Bugün ki yazımda her zaman olduğu gibi üç konuya değinmek istiyorum. Biz insanlar olarak en çok tükettiğimiz ekmek ne denli sağlıklı yapılıp vatandaşa sunulması şaibelerle dolu. Geçtiğimiz günlerde ismini vermek istemediğim bir fırından ekmek aldım. Fırından ekmek almak için motorumu park ettim. Fırında müşteri olmadığını gördüm. Bayan tezgâhtarlar eşarplı. Akşam karanlığı olduğundan fırının içerisi loş ışıklı olduğundan dışarısı fark edilmiyor. Bayanlar birbirlerine dönmüşler, eşarpların üzerinde bulunan saç tellerini temizlerken gördüm. Böyle devam ederken ekmek almadan geri döndüm. Siz olsanız ne yapardınız?

İlçemizde trafik sorunu eskiye göre azalmış durumda. Ne var ki bazı araç sürücüleri duyarsız davranmaya devam ediyor. Bunların örnekleri çok. Mahmutesatbey Caddesinde bulunan esnaflardan alışveriş yapan sürücüler kafalarına göre sağa sola park edip, dakikalarca trafiği alt üst ediyorlar. Bilhassa akşam saatlerinde oluşuyor. Yetkili olan trafik ekipleri denetimleri sıklaştırıp, uygun hale gelmesi gerekiyor diye düşünüyorum.

İlçemizde kazalara sebep olan elektrikli bisikletler çok olduklarından, bir de sivrisinek gibi sessiz şekilde her yerden süratli bir şekilde geçiyorlar. Bunun yanında bunlar yetmiyormuş gibi üçteker olarak görmüş olduğunuz elektrikli araçlar, birkaç kişiyi alıp dolmuş yaparcasına insan taşıyorlar. Bunlar gözümüzün önünden kaçmıyor. Örnekleri çok. Mazallah can kayıpları olduğunda üzülüyoruz. Trafikte ehliyet zorunluğu olup olmadığını bilmediğimden, eğer yoksa bütün elektrikli bisikletlere ehliyet mecburiyeti gelsin, kazalar azalsın diyorum. Kestirme tabir ettiğimiz dar bir aralıktan yüzlerce insan geçiyor. Bunun yanında çocuk arabasıyla geçmek zorunda kalan bayanlar araçlarını bilinçsizce park edenler yüzünden zor anları yaşatıyorlar. Yanlış şekilde park edenlere vatandaşlar bela üstüne bela okuyorlar. Bunu da hak ediyorlar diye düşünüyorum…