Sevgilisiyle yeni doğan bebeklerini çöp konteynerine atarak, donarak ölmesine neden oldukları gerekçesiyle yargılanan sevgililere ceza yağdı.

24 ve 20 yıl hapis cezaları Yargıtay tarafından bozulan Sezai D. (39) ile Çiğdem Ş.'nin yeniden yargılanmasına başlandı.

Osmangazi ilçesinde tornacı Sezai D. ve Çiğdem Ş. birlikte yaşamaya başladı. Hamile kalan genç kadın, 20 Ocak 2016'da tuvalette 8 aylık erkek bebek dünyaya getirdi. Sezai, göbek bağını makas ile kestiği bebeği poşete koyup önce evin çatı katına çıkardı, 12 saat sonra, gece yarısı da çöp konteynerine attı. Doğum sonrası kanaması durmayan kadın, cep telefonu ile yardım istediği akrabaları tarafından Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Doktorların şüphelenip haber vermesi sonucu olay ortaya çıktı. Çiğdem Ş.'nin ifadesini alan polis, çöp konteynerine atılan bebek cesedini buldu. Ardından Sezai D.yi gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen çift tutuklandı.

YENİ DOĞAN BEBEĞİ ÜST ÜSTE GEÇİRİLMİŞ POŞETE KOYDULAR

Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılamanın 22 Mart 2018 günü görülen karar duruşmasında tutuklu sanıklardan Sezai D. , 'kendini savunamayacak yakın akrabayı öldürme' suçundan 24 yıl, Çiğdem Ş. ise 'belli bir yükümlülüğün ihmali ile ölüme neden olmak' suçundan 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Karar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatının temyizi üzerine Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından sanıkların, 'nitelikli kasten öldürme' suçundan cezalandırılmaları gerektiği bildirilerek, bozuldu.

BERAATİNİ İSTEDİ

Yeniden yargılanmaya başlanan tutuklu sanıklardan Sezai D. cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandığı duruşmada, bebeğin ölü doğduğunu, sonrasında cesedini konteynere attığını savunarak, beraatini istedi. Yenişehir Kadın Cezaevi’nde bulunan Çiğdem Ş.ise duruşmaya katılmadı. Mahkeme heyeti bebeği öldüren sevgililere müebbet hapis cezası verdi.

Editör: TE Bilişim