2. Yarıya evinde Kırklareli maçı ile başlayan temsilcimiz İnegölspor, bu maçta çimlere gömdüğü 2 altın puanın ardından 5. sıradaki Y.Çorum ile Çorum’da seyircisiz oynadığı maçta üç golle 3 altın puan alarak rakibi ile yer değiştirerek play-off sınırı içerisinde 5. sıraya oturarak hepimizi play-off için umutlandırdı. Ancak Pazar günü deplasmanda Sancaktepe ile oynadığı üçüncü maçta teknik heyetin ve taraftarların beklediği mücadeleyi ve kazanma arzusunu gösteremeyerek kalesinde gördüğü hatalı 2 gole maçın uzatma dakikalarında bulduğu bir gole rağmen çimlere gömdüğü 3 altın değerindeki puanla, geçtiğimiz hafta seyircisiz maçta yendiği ve fikstürde yer değiştirerek girdiği play-off sınırından çıkarak eski yerine 6.sıraya düştü.

Rakip Sancaktepe Belediyesi olarak kurulan ve hızla basamakları tırmanarak bir anda 2. Lige gelen ve bu ligde de çok etkili futbol oynayarak, her takım için zor bir rakip olan bu takım, Belediye bünyesinden ayrıldıktan sonra eski gücünde olmamasına rağmen hala iyi top oynayan ve play-off’u zorlayan bir takım. Ancak İnegölspor’un yenemeyeceği veya puan alamayacağı bir takım değil. 34 puanla 4. sırada konuk ettiği 5. sıradaki 31 puanlı İnegölspor’u 6 puan değerindeki bu maçta yenerek, aradaki puan farkını 6’ya çıkararak rakibini tekrar 6. sıraya indirdi. İyi oyuncuları olan ve iyi top yapan bir takım. Bu maçla play-off için bir hayli iddialı duruma geldi.

İnegölspor’a gelince, Teknik heyet doğal olarak Y.Çorum deplasmanından 3 puanla dönen 11’le başladı. Kalede Şener, geride Uğur-Gökhan-Bilal-Abdullah, ortada Cumhur-Selimcan-H.Mustafa, ileride Niyazi –Tayfun-Cengiz tertibiyle çıktığı maçın 2.yarısında Cumhur’un yerine Ömer Faruk, Niyazi’nin yerine A.Hakan ve H.Mustafan’ın yerine Raif’i oyuna aldı. Bu değişiklikler takımımızı biraz ateşlese de, puan veya puanlar için yetmedi. İkinci yarıya istekli başlayan ve ilk 2. haftada aldığı 4 puanla bir anda play-off sınırı içerisine girmeyi başaran ve taraftarlarını ümitlendiren temsilcimiz, bu zorlu deplasmanda maalesef beklenen performansı gösteremedi. Teknik direktör Murat Yoldaş’ın maç sonu ve hafta arası basına yaptığı değerlendirmelerde Takımımızın hep “MANTIKSIZ” goller yediğini iyi hazırlanmış goller değil tamamen kendi hatalarından goller yediklerini ve her iki devrede iyi oynayamadıkları için üzüldüğünü belirtti. Rakibinin maçı kazanmayı kendilerinden daha çok istediğini ve bu nedenle kazandığını belirtti. Murat Yoldaş hocamız bu maçın değerlendirmesini doğru yapmış. Ancak bu değerlendirmeyi yaptıktan sonra bunun gereğini yapmak yine teknik heyetimize düşüyor. Takımımızı maç kazanmaya istekli hale önce hafta arası idmanlarda ve maç toplantılarında yapmak, teknik heyetimiz ve yönetimin görevidir. En iyi ve doğru değerlendirme oyuncularımızın sahadaki hatalarını objektif görüp değerlendirmek ve hafta arasında yapılacak idmanlarla telafi etmektir. Rakiplerimiz maçları kazanmayı bizden daha çok istiyorsa burada çözülecek bir sorun var demektir. Ne güzel bir ivme kazanmıştık Kırklareli maçında gömdükleri 2 altın puanı, seyircisiz oynama cezası alan Çorum’u sessiz maçta 3 golle geçiyorsun. Bu maçla rakibimiz ile yer değiştirip, Play-off sınırı içerisine giriyorsun ve ardından Sancaktepe deplasmanında isteksiz ve müdafaa hataları ile dolu bir maçın sonunda 4’ncü olma şansını çimlere gömerken, deplasmanda farklı kazanan Y.Çorum’la tekrar yer değiştiriyorsun. Bunlar beklenen sonuçlar değil. Devre arası verimli bir kampın ardından 3 maçta 9 puanın sadece 4’ünü alabilmek başarı değildir. Bunun değerlendirmesini yapacak olan teknik heyet ve oyuncularımızdır. Umarız bunu yaparlar. 2.Ligin en iyi ve tecrübeli kalecilerinden birisi bizde olmasına rağmen, müdafaamızda Murat Yoldaş’ın dediği gibi çok kolay goller yiyoruz. Umarız bu hafta evimizde oynayacakları Zonguldak Kömürspor maçında bu müdafaa hataları en aza indirilir.

Sonuç olarak İnegölspor geçtiğimiz hafta seyircisiz maçta girdiği play-off sınırından bu maçta etkisiz oynayarak dışarı çıktı. Ancak hala play-off şansı var ve daha oynanacak 14 maçı var. Bu hafta evinde ağırlayacağı Zonguldak Kömürspor 28 puanla 9. sırada. Bu maçın önemi fikstürdeki kritik yerimizdir. Bu maçı kazanıp Çorumspor’un bu hafta alacağı sonuca bakacağız. Umarız Çorum’la yeniden yer değiştiririz. Bu maç için teknik direktörümüz Murat Yoldaş en doğru ve açık değerlendirmeyi yapmış. Bir maçı kazanmak istiyorsanız, kazanmayı rakibinizden daha çok isteyeceksiniz. Birde söylediği o müdafaa hatalarını yapmazlarsa evimizde büyük bir tribün desteği ile oynayacağımız maçı kolay kazanabilir. İnanmak başarmanın yarısıdır. Sürekli hatırlatmakta yarar var. İnegölspor orta sahası Cengiz’i doğru çözüp istediği toplarla buluşturabilirse İnegölspor’un kazanamayacağı maç yoktur. Rakipler artık bunu açıkça gördüler. Her maçta Cengiz’e özel önlemler alıyorlar. Cengiz’i doğru değerlendirebilirse, maçları daha kolay kazanır. İnegölspor’un Zonguldak maçı başarılarını yazmak dileğiyle başarılar diliyorum.

Ayrıca Geçtiğimiz hafta Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, tüm ulusumuzun başı sağ olsun. Kalanlarına sabırlar, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.