Saadet Partisinin 8. Olağan Kongresinde mevcut başkan Hasan Eroğlu, yeniden ilçe başkanlığına seçilerek güven tazeledi.

Belediye Spor Salonunda yapılan kongre, koronavirüs tedbirleri kapsamında yapıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede, divan heyeti seçimi yapıldı.

Daha sonra denetim ve faaliyet raporları okunarak ayrı ayrı ibra edildi. Daha sonra İlçe Başkanı Hasan Eroğlu bir konuşma yaptı.

Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, kongreye online olarak bağlanarak, genel kurul üyelerine seslendi.  Genel Başkanın konuşması sonrası İl Başkanı Mehmet Atmaca ile kongreye katılan Genel Başkan yardımcısı Fatih Aydın, ülke gündemine ilişkin konuşma gerçekleştirdi.

Daha sonra seçime geçildi. Delegelerin oylarıyla mevcut başkan Hasan Eroğlu yeniden başkanlığa seçildi.

Kongrede açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, “ Kongremizin şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini Allah’tan niyaz ediyorum. Pandemi süreci nedeniyle sadece teşkilat mensuplarıyla kongremizi gerçekleştiriyoruz. Son yıllarda ülkemiz hemen her konuda tıkanmış, insanlarımız yorulmuştur. Eğitimden dış politikaya, ekonomiden, adalete politikalar iflas etmiş Ülkemizi yönetenler algılarla günü kurtarmaya çalışmıştır. Aynı tablo İnegöl’deki yerel siyasette de görülmektedir. İnegöl’ü yönetenler, kronik sorunları çözmek yerine sosyal medya gündemlerinin ve suni gündemlerin peşine düştüler. Vatandaşlar dertlerine derman olacak yöneticileri aramaktadır. Özellikle belirtmek isterim ki Saadet Partisi hiçbir kimsenin ve hiçbir partinin hasmı ve düşmanı değildir. Biz partileri değil politikalarını eleştiriyoruz. Biz İnegöl’ü yönetenlerin şahıslarını değil yönetim anlayışlarını eleştiriyoruz. Milli görüş gömleği ilikleriyle değil ilkeleriyle ünlüdür. İnanıyoruz ki bu ilkeler doğrultusunda çalışan yöneticiler güzel işlere imza atarlar. Yöneticilerimiz bu ilkelerden uzaklaşırlar ise rahmet yerine felakete götürürler. Bugün olduğu gibi şehirlerimiz yaşanmaz hale gelir. İnegöl’deki siyasi partilerin tümüne sesleniyorum, hatalara takılı kalmak değil hatalardan ders çıkarmalıyız. İnegöl için toplumsal mutabakat sağlayalım. Gelin birlik içinde yeni ve yaşanılabilir İnegöl’ü inşa edelim. Bu şerefli vazifeye bizleri tekrardan layık gören teşkilatımıza şükranlarımızı sunarım. İnegöl’de her kesime ulaşacağımıza Saadet Partisi olarak inancımız tamdır. Bizim politikalarımızın yeni döneme damga vuracağına inancımız tamdır. Yaşanabilir İnegöl için ortaya koyduğumuz çalışmaların ilçemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Katılımlarından dolayı genel başkan yardımcımıza ve diğer katılımcılara teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.
Daha sonra konuşan Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca ise, “Kongremiz inşallah yeni bir başlangıca vesile olur. İlçe başkanımız Hasan Eroğlu maddi ve manevi imkanlarıyla hizmet ediyor. Allah yaptıklarını kabul etsin inşallah yeni görev süresinde de başarılar nasip etsin. Ülkemizin geldiği noktada ortada ve bu çöküşün temel sebebi sistemdir. Bu sistemde değişen figüranların bir önemi yoktur. Bundan dolayı da sistemin değişmesi gerekmektedir. Bu sistemi değiştirmeyi iddiaya eden tek hareket ise Milli Görüş hareketidir. Milletimiz inşallah milli görüşe hizmet yetkisi verecektir. Bugüne kadar teşkilatımıza hizmet veren herkese teşekkür ediyorum. Kongremiz tekrardan hayırlı olsun.” Ded,

Son olarak konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın ise, “Şu ana kadar başarıyla görevlerini gerçekleştiren İnegöl İlçe Başkanımız ve yönetimini tebrik ediyorum yeni dönem için de başarılar diliyorum. Ülkemiz dış politikada bir ateş çemberinin içinden geçmekte. Ülkemiz beka problemi yaşıyorsa bunun temel nedeni yönetim problemidir. Yapmamız gerekenleri yapmadığımızdan, yapmamamız gerekenleri yaptığımızdan dolayı beka problemi yaşıyoruz. Bölgemiz tehdit altındadır, İsrail’in etrafında güçlü bir devlet bırakmamak için mücadele ediyorlar, büyük Ortadoğu projesini tıkır tıkır işletiliyor. Bugün Türkiye’nin etrafı kuşatılırken İsrail’in etrafı boşaltılıyor. Küresel güçler bu topraklardaki insanların üstüne ne zaman gelmişlerse milletimiz birlik olmayı bilmiştir. Bundan dolayı da ülkelerin arasına fitne tohumu soktular. Kardeşi kardeşe, müslümanı müslümanı öldürtürdüler. Irk ve mezhep merkezli projeler ürettiler. Bunların hepsinin amacı tektir ve bölmektir. Eğer benden değilsen hainsin zihniyeti maalesef bizim ülkemize de sıçradı. Bizim ülkemizin en büyük problemi kutuplaşmadır. Mevcut iktadır koltuklarını korumak için her türlü yola başvuruyorlar. Bir ittifak kurdular, kurdukları ittifakın dışında kalan herkese terörist damgası vuruyorlar. Biz bu ülkede yaşayan her türlü özel ve tüzel kişiliklerle bir araya gelebiliriz. Biz herkesi kardeş biliriz ve birlik beraberliği hedef alırız. Ülkemizin ve milletimizin mutluluğu için herkesle diyaloğa hazırız. Saadet Partisi bu ülkenin teminatıdır. Biz bu ülkenin birleştirici gücüyüz, fikirlerle mücadele ederiz şahıslara düşmanlığımız olmaz. Sorunların temel kaynağı sistemden kaynaklanmaktadır. Öyle bir düzen kurmuşlar ki bu düzen insanlarımızı aç bırakıyor. İnsanlarımızın milli ve manevi ahlakını dejenere ediyor. Sistem bozuk olduktan sonra, sistemin başındaki insan sağcı olsa ne olur solcu olsa ne olur. Bizim mücadelemiz sistem ve düzen üzerine olacaktır. Gelin adil düzeni tesis edelim. Bu insanların derdi millet ve devlet menfaatidir. Işık kaynağı ampul olanlar ülkeyi aydınlatamazlar. Ülkemizin geleceğini aydınlatacaksanız, ilimle, ahlakla, eğitimle, kalkınmayla, üretimle olur. Saadet Partisi’nin kadroları ve prensipleri inşallah ülkemizi dün olduğu gibi yeniden aydınlatacaktır.” şeklinde konuştu.
İŞTE YÖNETİM KURULU LİSTESİ
Hasan Eroğlu başkanlığındaki yeni yönetimde, Muzaffer Şahin, Fevzi Keskin, Ertuğrul Meydan, Sakin Çankaya, Osman Küçük, Mehmet Hanefi Demir, Mustafa Hira, Adil Tekeş, Bekir Bal, Mustafa Sevim, Emre Özüpek, Semih Özşişko, Alican Adaş, Metin Çamlıdere, Muhammed Şafi Kaygisiz, Hüseyin Tekeş, Arif Çakır, Engin Bilgi, Celal Yaman, Durmuş Bayram, Muhammed Albayrak, Yıldırım Yıldız, Seyit İnkaya, İkram Yıldırım, Biret Aşkın, Mikail Koca, Halil İbrahim Tuna, Zeki Yeten, Celal Hacılar, İbrahim Dağ, Ömer Hira, Hakkı Ilğaz, Suat Savaş, İsmail Arslan, Seyfi İnan Usta, Fatih Demircan, Ayhan Baygın, İsmail Ergün, Hasan Katırcı, Ahmet Zeki Şen, Erdal Denizhan, İsmail Çamlıdere, Ahmet Ceyhan, Kenan Alemdar, Şentürk Aktan, Fikret Bayram, Özgür Öztürk, İsmail Ugurtay, Hüseyin Kocabey, Fatih Mucahid Berber, Mehmet Furan, Fahrettin Bayraktar, Resul Cerhal, Uğur Şen, Esat Ayaz, Ali Karaca ve  Ahmet Yıldız'dan oluştu.

Editör: TE Bilişim