Organize Suç Örgütü Lideri olan yeraltı dünyasının ünlü ismi Sedat Peker’in son yayınladığı videoda ortaya attığı iddialar İnegöl’e de sıçradı.  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Köfteci Yusuf’a çökmek istediler” çıkışının ardından konuyla ilgili değerlendirme yapan Sedat Peker’in bahsettiği kişinin, İnegöl’de Uyuşturucu İle Mücadele Derneği açan ve sahte gazetecilik kimliği ile işadamlarına çöken Ahmet A’nın  olduğu ortaya çıktı. İşte detaylar..

Mafya lideri Sedat Peker, yayınladığı son videosunun büyük bir bölümünü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun iddialarına yer verdi. Köfteci Yusuf olayına değinen Sedat Peker, Gürsu’da yapılan bir etkinlikte tanıştığı kişilerle farklı bir bağ ve temasının olmadığını iddia etse de, isimleri hatırlayıp ayrıntı vermesi ise gözlerden kaçmadı.

İddiasında Köfteci Yusuf’la ilgili, kendisinin bir hayranı olduğu için tanışma teklifini kabul ettiğini ve aynı ortamda Gazeteciler Cemiyetinden Ahmet A.’nın da olduğunu söyleyen Sedat Peker, kendisi hakkında yapılan bu suçlamayı reddetti.

Ülke genelinde yayınlanan videoya ilişkin tartışmalar sürerken ayrıntılarda bir bir ortaya çıkmaya başladı. Sedat Peker’in gazeteci dediği Ahmet A.’nın , İnegöl’de bir dönem sigortacılık yapan, daha sonra ise Uyuşturucu İle Mücadele Derneği kurarak piyasa yapmaya çalışan biri olduğu, bu dönemde Bursa genelinde işadamlarına şantaj yaparak para koparmaya çalışan kişi olduğu iddia edildi.

Köfteci Yusuf olayında adı geçen Ahmet A’nın 24 Aralık 2019 yılında yapılan şikayet üzerine Bursa’da yapılan bir operasyonla gözaltına alındığı ve cezaevinde yattığı bilgisine ulaşıldı. Bu operasyonda 18 kişi yargılanmış, Ahmet A. iddianamede olayın kahramanları arasında gösterilmişti.

Sedat Peker’in “her ne kadar tanımıyorum” dediyse de iş dünyasının kapısını çalan Ahmet A.’nın her gittiği yerde mafya liderinin selamını söyleyerek talepte bulunması dikkatlerden kaçmadı.

Son olarak konuyu gündeme taşıyan Sözcü Gazetesi Yazarı Saygı Öztürk, Köfteci Yusuf’un Avukatı olan Ali Uslu’nun şikayet dilekçesini köşe yazısında yayınladı. Köşe yazısında;

“Köylüsü İsmail Gül, Yusuf Akkaş'a(Köfteci Yusuf)  ulaşıp ‘Sedat Peker'in yakını olan kendisini gazeteci olarak tanıdığı Ahmet isimli şahsın Sedat Peker adına bir hediye teslim edeceğini' söylemiş.

(Yusuf Akkaş'ın ifadesinde geçen Sedat Peker tarafından hediye olarak gönderildiği söylenerek Ahmet A. tarafından kendisine hediye tespih verilmesi yakınlık kurma, güven aşılamaya' yönelik örgütsel hareket tarzı olduğu değerlendiriliyor.) Yusuf Akkaş, bu teklifi çok ciddiye almadı ve gazeteci olduğunu söyleyen kişiyle görüşmedi.

Daha sonra İsmail Gül, gazeteci Ahmet'i yanına alarak Yusuf Akkaş'ın Yenişehir de bulunan fabrikasına geldi. Ahmet, Sedat Peker in selamını iletip hediye olarak gönderdiğini söylediği tespihi verdi. Bu hediye verme işinden sonra Sedat Peker'in yakını olduğunu iddia eden ve hediye getiren Ahmet, İsmail Gül aracılığıyla randevu talep etmiş. Ancak bu görüşme gerçekleşmemiştir. Daha sonra Ahmet, Yusuf Akkaş'ı telefonla arayıp ‘Bir hafta sonra Sedat Peker'in fabrikaya uğrayacağını' söyledi.

HAZIROLA GEÇTİLER

Belirtilen tarihte Yenişehir'de ki fabrikaya Ahmet, kendisini Erhan K. olarak tanıtan ve yanlarında koruma olarak bulunan kişilerle geldi. Erhan K., Ahmet Bey'le yaklaşık 2 saat konuştu. Peker'in uyuşturucuyla, PKK ve PYD ile mücadelesini, Orhangazi ilçesinde kendilerinin hoşuna gitmeyecek şeklide hareketlerde bulunan bir şahsın ayağından vurulduğunu anlattı. Doğrudan Yusuf Bey'e bir tehditte bulunulmadı ama konuşmalar tedirgin etti.

Bu görüşme esnasında Erhan K.'ın telefonu çaldı. Sedat Peker'in aradığını söyledi ve ortamda bulunan ve Sedat Peker adına geldiğini belirttikleri tüm örgüt üyeleri ayağa kalkarak hazırola geçip mizansen yaptı. Erhan K., Yusuf Akkaş'a, ‘Seni birazdan Sedat Peker ile görüştüreceğim' dedi. Kendi telefonundan facetime uygulaması üzerinden kendisini Sedat Peker olarak tanıtan bir şahıs ile kısa bir sesli görüşme yaptırdı. Görüştüğü şahıs iyi dileklerde bulunduktan sonra telefonu kapattı. Gelen şahıslarda sorunsuz şekilde ayrıldı.”

DOSTLUK BİTTİ

Avukat, daha sonra bu kişilerin telefonla tacizleri sürdürdüğünü de şikayet dilekçesinde belirtti. Avukat, Erhan K.'ın yine Yusuf Akkaş'ı arayıp “Yaptığınız şey hiç hoşumuza gitmedi, dostluk bitti, Reis'in göndermiş olduğu tespihi almaya geliyorum” dedi. Bu görüşmenin ardından Erhan K., adamlarıyla birlikte Akkaş'ın fabrikasına geldi. Tespih kendilerine iade edildi.

Erhan K.'ın Yusuf Akkaş'a iletilmek üzere, “Onun anasını sinkaf edeceğim, bizi çakal yerine koydu. Biz kendisi ile Karadağ'da iş yapmayı teklif edecektik. 4,5 yıldır Sedat Peker'in adını kullanıyor. Bundan sonra dostluk bitti. Arkasında değiliz” dedi. Erhan K., Yusuf Akkaş'ın kendisini affettirmek için özür dilemek üzere Peker'in ofisine gidilmesini istedi ve suç duyurusuna olay şöyle yer aldı:

“Reis kabul eder ise Akkaş, onun elini öpecek. Bunu yapmaz ise Köfteci Yusuf şubelerine ‘domuz eti' sokar, ilçe tarım ve bakanlığı üzerinize salarız. Bu da yetmez bize yakın gruplar var. İki grubu şubenize yollarım silahlarla birbirlerine girer bu işin arkasında bizim olduğumuzu kimse anlamaz. Göreceğiniz zararı siz kendiniz düşünün.”

Avukatın şikayet dilekçesinin ardından Bursa’da operasyon yapılmış 18 kişi gözaltına alınmıştı. Olayla ilgili tutuklama kararı verilen şahıslar ise bir süre cezaevinde yatmasının ardından, çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldılar.

BAĞLANTILAR YENİDEN ARAŞTIRILACAK

Mafya lideri Sedat Peker’in son videosunda bu isimleri tanımadığını  iddia etmesine karşın, mahkeme süreçleri ve detaylarına vakıf olması  dikkatlerden kaçmadı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun şikayetine üzerine yeniden açıldığı tahmin edilen Sedat Peker dosyasında  tüm bağlantıların yeniden ortaya çıkarılması bekleniyor.

GERÇEKLER AYDINLATILACAK

 İnegöl’de bir dönem ikamet eden ve İnegöl’de kötü bir izlenim bırakan Ahmet A’nın Sedat Peker’in adamı olup olmadığı ya da Sedat Peker’in ismini kullanarak mı yasadışı faaliyetlerde bulunduğu ortaya çıkarılmış olacak.

Bu arada yaşanan bu gelişmelerin ardından, Ahmet A.’nın İnegöl’de faaliyet gösteren işadamlarına benzer yöntemlerle şantaj ve tehditte bulunup bulunmadığı merak konusu oldu. Olayların derinleme araştırılmasının ardından benzer olaylarla karşılaşılabileceği belirtiliyor.

Editör: TE Bilişim