Kurban bayramı öncesi olası sıkıntıların yaşanmaması adına İnegöl Belediyesi hayvan pazarını açma kararı aldı. İnegöl Belediye Başkanı Alper daha önce yaptığı açıklamalarda pazarın 25 Haziran’da açılacağını duyurmuştu.

Hava şartlarında yaşanan olumsuzluklar nedeniyle inşaası tam olarak tamamlanamayan Yeni Hayvan Pazarı eksiklere rağmen bugünden itibaren açılacak. Modern pazaryerinin bitirilmesi için gece gündüz çalışılmasına rağmen hava şartları çalışmaları engellemişti.

Kurban bayram öncesi yaşanan bu durum, “acaba hayvan pazarı açılmayacak mı?” sorusunu gündeme getirdi.

Kapalı alanların tamamlanma noktasına rağmen açılışın 7-10 gün sonra yapılacağı konuşulmaya başlandı. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş yapımı devam eden çalışmaları yerinde incelemiş ve açılışı hakkında “Az kaldı. Yeni Hayvan Pazarımızda çalışmalar tam gaz devam ediyor” açıklaması yapmıştı.

Daha önceki basın toplantılarında 25 Haziran tarihinde hayvan pazarını açacaklarını belirten Taban, İnegöl halkının kurbanlık konusunda sıkıntı yaşamaması ve ülkenin dört bir yanından hayvanlarını İnegöl’e getiren celeplerin sorun yaşamaması adına pazarı açma kararı verdi.

Hayvan pazarında kapalı alanların büyük oranda tamamlanmasına rağmen, çevre düzenlemeleri konusundaki eksiklerin bayram sonrasına bırakılması kararlaştırıldı.

Bu gelişme sonrasında hayvan satışları bugünden itibaren yapılmaya başlandı.

Editör: TE Bilişim