Genel Sağlık İş Sendikası İnegöl Temsilciliğinin organizasyonuyla koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanları için bir araya gelen sağlıkçılar, ‘Tükeniyor, ölüyoruz... Artık sesimizi, taleplerimizi duyun’ çağrısında bulundu.

Basın açıklamasında konuşan Genel Sağlık İş Sendikası İnegöl Temsilciliği Hukuk Sekreteri Didem Solmaz, “Tüm dünyanın yaşadığı gibi aylardır Covid-19 pandemisiyle olağanüstü gayretlerle mücadele ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Bu mücadelede binlerce arkadaşımız halkımızın sağlığını korumak için canlarını tehlikeye atarak, sevdiklerini kaygıda bırakarak görevlerini hakkıyla yerine getirdiler. Hala çocuklarına doyasıya sarılamayan anne babalarımız, ailesini aylardır göremeyen arkadaşlarımız var.”

“Bu salgın sürecinde en ön safta çalışan sağlık çalışanları olarak en ağır bedelleri ödedik, ödemeye de devam ediyoruz. Ayın 15’ine varamayan maaşımızı geçtik artık. Tavandan konuşup tabana razı göstermenize de alıştık. Meslek hastalığı mı? Boş verin. Nasıl olsa ölmek için hastalığın meslek türüne ihtiyaç ta yok. Kolay değil yaşamak biliyoruz. Ama ölmekte bu kadar kolay olmamalı.”

“Koronavirüs ile mücadele ederken hayatını kaybeden 302 meslektaşımız için yastayız.  Sağlıkçıya değer vermeyi 3 gün alkışlamak ve desteklemeyi ek ödeme adı altında verdiğiniz 7 lira sandınız. Ama görünüyor ki bütün bunlar ne Kadir’i ne de diğer arkadaşlarımızı kurtarmaya yetmedi. Daha kaç canın yitip gitmesi, kaç çocuğun öksüz yetim kalması, kaç anne babanın ciğerini yanması gerek kadrimizin bilinmesi için. Yıpranıyoruz dedik duymadınız. Tükeniyoruz dedik görmediniz. Artık ölüyoruz…” diye konuştu.

Konuşmanın ardından koronavirüs ile mücadelede hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanları için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Editör: TE Bilişim