Son üç maçını kazanarak düşme hattından uzaklaşan temsilcimiz İnegölspor Pazar günü Sakarya’da lider Sakaryaspor ile oynadığı maçta maçın başlarında 2-0 öne geçmesine rağmen Serkan’ın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldığı maçtan 1 puan çıkardı. Puanların paylaşıldığı bu maçta liderin takipçisi 1461 Trabzon’un düşme potasındaki Turgutlu’ya yenilmesi nedeniyle bu maçın birer puanı her iki takıma da yaradı. İnegölspor puan veya puanlar için gittiği bu maçtan 1 puan çıkardı. Lider Sakarya’da takipçisi yenildiği için her şeye rağmen 5 as oyuncusundan yoksun çıktığı ve 0-2 den yakaladığı bu 1 puana sevinmelidir.

Rakip Sakaryaspor İnegöl’deki ilk maçta 5-0’lık bir galibiyetle ayrıldıktan sonra bir açıldı, pir açıldı. O maçtan sonra Sakarya tutulamadı. Geçtiğimiz hafta puan puana olduğu 1461 Trabzon’u hem de deplasmanda yenerek 3 puan farkla liderliğini devam ettirdi. Evinde ağırladığı İnegölspor’a karşı 5 as oyuncusundan yoksun çıktı. Maçın ilk yarım saatinde kalesinde 2 tane şok gol görmesine rağmen toparlanarak tribünlerdeki 17 bin 500 taraftarını da arkasına alarak beraberliği yakaladı. İnegölspor 10 kişi kaldıktan sonra da arttırdığı baskısı sonucu galipte gelebilirdi. Buna rağmen bu şartlarda 1 puana sevinmelidir.

İnegölspor’a gelince teknik heyet maça kalede Gökhan, geride Türker-İbrahim-Samet-Serkan, ortada Furkan Özyapı-Bahadır-Emir, ileride Ersel-Ömer Faruk-Yusuf tertibiyle çıktığı maçın son çeyreğinde zaman çalmak için 3 oyuncu değiştirdi. Maça çok iyi ve istekli başlayan temsilcimiz gollerini erken buldu 7. ve 30’ncu dakikalarda Ersel ve Ömer Faruk’la gollerini atarak 2-0 öne geçti. Ancak bu skoru koruyamadı. Bunda orta hakemin biraz eyyamca verdiği penaltı ve ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyundan attığı Serkan’dan sonra takımımızın 10 kişi kalmasının rolü büyüktü. 10 kişi kalan ekibimiz özellikle 2.yarıda çok zor anlar yaşadı. Rakip takımın bunaltıcı ataklarına karşı koyan müdafaamız ve özellikle son haftaların formda kalecisi Gökhan’ın payı büyük oldu. Sakarya sporun bu baskısı sırasında İnegölspor’un yakaladığı sürpriz fırsatlar oldu. Ancak golcülerimiz bunları değerlendiremediler. 2-0 öne geçtikten sonra bu skoru koruyamamak iyi olmadı. Ancak rakibimizin de lider oluşu ve bir hafta önce puan puana zirveyi paylaştığı 1461 Trabzon’u deplasmanda yendiğini unutmamak gerekir. Böyle düşündüğümüzde alınan bu 1 puanın başarı olduğunu kabul etmek gerekiyor. Teknik heyetimiz mevcut kadromuzla 4 haftadır iyi bir istikrar çizgisi yakaladı. Umarız bu istikrarlı çizgiyi devam ettirir. Her şeyden önce takımımız 4 haftadır iyi mücadele ediyor. Topu tutmaya çalışıyor. Kalede Gökhan iyi bir çıkış yakaladı. Daha doğrusu takımımız sahada savaşmaya başladı.

Sonuç olarak İnegöl spor 3 maç üst üste kazandıktan ve tehlikeli bölgeden iyice uzaklaştıktan sonra Pazar günü de Sakarya deplasmanında lider Sakaryaspor’la berabere kalarak kötü günleri geride bırakmaya başladı. Bu çıkışın devamını bekliyoruz. Sakarya maçından 1 puan çıkaran başta teknik heyetimizi ve oyuncularımızı kutluyor. Cumartesi günü evinde ağırlayacağı düşme hattı dibindeki Turgutlu maçında başarılar diliyoruz. Turgutlu maçı bu çıkıştan sonra mutlak 3 puan olmalı. Bu duygu ve düşüncelerle İnegölspor’umuzun Turgutlu maçı başarılarını yazmak dileğiyle.

“BAŞKA İNEGÖL SPOR YOK