İnegölspor’un yeni teknik heyeti ile birlikte son iki maçtan 6 puanla çıkan takımımız, Pazar günü çıktığı Pendik deplasmanından aldığı 1 puanla istikrarlı bir çıkış yakaladı. Yazıma başlarken öncelikle maç öncesi bir rahatsızlık geçiren Başkan Münür Kanar’a geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyorum. İnegölspor Murat Yoldaş ve ekibi ile ilk iki haftadan sıfır puanla çıktıktan sonra takımımızı ciddi olarak elekten geçirip, buna geçmiş yıllardaki tecrübelerini de katınca son üç haftada topladığı 7 puanla bir anda Play-off için esamesi okunmaz iken, bu maçtan sonra fikstüre baktığımızda Play-off sınırındaki 20 puanlı Afjet Afyon ile sadece 3 puan fark kaldı. Bu son 3 haftadaki çıkışıyla yeniden Play-off için umutlandık.

Rakip Pendikspor, sık sık aynı gruplarda mücadele ettiğimiz, mütevazi kadrolarla mücadele eden bir takım. 18 puan ile İnegölspor’un bir basamak üzerinde kaldılar. Maça iyi başlayıp, bir de erken gol bulunca, bu golün üzerine ikinci golü bulamayınca futbolda genelde sık rastladığımız bir sonuç ortaya çıktı. Atamayana atarlar sözü bir kez daha görüldü. Galibiyet için oynadıkları maçtan ancak 1 puanla çıktılar. Bu sezon istekli ve ciddi oynuyorlar. Bu maçta sahada kalan 2 puana Pendik biraz daha fazla üzüldü.

İnegölspor’a gelince teknik heyet, maça kalede Şener, geride Uğur-Gökhan-Emre-Abdullah, ortada Ö.Faruk-Cumhur-H.Mustafa, ileride Niyazi-A.Hakan-Cengiz tertibiyle çıktığı maçın, 2.yarısında  Niyazi’nin yerine Tayfun, Ö.Faruk’un yerine Selimcan ve Cengiz’in yerine Yasin’i oyuna aldı. Bu değişiklikler beraberliği koruma amaçlı yapıldığı için takımımızı ateşlemek yerine beraberliği korumaya daha yakındı. Maça daha etkili başlayan ev sahibi takım bu baskısının sonucunu erken bulduğu golle almasına rağmen, golden sonra İnegölspor’un yaptığı direnç ve ardından geliştirdiği ataklar ile aradığı beraberlik golünü A.Hakan’la 45+2 de, yani önde giden ev sahiplerinin en tehlikeli dakikalarda yediği gollere iyi bir örnek. Genelde önde giden ve devreyi tam böyle bitirmeyi amaçlayan ev sahipleri ilk yarının sonlarında yedikleri sürpriz goller devre arasında büyük gerginliğe ve 2.yarıdaki performansına çok olumsuz etki yapar. Nitekim Pendik maçında, A.Hakan’ın ilk yarının uzatma dakikalarında attığı gol bence maçın 2 puanını çimlere gömen goldü. Bu maçta da görüldüğü gibi İnegölspor takımı tecrübeli bir takım. Kalesinde 2. Ligin en istikrarlı ve tecrübeli kalecisi var. Zaman zaman büyük hatalar yapsa da, kalemizi iyi dolduruyor. Oyuncularımıza teknik heyetimize ve hatta tribünlere güven veriyor. Geride müdafaamız bir türlü uyum sağlayamadı. Her maçta akıl almaz hatalar yapıyorlar. Kalemizde gördüğümüz gollerin büyük çoğunluğu müdafaamızın basit hatalarından geliyor. Dua etsinler arkalarında Şener gibi bir kaleci var. Orta sahamızda çok tecrübeli oyunculardan kurulu bir orta saha. Bu tecrübeli oyuncuların yanına genç Ö.Faruk yerleşti Selim can da şans bulmaya başladı. Sırada daha birkaç gencimiz var. Israrla forma şansı bekliyorlar. Umarım bu şans verilir. İleride Niyazi ve Cengiz ayaklarına hakim etkili oyuncular Niyazi şahsi oynamaya başlayınca kendisini kulübede buluyor. Tekniğini ceza alanı içerisinde kolektif oyuna kanalize etse başarısını iki kat arttıracak. Açıklar tabi ki biraz şahsi oynar rakibini ekarte etmek için çalım atar ancak bunu ceza alanında ölçülü yapmaları şart. Cengiz Murat hocanın gelişiyle değişik bir görüntü çizmeye başladı. Oyun da daha pasif görevleri yapıyor. Eski havası gittikçe azalıyor. Halbuki Cengiz bu sezona öyle bir başladı ki rakip müdafaaların korkulu rüyası haline geldi. Rakipler onu durdurmadan İnegöl’den puanla çıkamadılar. Cengiz gibi bir oyuncu neden pasifize edildi anlayamadım. Genç forvet Hakan bu maçta golünü atarak toplamda üçüncü golünü attı. İnşallah devamı gelir. Ülkemizde  golcü sıkıntısı var. Bütün golcüler yabancı. Bunu iyi değerlendirmek lazım. Geçen hafta Muharrem maçın başında sakatlanıp çıktı A.Hakan girdi. Bu maçta golünü de attı. Bu hafta çok kolay bir maç bekliyor. Gollerine devam etsin.

Sonuç olarak İnegöl sporumuz iki haftalık bir yenilgiden sonra son üç haftada 2 galibiyet ve 1 beraberlik alarak iyi bir çıkış yakaladı. Playof sınırı ile sadece 3 puan fark kaldı. Bu hafta evinde 8 puanla 17 sıradaki BAK FK ile oynayacak. Bu çıkışın ardından bu maçı da farklı kazanarak üst sıralara daha da yaklaşabilir. Beklentimiz farklı bir galibiyet. Umarım gelir. Pendik’ten 1 puanla dönen başta teknik heyetimizi ve oyuncularımızı kutluyor başarılarının devamını diliyoruz. İnegölspo’run başarılarını yazmak dileğiyle…

10 Kasım’da Ebediyete göç eden Kurtuluş Savaşımızın baş komutanı Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önderimiz ve Başöğretmenimiz M.Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, ruhları şad, mekanları cennet olsun.