Rivayete göre Amerikalı komedyan Emo Philips´in bir diyaloğundan alıntı olduğunu öğrendiğim şu örneği görünce, hani bizim parçalanmışlığımızdan yakınırız ya hep, meğer Hristiyanların ki bizimkini aratır durumdaymış diye düşündüm.

Diyalog şöyledir;
Bir gün bir köprüden geçerken, aşağı atlamaya hazırlanan bir adam gördüm ve bağırdım:
-Dur, yapma!
-Niçin yapmayacakmışım?
-Ee, çünkü yaşamak için çok neden var.
-Ne gibi?
-Bak, sen inançlı mısın yoksa ateist mi?
-İnançlıyım.
-Ben de. Hristiyan mısın, Müslüman mısın, Musevi misin, Budist misin, Hindu musun?" 
-Hristiyan.
-Ben de. Katolik misin protestan mı?
-Protestan.
-Ben de. Peki, episkopalyan mı baptist mi?
-Baptist.
-Ooo mükemmel, peki “tanrının baptist kilisesi”ne mi yoksa “İsa´nın baptist kilisesi”ne mi bağlısın? 
- “Tanrının baptist klisesi”ne.
-Ben de. “Orijinal, tanrının baptist kilisesi”ne mi yoksa “reforme edilmiş tanrının baptist kilisesi”ne mi?
-“Reforme edilmiş tanrının baptist klisesi”ne.
-Ben de. Peki “reforme edilmiş tanrının baptist kilisesi”nin 1879 mu yoksa 1915 reformasyonuna mı sadıksın?
- 1915 reformasyonuna.
Bunun üzerine "o zaman geber seni dinsiz kâfir" dedim ve onu köprüden aşağı ittim.

 

FİLİSTİN BİR SINAV KAĞIDI

Zarif adam şair, mütefekkir Zarifoğlu´nun dediği gibi “Filistin bir sınav kağıdı, Her mü´min kulun önünde...” Birkaç haftadır İsrail yine kendine yakışanı yaptı ve Mescid-i Aksa´yı Müslümanlara ibadete kapadı. Gerçi artık tepkilerden mi yoksa başka bir sinsi plandan mı serbest bıraktı bilemiyoruz. Bu esnada bir çok Filistin´linin kanını dökerek terör devleti katil İsrail namına nam kattı. Elleri kanlı İsrail´i yıllardır kınamaktan başka işe yaramayan İslam toplumu yine çok sert bir dille kınadı. Bu kınamada İrancılar yine başı çekti. Filistin İran için uzun yıllardır adeta ekmek kapısı gibi. İsrail ve İran adeta birbirlerinin varlık sebebi oldu. Filistin´de İran için sömürü aracı. Oysa Suriye´de, Irak´ta bir çok masum Müslümanın kanına giren İran ve İrancı çeteci gruplar değilmiydi!? İrancıların Filistin meselesinde duyar kasması midemi bulandırıyor artık. Kudüs´te yaşayanlar Müslüman da Suriye´de yaşayanlar kamyon tekeri mi..!? Her seferinde Kudüs duyarlılığı kasanların Suriye´de yüz binler katledilirken suskunluklarını ibretle izledik... Yeter artık..! Filistin´in yakasından o kanlı ellerinizi çekin... İsrail bu tiyatroya sadece gülüyor… Farkında mısınız!?

 

KONFOR BİZİ MAHVEDECEK !

Toplum git gide dünyevileşiyor/sekülerleşiyor.. Eskiden sosyal medya olmadığı için belki de denk gelmiyorduk ama şimdi her gün çokça rast gelir olduk.. Biz insanlar Cehenneme karşı ne ara ve nasıl bu derece cür´etkar olduk...!? Bunun sorumluluğunu hiç omuzlarımızda hissettik mi!? Biz müslümanlar konforumuza düşkün hale geldikçe fidan gibi gençler Cehennem´e hızla yuvarlanıyor... Farkındamıyız..!? Farkında olsak ne olur..!? Gördüğüm kadarıyla pek umurumuzda değil.. Ya da sadece laf ebeliğiyle işi kotarmaya çalışıyoruz... Biraz rahatımızı bozmaya ne dersiniz..!? Uyarayım ki, buradaki konforumuz en fazla ölene kadar sürecek... Ya sonra !? Bunun vebali ağır olur..!!!

 

Bu toplumun, en başta sivil toplum örgütlerinin, cemaatlerin hızla temizlenip arınmaya ihtiyacı var... Üzerimizdeki ölü toprağını silkmeye ihtiyacımız var.. "Her kim bir can kurtarırsa, bütün insanları kurtarmış gibi olur" itkisiyle hareket etmeliyiz... İnsanları kendi cemaatimize, partimize, derneğimize değil sadece ve sadece İslam´a çağırmalıyız.. Taassubu terk etmeliyiz.. Tüm dünyayı tek başına sen kurtaramazsın belki ama en azından kendi evladımızdan, yeğenimizden, bacı ve kardeşlerimizden, komşunun çocuğundan başlamalıyız...