Programına, Kurşunlu Mahallesi’nde esnaf ziyareti yaparak başlayan Eroğlu, akabinde BESOB hizmet binasını ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyaretleri esnasında istişare ettiği vatandaşlara, “iman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de gerçek manada iman etmiş olamazsınız” hadis-i şerifini örnek gösteren Eroğlu, “Bu sebepledir ki bizim anlayışımıza göre gerçekten bir beka sorunu olduğunda yapılacak şey ayrıştırma değil, bütünleştirmedir. Biz, her milletten insanın omuz omuza vererek Çanakkale’ de destan yazmış bir ecdadın torunlarıyız. Birlik olmadan dirlik olmaz. Birlik ve beraberlikte kuvvet, ayrılıkta, sıkıntı ve felaket vardır. Bizler, 31 Mart’ da ülke olarak savaşa değil seçime gideceğiz. İnegöl’ümüze yeni yöneticiler seçeceğiz ve yine hep birlikte kardeşçe yaşayacağız. Bundan dolayı, mevcut genel ve yerel yönetimin takınmış olduğu ayrıştırıcı söylemlere kulak asmamanızı rica ediyorum ve kardeş olduğumuzu yineliyorum” dedi.

CEPSİZ CEKETİ ZİHİNLERE GİYDİRECEĞİZ

İnegöl’ ün sorunlarının sebebinin sadece proje eksikliği olmadığını belirten Eroğlu, “Sorunlarımızın asıl nedeni bozuk zihniyet ve yönetim anlayışındaki yetersizliktir. Bizler yola çıkarken “Cepsiz Ceketliler İş Başına” dedik. Cepsiz ceket, kendi değil halkı kazansın diye hizmet edenlerin ceketidir, saklayacak tek bir çıkarı ve haram lokması olmayanların ceketidir, ahlaklı ve liyakati esas alan siyasetçilerin ceketidir. Yani, Milli Görüş zihniyetini ve yönetim anlayışını temsil eder. Bizler inşallah, 1 Nisan sabahında siz kıymetli vatandaşlarımızın da takdiriyle cepsiz ceketi bedenlere değil zihinlere giydireceğiz” dedi.

BELEDİYECİLİK BİR İDEOLOJİ MACERASI DEĞİL HİZMET MACERASIDIR

Şehirlerin bir ruhu olduğunu belirten Eroğlu, “Eğer siz şehirleri sıkıştırırsanız, o da içinde yaşayan insanları sıkıştırır. Trafiği, hava kirliliği vs. nefes aldırmaz olur. İnsanın toprakla bağını koparırsanız beton gibi ruhsuzlaşır. Pencereden baktığında gökyüzünü göremiyorsa insan, yeşile çalmıyorsa gözleri, çocukları meyve ağaçlarına dadanmıyorsa, ailece huzur içinde rahatça çıkıp dolaşamıyorsanız siz bir şehirde değil de hapiste yaşıyorsunuz demektir. Ben şehir diliyorum yaşamak için, hapishane değil. Şu anda bu saydıklarımdan İnegöl’ümüzde eser yok. İnsanların mutluluğu ve huzuru kalmamış yani şehir insanlara zulmetmeye başlamış. Biz bu zulme başkaldırıyoruz ve göreve layık görürseniz gereken hizmeti yapacağız. Belediyecilik bir ideoloji mecrası değildir, hizmet mecrasıdır. Kimseyi ötelemeden, ayrımcılık yapmadan adaletli bir hizmet mümkündür ve Milli Görüş belediyeciliği geçmişte bunun örneklerini birçok şehrimizde başarıyla vermiştir” dedi.

Gündüz programını BESOB Hizmet Binası’nda sonlandıran Eroğlu, akşam çalışmalarını Kurtuluşspor Kulübü’nü ziyaret ederek sürdürdü. Daha sonra Bayburtlular Derneği’ne giden Eroğlu, vatandaşlarla istişare edip destek isteyerek programını sonlandırdı.

Editör: TE Bilişim