Başkandan çöp toplarken güvenlik kameralarınca kaydedilen çocuklara sürpriz

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, sokakları gezerek, yerlerdeki çöpleri poşetlerde toplayıp, çöp konteynerine atarken güvenlik kameralarınca kaydedilen çocukları ziyaret etti.

Ertuğrulgazı Mahallesi’nde, 10 yaşlarında olan 40 civarında çocuk, ellerine poşetler alarak, sokakları gezerek, yerlerde buldukları çöpleri ayıp, poşetlere doldurdu. Topladıkları çöpleri konteynere atan çocuklar, bir işyerinin güvenlik kamerasına yansımıştı.

Bu görüntüleri gören İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, çocukları ziyaret ederek teşekkür etti. Çocuklara çikolata dağıtarak, bu alışkanlarının devam etmesini dileyen Başkan Taban, “Burada çocuklarımız o kadar güzel bir iş ortaya koydular ki; geçtiğimiz günlerde de ulusal kanallara yansıdı. Çocuklarımız burada birer çöp poşeti aldılar ve bu çöp poşetleriyle kendilerine ait olmayan çöpleri bir bir topladılar. Bende onlara teşekkür etmek için ayaklarına kadar geldim. Ailelerine çok teşekkür ediyorum. Çünkü artık çevre bilincini yerleştirme adına daha fazla farkındalık sağlanması noktasındaki çabalarımız devam ediyor. Bu çevre hepimizin. Bu temizliği çocuklarımızla birlikte başarabileceğimize yürekten inanıyorum. Onları tebrik ediyorum. İnşallah temiz İnegöl hedefine en kısa süre içerisinde adım adım ilerliyoruz.” Dedi.

Editör: TE Bilişim