Avrupa’daki okullar arasında bağlantı sağlayarak farklı kültüre sahip öğrencilerin bir araya gelmelerine olanak sağlayan eTwinning Platformu’nun desteği ile öğrencilere çevre bilinci kazandırmak için yürütülen “Anne Çocuk Atölyesi eTwinning Projesinin” kurucu ortaklarından biri de İnegöl Kocatepe İlkokulu 1-D sınıfı öğretmeni Sıddıka ÇALIŞKAN ve öğrencileriydi.

Ülkemizin farklı şehirlerinin yanında Azerbaycan’dan bir okulunda görev aldığı proje faaliyetlerine Eylül ayında başlamıştır. Bu projede amaç, gelecek nesillere sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre bırakmaktır. Proje ile öğrencilere evlerinde bulunan, geri dönüştürülebilen, kullanılmayan malzemeleri sanatsal ürünlere, kuklalara, oyuncaklara, tablolara nasıl dönüştürebilecekleri öğretilmiştir. Proje kapsamında yapılan etkinliklerle öğrencilerin el becerileri gelişmiştir. Ayrıca proje kapsamında öğrenciler kompost yapmayı da öğrenerek evlerindeki organik atıkları değerlendirmeyi ve bunları doğaya kazandırma konusunda da bilgi sahibi olmuşlardır.

İşbirliğini, paylaşmayı ve bununla birlikte öğrencilerde bulunması gereken 21. Yüzyıl becerilerinin kazandırılması için projede; Sıddıka ÇALIŞKAN-Kocatepe İlkokulu (BURSA), Emel ÇETİN DİLEK-Naz Özdilek İlkokulu (BURSA),Deniz DİLEK-Naz Özdilek İlkokulu ( BURSA) , Ebru KANAR TÜRKEŞ-Sabancı İlkokulu (ERZURUM), Elif KIZILTAY-Toki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu (BURSA), Gülcan BAĞIRKAN -Toki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu (BURSA), Gürhan DİKMEN- Nedim Öztan İlkokulu (BURSA), Merve AYDIN Ticaret Sanayi Odası İlkokulu (BURSA), Nazife DİKMEN BTSO Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi (BURSA), Sevinc MEMMEDOVA (Azerbaycan) isimli öğretmenler görev almıştır.

Atölye faaliyetleri kapsamında eğitimci yazarlar ve konunun uzmanları tarafından süreç boyunca öğrenci ve velilere eğitimler verilmiş, konu hakkında bilinçlendirme çalışmaları yapılmıştır.

                                   “Üretmek, hiç bu kadar sevgi dolu olmamıştı..”

Editör: TE Bilişim