Sağlık Bakanlığının başlattığı aşı seferberliği İnegöl’de izdihama yol açtı. İnegöl devlet hastanesinde yaşanan uzun kuyruklar göze çarparken, herkes yaşanan yoğunluktan dolayı uzun süre ayakta beklemek zorunda kaldı. Ancak sıra beklemeden aşı olmak mümkün. Peki sıra beklemeden aşı nasıl olunur? İşte cevabı…

Covid-19 aşısı yaptırmak için vatandaşların randevu sistemiyle İnegöl Devlet Hastanesini tercih etmeleri, yoğunluğun sebebi olarak gösteriliyor. Oysa randevu sistemiyle ilçedeki özel hastanelerde de ücretsiz aşı yapılabiliyor. Vatandaşlar özel hastanelerin ücretli aşı uyguladığını düşünmesinden dolayı, randevu da bu kurumlarını tercih etmedikleri görüldü. Sıra beklemeden aşı olmak isteyen vatandaşların özel hastaneleri tercih etmesi yoğunlukları da bitirebilir. E-Nabız sisteminden yapılacak başvurularda ‘Hastaneden aşı al’ butonundan evinize en yakın hastaneyi seçmeniz yeterli.

Diğer yandan sağlık ocakları da yoğunluğun olmadığı yerler arasında. Randevu sistemiyle aile hekimlerinden başvuru yapılması halinde sıra beklemeden aşı olmak yine mümkün olacak.

Randevu için…. https://enabiz.gov.tr/

Editör: TE Bilişim