Süper Amatör Küme: Yaklaşık 20 yıl önce kurulan Bursa Süper Amatör Kümesi bu hafta sonu başlıyor. Yıllardır iki grupta, geçen sene de üç grupla oynanan bu kümedeki 37 takım bu yıl ilk defa dört gruba ayrıldı. Bence bu küme 18 takımlı tek grupta oynanmalı. İşte o zaman en kaliteli takımların yer aldığı, ligden çekilen takımların olmadığı, kuraya girip lige katılmayan takımların olmadığı, çok zevkli müsabakaların fazla olduğu, taraftar desteği olan kulüplerin sahaya çıktığı bir lig olur.

İnegöl’ den 5 takım süper amatör kümede yer alıyor. A Grubunda; Doğugücü Gençlik ve Kurtuluşspor. B Grubunda; Akhisar Demirspor ve K.Güvenspor C Grubunda; Gençlergücü bulunuyor. Bölgesel Amatör Liginin statüsüne göre kaç takımın terfi edeceği belli olacak. Ancak küme düşecek takımlar belli. Son iki sırada yer alan takımlar küme düşecek. A Grubu görüntü olrak daha zor gibi. Gürsu’yu saymazsak 4 ilçe takımı var. Doğugücü Gençlik açılış maçında evinde Hacivatspor ile karşılaşacak. Kurtuluşspor ise deplasmanda Merinos 1938 Spor’a konuk olacak. B Grubunda Akhisar Demirspor ilk haftayı bay geçerken K.Güvenspor Yiğitlerspor’u misafir edip galip gelmeye çalışacak. C Grubundaki Gençlergücü İnegöl’de Duaçınarıspor ile karşı karşıya gelecek.

1.Küme:

3. Grup : Üç temsilcimiz bulunduğu grupta ilk yarının lideri olan Mobilyaspor evinde İhsaniyespor ile karşılaşan sahadan 2-2 kaldı. Yenicespor, ilk maçında deplasmanda Kazıklı Kooperatifspor’a 2-1 yenildi. İlk hafta evinde 3-0 yenilen Doğanspor sezona evinde 3-0’lık mağlubiyetle başlayan Doğanspor bu hafta deplasmanda Değirmenli Kızıkspor’u 3-0 yenip üç puana ulaştı.

Mobilyaspor deplasmanda Değirmenlikızık Gençlikspor’a konuk olacak. Yenicespor evindeki ilk maçta Nanıkkemalspor ile karşılaşacak. Doğanspor, dışarda Çalıspor ile kozlarını paylaşacak.

4 .Grup : Orhaniyespor deplasmanda 6-2 yenip ilk galibiyetini aldı. Köksal Demiral yaklaşık 30 yıl sonra Orhaniyespor’un başındaydı. Alanyurt Gençlik deplasmanda Ovaakçaspor’a 1-0 yenildi.

Orhaniyespor üçüncü maçta evinde puanı olmayan Arabayatağıspor’u misafir edecek. Alanyurt Gençlik, lig sonuncusu Vatan Halk Oyunları Gençlik’i yenip ilk puanlarına ulaşmaya çalışacak.

 

Anılarla Futbol :

Futbolda bazen antrenörlerin prensleri olduğu gibi nadiren de olsa sevmediği sporcular olur. Bugünkü kahramanınız Halim. Halim, takımın hocası Ramazan Hocanın pek yüz vermediği, her fırsatta yedek oturttuğu bir oyuncudur. Takımda 2-3 sakat oyuncu vardır. Bir önemli maç öncesi Ramazan Hoca kadroyu açıklar. Bizim Halim ilk 11‘dedir. Halim aldığı fırsatı değerlendirme amacındadır. Dikkatli oynar, topla oynamayı çok sevdiği halde gereksiz yere topla oynamaz , tek pas oynamaya özen gösterir. İlk yarı onun için olumlu geçmiştir. Hocasından olumsuz bir söz de işitmemiştir. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Halim pozisyon icabı topu ayağında fazla tutar, topu kaptırır ve takımı gol yer. Takım 1 – 0 geriye düşmüştür. Ramazan Hoca kulübeden fırlar ve Halim‘e bağırır, çağırır. Kulübenin yakınında Halim‘in bir akrabası da Ramazan Hocaya seslenir.

  • Hocam, görmüyor musun? Kimse top istemiyor, Halim‘in top atacak yeri yok!

Ramazan Hoca sesin geldiği yere döner.

  • Bu dakikada top mu kaptırılır? Takımı yaktı. Asıl Halim‘in atacak yeri değil, yatacak yeri yok!