Kızılay Haftası, İnegöl İlkokulunda düzenlenen programla kutlandı. Programa katılanlar Kızılay’a kan bağışında bulundu.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Kan Veriyorum Can Oluyorum’ isimli Kızılay Haftası programı, İnegöl İlkokulunun çok amaçlı salonunda gerçekleştirildi.
Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda konuşan Okul Müdürü Serkan Çelik, Her yıl 29 Ekim ve 4 Kasım tarihleri arasında Kızılay Haftasının kutlandığını söyledi. 
Kızılay’ın savaşlarda çok başarılı hizmetler verdiğinin altını çizen okul müdürü Serkan Çelik, “Kızılay, ülkemizdeki yüzlerce yardım kurumundan sadece birisidir. Kızılay, 1868 yılında savaşta yaralı askerlere yardım etmek amacıyla kuruldu. Kızılay, 1877 yılında Hilal-i Ahmer adını aldı. Hilal-i Ahmer, kırmızı ay anlamına gelmektedir. Cumhuriyet döneminde derneğin adı, Mustafa Kemal Atatürk tarafından anlamına uygun biçimde, Kızılay olarak değiştirildi. Kızılay etkin bir şekilde katıldığı Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanması ve Cumhuriyetin ilanından sonra ülkemizin içinde bulunduğu pek çok sorunun çözümü için bütün imkânlarını seferber etmiştir. Kızılay; savaş, deprem, sel baskını, yangın ve salgın hastalık gibi felakete uğrayanlara; çadır, battaniye, yiyecek ve giyecek gibi yardımlar yapar. Bu felaketlerde yaralananlar için geçici hastaneler kurar. Kızılay'ın açtığı aşevlerinde, yoksul, kimsesiz ve düşkün yurttaşlara yiyecek ve içecek dağıtılır. Mevcut sorunların yanı sıra hızla gelişen ve değişen toplumumuzda, doğal olarak yeni istek ve ihtiyaçlar da belirmeye başlamıştır. Kızılay bu gelişmelerin gerisinde kalmamış, sağlık ve sosyal alanlardaki sorunların çözümü doğrultusunda amaçlarını, ufkunu ve faaliyet alanlarını sürekli genişletmiştir. Kızılay, sadece ülkemizde değil, başka ülkelerde meydana gelen felaketlerde de yardım elini uzatır. Kızılay, daha önce birçok ülkede yardımlarda bulunmuştur. Böylece Türk halkının ne kadar yardımsever olduğunu bütün dünyaya göstermiştir“ diye konuştu.
Daha sonra konuşan Türk Kızılay’ı İnegöl Şube Başkanı Varol Yılmaz, Paylaşmanın gücüne inanan Türk Kızılay’ın 1868 yılında faaliyete başladığını ifade ederek, “Türk Kızılay’ı din, dil ve ırk ayrımı yapmaksızın Ülkemizde ve dünyada bulunan ihtiyaç sahiplerine Türk insanının merhamet elini ulaştırarak insan onurunun korunması ve ıstırabın dindirilmesi İçin devletine yardımcı kuruluş olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Türk Kızılay’ı hem ülkemizde hem de dünyada ülkemizin bayrağını merhamet Çınar’ı olarak taşımaktadır. Bu bağlamda ülkemizin birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğu bu dönemde Silahlı kuvvetlerimizin başlatmış olduğu barış pınarı harekâtı Kapsamında başlatmış olduğumuz ‘Her zaman yanımda ol’ kampanyamıza destek vermeleri için kurum kuruluş ve vatandaşlarımızı davet ediyorum. İnegöl Şubesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana hizmet çıtamızı yukarı taşımaya gayret ediyoruz. Gönüllü çalışmalarımız kapsamında kadın kolları ve gençlik kolları yapılanması başlattık” dedi.
Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından ‘Umudumuz oldun Kızılay’, ‘Kızılay hep yanımızda’ isimli tiyatro oyunlarını sahneledi. Şiir ve şarkıların okunmasının ardından program sona erdi.

Editör: TE Bilişim