Adalet Bakanlığı tarafından Bursa’ya 1 cezaevi yapılması konusunda karar alındı. Buna göre İnegöl’de cezaevi yapılması konusunu yeniden gündeme geldi.

Bakanlığın önceki yıllarda Yenişehir’e cezaevi yapılması konusunda bir çalışması olmuştu. Yenişehirli yetkililerin bu konuya sıcak bakmaması sonucu, karar askıya alınmıştı. Bu kez Bursalı yetkililerden Cezaevinin dağ ilçelerinden bir tanesine yapılması konusu gündeme geldi. Bakanlığın ise İnegöl’de yapılması noktasında yer gösterilme talebinde bulunduğu öğrenildi.

YIKILMASINA TEPKİ GÖSTERMİŞLERDİ

Şuan ki İnegöl Adalet Sarayı binasının bulunduğu alanda yıllarca hizmet veren kapalı cezaevi, 2006 yılı Haziran ayında bakanlığın kararı ile boşaltılıp yıkılmıştı. Cezaevinin yıkılmasına ise İnegöl halkı tepki göstermişti. Cezaevinin bulunduğu alana ise İnegöl Adalet Sarayı yapıldı. Bursa’ya gönderilen İnegöllü suçluları görmek için aileleri Bursa yolunu tutmak zorunda kalıyordu.

Bakanlığın İnegöl’de bir cezaevi yapılması noktasında tasarrufunun olması halinde Bursa-Ankara karayolu üzerinde bir yerin önerilmesinin beklendiği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim