Süper Amatör Küme:

A Grubu : Lider Doğugücü Gençlik İnegöl’de Merinos1938 Spor’u misafir etti. Sahadan 5-1 galibiyetle ayrılan temsilcimiz şampiyonluğunu ilan etti. Geçen hafta play–off’u garantileyen Doğugücü Gençlik bu hafta da şampiyon olup camiayı sevince boğdu. Şampiyon Doğugücü Gençlik’i tebrik ederim. Birinci amaçlarına ulaşmış oldular. Onlar için asıl mücadele yakında başlayacak. Son üç haftada 9 puan kaybeden Kurtuluşspor Gürsu’da Yenidoğanspor’u 5-2 yenip az da olsa umudunu sürdürdü. Şampiyon Doğugücü Gençlik evinde ligde tutunmaya çalışan Orhangazi1893 Spor’u konuk edecek. Kurtuluşspor evinde İsmetiyespor ile son kozlarını oynayacak.

B Grubu : Play–off’u garantileyen İzzet Kaya’nın öğrencileri ile yeni transferlerle moral bulup son dört maçında aldığı 8 puanla güçlenen K.Güvenspor karşı karşıya geldi. Üç puana daha ihtiyacı olan K.Güvenspor maçı 2-1 kazandı. İlk devredeki müsabakayı Siyah Beyazlılar 3-0 kazanmıştı. Böylece K.Güvenspor rövanşı almış oldu. Son haftaların flaş takımı K.Güvenspor evinde İznik temsilcisi Elbeyli Üzümspor ile karşılaşacakken, Akhisar Demirspor 3-0 hükmen kazanacak.

C Grubu : Ligde iyi günler yaşamayan Gençlergücü lider Çağlayanspor ile 1-1 berabere kalarak önemli bir puan almış oldu. Ancak temsilcimizin en önemli iki rakibinin maçlarını kazanması puan sevincini gölgelemiş oldu. Bu sonuçlarla Gençlergücü’nün işi daha da zorlaşmıştı. Gençlergücü hafta içi evinde lider Gemlikspor ile mücadele etti. Temsilcimiz son dakikalarda attığı gole maçı 2-1 yenerek umudunu sürdürdü. Gençlergücü son iki haftada lider olan iki takımdan 4 puan almış oldu. Gençler bu hafta 19 Mayısspor ile deplasmanda karşılaşacak. Temsilcimiz rakibine puan kaptırmamalı.

ORHANİYESPOR’DAN GÖRKEMLİ ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI

1.Küme:

4 .Grup : Son haftası oynanan grupta şampiyon Orhaniyespor - Alanyurt Gençlik derbi maçı ile 1. Kümede perde kapandı. Müsabaka 2-2 berabere bitti. Bu sonuçla Alanyurt Gençlik, ligde kalmış oldu. Maç sonrası belki daha önce hiç olmayan bir şampiyonluk kutlaması vardı. Bu yıl her şeyiyle farklı olan Orhaniyespor’un şampiyonluk kutlamaları da çok güzeldi. Bugüne kadar böyle bir kutlamaya şahit olmadık. Aklıma 1996 yılında Kurtuluşspor’un şampiyon olduğu o yıl aklıma geldi. Kurtuluşspor 30 yıl sonra ilk defa amatör kümede Bursa şampiyonu olup Türkiye finallerine katılmayı hak etmişti. Benim de kadrosunda olduğum takım iki kez Sakarya’daki gruplarda yer almış ve ikili averajla 3. Ligi kaçırmıştı.

2. Küme: İlk hafta derbi maçı ile start aldı. Osmaniyespor - Cerrahspor derbi müsabakası 2-2 berabere bitti. İsaören Gençlik evinde Yüzüncü Yıl Mahallesi ile Alanyurt Sahasında 4-3 yenerek lige 3 puanla başlamış oldu. Bu maçın ardından aynı sahada Ilgarspor, İvazpaşaspor ile karşılaştı. Maç 1-1 berabere bitince puanlar paylaşılmış oldu. 1. Grupta derbiler devam ediyor. İlk haftayı 3 puanla kapatan İsaören Gençlik, Cerrahspor ile karşılaşacak. Osmaniyepsor ilk deplasman maçında Akpınar İdman Yurdu karşısında olacak. Ilgarspor ise, Bursa’ da Yüzüncü Yıl Mahalle Spor’a konuk olacak.

Anılarla Futbol :

Tayfun hoca gerek futbolculuk döneminde, gerek antrenörlük döneminde hep hırslı olmuştu. Kendi takımında hep hırsla mücadele eden oyuncular istemişti.

Bir gün Tayfun hocanın takımı Baharspor ilk yarıyı 2-0 geride kapatmış. Oyuncular soyunma odasında tedirgin olarak hocalarını beklemektedirler. Tayfun Hoca kapıya vurur, soyunma odasına girer, epey bağırır, çağırır. Sonra arkasında oturan Remzi‘ye döner;

- Remzi kalk ısın, seni oyuna alacağım.

Remzi şaşkın şaşkın arkadaşlarına bakar. Bunu gören Tayfun Hoca ona yine seslenir .

- Koçum, duymadın galiba. Çık ısın, oyuna gireceksin.

- Hocam, ben zaten oynuyorum ya!

- Nerede nasıl oynuyorsun? Oynadığın belli olmuyor. Sahada var mısın, yok musun belli değil de!