Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1-7 Haziran tarihleri arası Hayat Boyu Öğrenme Haftası olarak ilan edildi. Bu yıl birincisi gerçekleştirilen kutlamalarda tüm Türkiye’deki halk eğitimi merkezi müdürlükleri tarafından yapılan etkinliklerle yaygın eğitim kurumlarının faaliyetleri vatandaşlara tanıtıldı.

Bu kapsamda İnegöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından Halk eğitimi merkezi müdürlüğünün çalışmalarını  tanıtmak vatandaşlar tarafından arzu edilen kurslar yada kurs türlerinin açılmasını sağlamak, İnegöl halk eğitimi merkezi müdürlüğünün kurs türlerini İnegöllülere tanıtmak amacıyla Perşembe günü saat 13:00’de Tarihi uzun sokakta sergi açıldı.

Açılışa İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Bursa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yunus Bulut, İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, İnegöl İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul ve kurum Müdürleri ile vatandaşlar katıldılar.

Uzun sokakta açılan sergide içinde bulunulan yılın Mehmet Akif ve İstiklal Marşı yılı olması nedeniyle yıl içerisinde öğretmen ve kursiyerlerin yaptıkları, Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı temalı eserler ile çeşitli alanlarda kağıt rölyef, filoğrafi, hat ,tezhip, ahşap yakma, ipek kozası, ebru, vb. alanlarda yapılan eserler İnegöllülerin beğenisine sunuldu. Ayrıca Roman çocuklardan oluşan müzik grubu da etkinliğe ayrı bir renk kattı. Halk eğitimi merkezi Müdürlüğü öğretmen ve usta öğreticilerin hazırlamış oldukları etkinlik masalarında ise ebru çalışmaları, gümüş kazaziye, pastacılık, giyim ,ahşap yakma, halı dokuma, iğne oyası  alanında uygulamalı çalışmalar yapılırken 23 yaş özel öğrencilerin yapmış oldukları el sanatları çalışmaları da büyük beğeni topladı.

Editör: TE Bilişim