CHP İnegöl İlçe Başkan Vekili Yasemin Soydan, İYİ Parti İlçe Başkanı Eray Soral, Belediye Meclis Üyeleri ve yerel seçimlerde listede yer alan meclis üye adayları, Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı Hakan Özdemir’in organizasyonuyla Cumartesi günü sabahı kahvaltıda buluştu.

Dostane sohbetlerle geçen kahvaltı sonrası kahvelerini içerken söz alan Belediye Meclis üyesi Fahrettin Baykan, Hakan Özdemir’e bu buluşmayı gerçekleştirdiği için teşekkür ederek, Belediye meclisindeki komisyon çalışmaları ve yaptığı TBMM ve İYİ Parti Genel Merkez ziyareti hakkında bilgiler verdi.

Ardından söz alan Hakan Özdemir ise, bu buluşmadan duyduğu memnuniyeti “Tüm katılan arkadaşlara teşekkür ederim” diyerek bildirdi. Siyasetten uzak durma sebebinin sadece var olan STK Başkanlığı olduğunu, aslında içten içe tüm çalışmaları desteklediğini söyledi. Özdemir, “Yani sizlerle alakası yok, sizleri çok seviyorum” diyerek sözlerine son verdi.

CHP grubu adına söz alan Başkan Vekili Yasemin Soydan da bu güzel buluşma için Hakan Özdemir’e teşekkür ederek başladığı sözlerine şöyle devam etti:

“Bu buluşmayı organize edebilmek için daha önce Eray Başkanımı arayıp ‘Millet ittifakı seçime kadar mıydı?’ diyenlere karşı bir araya gelmek ve birlikteliğimizin devamını seçmenlerimize göstermek zorundayız demiştim. Bugüne kısmetmiş. Bizler seçim zamanı birbirleriyle omuz omuza uyum içinde çalışmış kişileriz. Bizler artık iki ayrı siyasi parti değil, tek siyasi parti gibi hep birlikte kola kola olmak durumunda olan siyasileriz. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun İYİ Partinin Mecliste grup kurması için verdiği 15 vekille başlayan siyasette iyi niyet ilkesi, daha sonra bu ittifakın kurulmasına sebep olmuş sayın Meral Akşener’in İstanbul seçimlerinde verdiği destekle de devam etmiştir. Genel Merkezlerimizin verdiği demeçlerden de anladığımız kadarıyla bundan sonra da devam edecektir. Bu sebeple bizler de dostluğumuzu pekiştirerek ‘İnegöl siyasetine’ yön verenler olarak, hep birlikte çalışmalıyız. Son olarak Hakan Özdemir’in siyasetten uzak kalması fikrine katılmıyorum. Mutlaka siyasetin içinde olması gerektiğini düşünüyorum.”

Editör: TE Bilişim