Pazar günü İnegöl Belediye Spor Salonunda lansman toplantısını yapan Saadet Partisi’ni uzun yıllar sonra ilk kez bu kadar derli toplu gördüm. Mahşeri bir kalabalığın yaşandığı salona sığmayanlar için dışarıya dev ekranlar kuruldu.

İnegöl’ün her yeri bayraklarla ve afişlerle süslendi. Kültürparka giden yol üzerinde neredeyse bir bayrak kordonu oluşturdu. 

İnegöl’ün sevilen simalarını aday gösteren Saadet Partisi “31 Mart’ta ki seçimlerde yarışta bende varım” mesajı verdi.

Peki Saadet Partisi’nin İnegöl’de ki şansı ne?

2014 seçimlerinde Salih Berber’i aday gösteren Saadet Partisi %5.5 oy aldı. Bu oy oranı asla bizi yanıltmasın. Malum 2013’de FETÖ tarafından 17-25 Aralık operasyonları yapılmıştı.

Paralel yapılanmanın bu darbe girişine karşı o günün Türkiye’sinde AK Parti etrafında bir toparlanma olmuştu.  Ancak aynı şartlar bugün için geçerli değil. Saadet Partisi’ne gönül veren yüzlerce-binlerce seçmen AK Parti’ye emanet oy vermişti.

Şimdi Saadet Partisi emanet giden oyların geri geleceği inancında. Aday belirlemelerinde çok titiz bir çalışma sürdüren parti yönetimi, İlçe Başkanlığı görevini çok başarılı bir şekilde yürüten ve taraflı tarafsız herkesin takdirini toplayan Hasan Eroğlu’nu aday gösterdi.

Belediye Meclis kadrosunu da incelediğimizde ilçe halkının yakından tanıdığı ve sevilen isimlerin bir araya toplandığını görmek mümkün.

Bu esnada İnegöl’de yaptırılan 2 ayrı ankette Saadet Partisi’nin %10’luk baraj sınırında olduğu görülüyor.  

Saadet Partisi’ne göre;

-AK Parti’ye son yıllarda ciddi anlamda bir kızgınlık var

-Belediye yönetimi başarısız bulunuyor

-İnegöl’de kararsız oy oranlar %20 civarında

-Saadet Partisi’nin yükselişinden rahatsız olan AK Parti’nin, ısrarla partilerini HDP’yle ittifak yapmış gibi göstererek oy kaymalarını önlemek istiyor.

***********

Gelelim şimdide bizim tespitlerimize..

Şu bir gerçek ki İnegöl muhafazakar yapısıyla Bursa’nın en stratejik bölgelerinden biri. 

İnegöl, bilindiği üzere AK Parti’nin kuruluşunun filizlendiği bir yer. Bursa’da ki kalelerinden biri. Aynı şeyi Saadet Partisi içinde söylemek mümkün.

Ancak ilçede Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgi bağı diğer siyasi partileri sandıkta hep şoke etti. Geçmiş seçim sonuçlarına baktığımızda bunu çok net olarak görebiliriz. Seçimlerden birkaç ay önce başlatılan gürültülere bakıldığında AK Parti’nin İnegöl’de ciddi bir oy kaybı yaşayacağı beklentisi oluyor. Ancak sandıklar açıldığında herkeste bir hayal kırıklığı yaşanıyor.

Yine aynı tablo yaşanır mı bilmem. Ancak muhalefet patileri ilk kez bu denli bir ortamda AK Parti’ye karşı yarışa giriyor. Ben Saadet Partisi’nde bir oy artışı bekleyen kişilerdenim.
Eğer Saadet Partisi İnegöl’de barajı aşarsa şaşırmam

Özellikle reklam ve tanıtım anlamında muazzam bir çalışma yapıyorlar. Çok etkili tanıtım videoları var. Partinin gizli kahramanlarından biri İsmail Aslan.. Herkesin takdirini toplayan tanıtım videoları ile ciddi bir etkileşim yapıyor.

Saadet Partisi geçtiğimiz seçimlere oranla bu seçimde bambaşka bir seçim strateji belirlemiş durumda. Öncelikle ülke genelinde ittifaksız olarak seçimlere girmesi tamamen planlanmış gibi görünüyor. AK Parti’ye küskün kanadın oylarını toplamak isteyen Saadet yönetimi, AK Parti tabanına en yakın partinin kendileri olduğunu düşünüyor. Bu bağlamda 31 Mart seçimlerinden oldukça eminler. Bakalım beklentileri sandığa yansıyacak mı?