Konu: “Dindar ve Kindar Nesil İstemiyoruz”

CHP İlçe Başkanı İşadamına dava açtı

Bu açıklamalar yine çok konuşulacak…

Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl İlçe Başkanı Kemal Torun’un, 31 Ocak 2020 tarihinde parti binasında ülke gündemine ilişkin yaptığı değerlendirmeler esnasında “Dindar ve Kindar Nesil İstemiyoruz” sözleri yine gündeme geldi. Yerel medya kuruluşlarında yayınlanan açıklamalara sosyal medya üzerinden yorum yapan İnegöllü işadamı hakkında suç duyurusunda bulunan Kemal Torun hakaret davası açtı. İş adamı Fatih Yunus Yavuz ise suçlamaları reddederken, dindar kesimi rahatsız etmekle suçladığı CHP İlçe Başkanına karşı dava açtı.

2020 yılının son gününde ilçe parti merkezinde gençlik başkanlığı adaylığı toplantısında konuşma yapan CHP İnegöl İlçe Başkanı Kemal Torun, ülke gündeminde yaşanan gelişmeleri değerlendirmiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söylemlerine ilişkin yaptığı eleştiri değerlendirmesinde  “Kindar ve dindar nesil istemiyoruz” diyerek tepki göstermişti.

Açıklamalar gerek İnegöl’de gerekse de ulusal medyada büyük büyük yankıya neden olmuş, CHP İlçe Başkanı eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Açıklamaların ardından CHP içerisinde çatlaklar olmuş bazı isimler başkan Kemal Torun’u hedef gösterdiği için disiplin kuruluna verilmişti.

Açıklamaların ardından binlerce vatandaş, farklı sosyal medya kanallarında yayınlanan haberin ardından yorum yaparak Başkan Kemal Torun’u ağır şekilde eleştirmişti.,

Kemal Torun ise açıklamalarının yanlış anlaşıldığını ve yorumların kasıtlı olarak gündem oluşturularak hedef gösterildiğini savunmuştu.

Aylar sonra konu yine gündeme geldi. Sosyal medya üzerinden yorum yapan vatandaşları incelemeye alan İlçe Başkanı Kemal Torun’un kendisine hakaret ettiğini öne sürdüğü bir işadamı hakkında suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

Mobilya yan sanayi üzerine faaliyet gösteren Fatih Yunus Yavuz, geçtiğimiz günlerde kendisinin emniyete davet edildiğini ve savunmasının istendiğini açıkladı.

Bahse konu olan suçlamayı görünce çok üzüldüğünü anlatan Yavuz, “Ben bir iş insanıyım. Her haberi detaylı okuma şansım olmuyor. Dindar ve Kindar Nesil İstemiyoruz” diye başlık görünce aşırı bir tepki gösterdim. Bunu ancak Yahudi Torunları der dedim. Hatta başları ezilmeli diye bir yorum yapmışım. Beni bilen bilir. Ben bir karıncayı bile incitmem. Dini hassasiyeti olan bir birey olarak yapılan bu açıklamalar herkes kadar beni de incitti. Ama ben burada direk CHP İlçe Başkanını hedef almadım. O yüzden suçlamayı kabul etmiyorum. Ama o yorumu yazdığım için pişman olduğumu verdiğim savunmada dile getirdim. Keşke Kemal Torun o yorumun ardından bana ulaşsaydı, çayımı kahvemi içseydi. Ama o gidip şikayetçi olmuş” diye konuştu.

Türkiye’de siyaset yapmanın bir bedeli olduğunu savunan Fatih Yunus Yavuz, “ Siyasetçiler biraz geniş olmalı. Halkının hassasiyetlerini bilerek davranmalı. Eğer hükümeti kutuplaşma yapıyorlar diye eleştiriyorsanız önce buna sizin örnek olmanız lazım. Dindar kesimi kutuplaştırırsanız bu konuda eleştiri hakkınız olmaz. Kindar nesil istemiyoruz diyorsanız, kindarca davranamazsınız. Burası Müslüman bir ülke. Müslüman bir ülkede, Müslümanım diyen herkes dini konularda yanlış anlaşılacak kelimeler kullanamaz. Bunu zinhar kabul etmiyorum. O yüzden keşke bizleri incitecek bir açıklama yapmasaydı, bizde o anki öfkemizle o yorumu yazmasaydık. Ama yine söylüyorum ben şahsına değil, genel bir yorumda bulundum “ dedi.

Kendisinin savunma için çağrıldığında şok olduğunu anlatan Fatih Yunus Yavuz, “Bende karşı dava açtım. Sonuçta o açıklamayla benim gibi dindar bir nesli incitti. Bizi aşağılamış oldu. Benim gibi başkaları hakkında da benzer davalar açıldıysa daha çok üzülürüm. Daha 2 gün önce CHP’li bir vekil Cumhurbaşkanına yapılan hakaretlerin suç olmaktan çıkarılması için mecliste bir konuşma yaptı. Mecliste tartışmalar yaşandı. Hem bunu isteyeceksiniz hem de siz daha beterini vatandaşa yapmaya kalkacaksınız. Bu olacak bir iş mi? O zaman Kemal Torun başkan çıksın önce kendi milletvekilini eleştirsin. Desin ki bu ülke o kadarda özgür olmamalı. Eleştirinin yada ağır yorumların bir bedeli olmalı. Eğer bu açıklamayı yaparsa ve Türkiye’de vatandaşları, yaptığı yorumlar nedeniyle kendi partisinin mensuplarının, mahkemeye vermesini doğru bulursa, kendisi aleyhine açtığım davayı geri çekeceğim” dedi.

Fatih Yunus Yavuz açıklamasının sonunda ise “eğer CHP’li başkan bunu muhalefetteyken yapabiliyorsa, iktidar olmaları halinde neler yaparlar kestiremiyorum. Bu bile başlı başına beni ürküttü” şeklinde konuştu.

CHP İlçe Başkanı Kemal Torun’un ise bu açıklamalara ne cevap vereceği merak konusu oldu.



 

Editör: TE Bilişim