yenilen lider İsaörenspor, İnegöl’de lig üçüncüsü Akpınar İdman Yurdu ile karşılaşacak. Cemal Hocanın talebelerinin puan kaybı pahalıya patlayabilir. Bence bu maçı kazanırsalar kalan maçlar daha kolay geçer. Ligdeki tek namağlup takım olan Osmaniyespor bu hafta da derbi maçına çıkacak. 50. yılını kutlayan Osmaniyespor, Ilgarspor’a karşı 3 puanın yanı sıra bol gol atma amacında olacaktır. Cerrahspor deplasmanda Sırameşelerspor’a konuk olacak.

Alt Yapılar: Akhisar Demirspor Gençler Ligi’nde 1. Kümeye yükseldi. Demirspor’un A takımı Bölgesel Amatör Ligi’ne terfi etme başarısının yanı da bir de bu başarı gelince Akhisar Demirspor camiası daha da mutlu oldu.

Pazartesi günü U 11 maçları başladı. 12 takımın katıldığı maçlar çok zevkli geçeceğe benziyor. Önceki yıllarda da U 11 müsabakaları vardı. Ancak ilk defa 12 takımın katıldığı bir lig oldu. Daha da güzel tüm takımlar lige girdi. Yani kuraya girip maça çıkmayan takımımız yok. Çocukların içinde ilk defa resmi çama çıkan birçok evladımız var. İçlerinden belki yeni Cengizler, İzzetler, Ayhanlar, Gökhanlar, Hüseyinler, İsmailler… çıkacaktır.

Anılarla Futbol :

Güneşspor ve Vatan Gençlik aynı kasabanın iki güzide takımıdır. Her iki takımdaki oyuncular ve hocalar birbirini iyi tanıyordur. Hatta çoğu ya komşu, ya da akrabadır. Güzel bir ilkbahar günü kasabanın derbi maçı oynanmaktadır. Karşılaşmanın ikinci yarısı devam ederken Güneşspor‘un hocası Akif Hoca, oyuncularına rakip oyuncu Ali’ye dikkat etmeleri için oyuncularını sıkça uyarır.

-Ali‘ ye bak! Ali dikkat et!

Ali bu maçta 2 – 3 kez topu ayağının altından kaçırıp gelen topu kaptırır. Güneşspor‘un hocası top rakipteyken yine oyuncularına aynı uyarıları yapar.

-Dikkat edin. Bak Ali arkanda, boş bırakma, Ali‘yi. Ali’yi kaçırma!

Tam bu esnada Ali kontrolü yine iyi yapamayıp topu kaptırınca kendi hocası Mustafa Hoca dayanamayıp kulübeden fırlar.

-Bakın, bakın. Siz, Ali‘ye bakın. Acaba Ali kendisine iyi bakıyor mu? Ali Efendi yine dere kenarında sabahlamış.