Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Salı günü yapılan grup toplantısında konuşmasını tamamlamasının ardından salonda yerini alan Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel’e seslenerek, kulis odasında görüşmeye çağırdı. Tüm milletvekillerin şaşkın bakışları arasında yapılan görüşmede İnegöl masaya yatırıldı. Fuar alanı konusunda ki kamuoyunda ki tartışmalara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “ Vekilim sensin, projeleri bana getiren sensin. Projelerin sorumluluğu da, sahibi de, muhatabı da sensin. Söylenenlere kulak asma, Tüm İnegöllü kardeşlerime ve o yerlere de bizzat selamlarımı  ilet” dediği öğrenildi.

TUGİK tarafından düzenlenen organizasyon sonrası İGİAD Başkanı Hakan Özdemir’in, “Cumhurbaşkanımıza fuar alanı konusunda talepte bulundum. Cumhurbaşkanımız Bakan Lütfi Elvan’a bizzat talimat verdi” demesiyle başlayan polemik sürüyor.

 Fuar alanı yapımı konusunda 2 yıldır büyük mücadele veren ve yapımı konusunda ciddi mesafeler kat eden Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel bizzat sitem etmiş, ardından da İGİAD Başkanı Hakan Özdemir yazılı açıklamayla fuar açıklamasını revize etmişti.

Son olarak bu tartışmaya İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ’da katılmış ve fuar alanının bir İnegöl projesi olduğunu savunarak emeği geçen siyasetçiler ile STK’lara teşekkür etmişti.

İnegöl’de yapılan bu tartışmalar Ankara’da da yankı buldu. Konuyu öğrenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Salı günü yapılan grup toplantısının ardından tüm milletvekillerinin yer aldığı salonda Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel’i işaret ederek kulis odasına davet etti.

Çok nadir karşılaşılan bu durum, salondaki herkes tarafından şaşkınlıkla izlendi. Yapılan gizli görüşmeye Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’da katıldı. Erdoğan’ın toplantıda fuar alanı yapımı konusunda İnegöl’de yapılan polemiklere kulak asılmamasını ve sahiplenilmesini istediği öğrenildi.

Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel’in yeni fuar alanı, üniversite ve KOBİ’ler için yeni arsalar oluşturulması için  2. OSB’de 1000 dönümlük bir alanın Organize Sanayi Bölgesi’ne devri konusundaki talebini yerinde bulan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilgili kararnameyi imzalamış ve geçtiğimiz aylarda resmi gazetede yayınlanmıştı.

Arsaların Milli Emlak tarafından devir süreci ile projelendirme çalışmalarının yoğunlaştığı bugünlerde, fuar alanı konusunda yeni bir talepte bulunulmuş gibi yapılan açıklamalar sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Vekilim sensin, projeleri bana getiren sensin. Projelerin sorumluluğu da, sahibi de, muhatabı da sensin. Söylenenlere kulak asma, Tüm İnegöllü kardeşlerime ve o yerlere de bizzat selamlarımı  ilet. Yapabileceğimiz başka şeyler varsa beni bilgilendir” dediği, bunun üzerine de Vekil Vildan Yılmaz Gürel’in mobilyacıların Suudi Arabistan’la yaşanan ihracat sorunu ile 2. OSB’de 3. Etap çalışmaları konusunda destek talebinde bulunduğu öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel’in her iki konu üzerinde detaylı bir rapor hazırlayıp kendisine iletmesini istediği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim