İYİ Parti İnegöl İlçe Başkanı Fikret Fidan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Fidan açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “1.Dünya Savaşı'nda yenilmiş ve bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olan Türk milleti, "Ya İstiklal Ya Ölüm" parolası ile işgale karşı koymuş ve bin yıllık Türk yurdunu namahrem elinden korumasını bilmiştir. Ebedi Başkomutanının önderliğinde işgalden kurtardığı yurdunda kurduğu yeni devletin yönetim şekline ise tam 96 yıl önce bugün, Cumhuriyet demiştir. " dedi.

Fikret Fidan, “Çağın gereklerine en uygun yönetim şekli olarak Cumhuriyetin tercih ve ilan edilmesinden sonra bu defa da Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyetler seviyesine taşıma savaşı başlamıştı. Bu amaç uğruna eğitim adı altında her türlü misyonerlik ve ajanlık faaliyeti yürüten yabancı okullar kaldırılmış ve eğitim - öğretim seferberliği başlatıldı, din adı altında milleti bölen, o günün FETÖ'sü olan tarikat ve benzeri yapılarla mücadele edildi. Kurtuluş Savaşında erkeğinin yanında mücadele veren kahraman Türk kadınına hak ettiği toplumsal statü verildi, milletin sırtındaki ağır vergiler, tüm yokluğa rağmen hafifletildi, yabancıların işlettiği Türk limanları, işlet - devret ya da vergi alınması gibi yöntemler tercih edilmeksizin bedeli ödenmek suretiyle devletleştirilerek yabancıların elinden alındı, yıllarca süren savaş ve yoksulluğun verdiği yorgunluğa rağmen, borç alan devletin bağımsız olamayacağını Osmanlı Devleti'nden acı bir şekilde tecrübe edildiği için, borç almak yerine onlarca modern fabrika kurularak ekonomi düzeltildi, Balkan Antantı, Sadabat Paktı gibi birçok hamle ile genç Türkiye Cumhuriyeti uluslararası alanda saygınlık elde etti. Bunun yanında devlet başkanı Mustafa Kemal Atatürk ise savaş sonrası barış çabaları ile dünyanın en saygın liderleri arasında yerini aldı. İşte bu yüzdendir ki, Cumhuriyet deyince akla; tarikat ya da cemaat değil, millet gelir, cariye değil, vatanı için çarpışmış Kara Fatma, Nene Hatun ya da Gördesli Makbule gelir, eğitim kapitülasyonları ile yabancılara verilmiş özel okullar değil, modern devlet okulları gelir, özelleştirilerek satılmış büyük fabrikalar değil, yokluklar içinde kurulan Bursa Merinos, Gölcük Tersanesi, Uşak Şeker Fabrikası ve onlarcası gelir, Sahte din adamları değil, ilk Diyanet İşleri Başkanımız Mehmet Rıfat Börekçi gelir, Sahte tarihçiler değil, cumhuriyet çocuğu Halil İnalcık Hocamız gelir, Komşularıyla kavgalı, tehdit altındaki Türk yurdu değil, bölgesel barışın teminatı bir Türkiye Cumhuriyeti gelir. 

Başkan Fidan, “Bizler İYİ Parti mensupları olarak, Cumhuriyetimizin, küresel güçlerden alınan icazet ile değil, kazanılan kurtuluş zaferi ile kurulduğunun ve bedelinin binlerce vatan evladının, atalarımızın kutsal kanı ile ödendiğinin bilincindeyiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir." dediği cumhuriyetimizi korumak da boynumuzun borcudur. Muhtaç olduğumuz kudretin ise damarlarımızdaki asil kanda mevcut olduğunu hiçbir zaman unutmayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, yüce Türk Milletinin Cumhuriyet Bayramı'nı kutlarız. Ne mutlu Türk'üm diyene.”

Editör: TE Bilişim