Saadet Partisi İnegöl İlçe Başkanlığı, Camiler ve Din Görevlileri Haftası ve Eğitim Öğretim sezonunun başlaması nedeniyle ilçe de bir dizi ziyaret programı gerçekleştirdi.

ÇOK ÖNEMLİ GÖREV YÜRÜTMEKTELER

Din görevlileri ve öğretmenlere hediyeler takdim edilen ziyarette, mahalle teşkilatları kendi bölgelerindeki okul ve camilere giderek sorunlarla alakalı istişarelerde bulundu. Ziyaretlerden sonra açıklamalarda bulunan Teşkilat Başkanı Ahmet Yıldız şu ifadeleri kullandı;

 “Bizler ilk emri "oku" olan bir dinin mensupları, bir medeniyetin temsilcileriyiz. Bu nedenle mescit ve kitabın birbirlerinden ayrılmaz parçalar olduğunu düşünüyoruz. İnsanları diğer canlılardan ayıran özelliklerden biri de ilimdir. İşte bu iki müessesenin toplumdaki temsilcileri olan cami hocalarımız ve öğretmenlerimiz de çok önemli bir görev yürütmekteler. Bizler her yıl tüm öğretmenlerimizi ve din görevlilerimizi ziyaret etmeyi, hatırlarını sormayı ihmal etmiyoruz. Bizler ve toplum için ne kadar kıymetli bir vazifede olduklarını kendilerine hissettirmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Covid-19 sebebiyle bu yıl okullarda sadece idari yönetici öğretmenlerimizi ziyaret etmek zorunda kaldık. Ancak özellikle kırsal mahallelerimizde bulunan okullarımızı dahi ihmal etmeden ziyaretler gerçekleştirdik.”

ÖNCE AHLAK VE MANEVİYATI ÖĞRETMELİYİZ

“Her öğrencinin zihin dünyası, yapısı, kabiliyeti, becerisi farklıdır. Bizler çocuklarımıza düşünmeyi, sorgulamayı, muhakeme ve mukayese etmeyi öğretmeliyiz. İnsanı, bitkiyi, hayvanı; zamanı, mekânı; çağımızı, dünyayı; yeryüzünü, gökyüzünü okumasını öğretmeliyiz. Ahlaklı olmayı, dürüst olmayı, adil olmayı öğretmeliyiz.”

Editör: TE Bilişim