İnegöl’de toplu ulaşım sisteminde kullanılan KENTKART uygulaması sona ererek, Bursa Büyükşehir Belediyesinin tüm il genelinde uygulamaya aldığı BUKART sistemine dahil oldu. Artık İnegöllü vatandaşlar, hem İnegöl’de hem de diğer Bursa’nın ilçelerinde BUKART ile seyahat edebilecekler.
İnegöl’ün şehirlerarası terminalinde BUKART sistemine geçiş töreni düzenlendi. Törene AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, İNULAŞ Başkanı İbrahim Bayram ile vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöllü vatandaşlarımız için sıkıntı oluşturan konunun çözümüyle alakalı bir araya geldik. İnegöl’de biliyorsunuz Kentkart uygulaması vardı. Bundan yaklaşık 9-10 yıl önce yapılan anlaşma gereği İNULAŞ’ın tüm otobüsleri kent kartı kullanıyordu. BUKART uygulamasıyla beraber bunların tamamını tek çatı altında toplamış olduk. Bu geçişle beraber ne olacak? Artık İnegöllü vatandaşlarımız BUKART ile birlikte Bursa genelinde ve metrolarda seyahat edebilecekler. Bursa’nın bütün ilçeleri BUKART’a entegre olmuş oldu. Vatandaşlarımız BUKART web uygulamalarını kullanabilecekler. İnşallah en kısa zamanda burada Bursa Kart seyahat kartları ofisi açılışını da yapacağız. Biz  Bursa da öğrencilerimiz için sınavlarda indirimli uygulamalar yapıyorduk. Bu anlamda İnegöllü hemşerilerimiz bundan yararlanamıyordu. Bu soruna da gidermiş olacağız. Toplu ulaşım çok ama çok önemli. Ulaşım noktasında merkez hükümet, belediyemiz ve ilçe belediyemiz marifetiyle ciddi yatırımlar yapıyoruz. Bu yıl yapılacak çalışmalarımız var. Özellikle kırsal mahallelerimizin yollarıyla alakalı çalışmalarımız var. Ticaretin ve sanayinin olduğu şehirlerde toplu taşımadaki birliktelik çok önemli. BUKART uygulaması Büyükşehir belediyemizin uhdesindedir ama ilçe belediyelerimiz bu işin denetleyicisidirler.” Dedi.
Konuşmanın ardından Başkan Aktaş, toplu taşıma aracına BUKART’ı okutarak, sistemin startını verdi.

Editör: TE Bilişim